Beats X-recension: Apple gjorde de perfekta hörlurarna

Beats X-recension: Apple gjorde de perfekta hörlurarna

Eftersom det dödade hörlursuttaget pÄ iPhone 7 Àr det Apples uppgift att bevisa att vi inte behöver nÄgon fysisk anslutning till öronen. Det betyder att bevisa att trÄdlösa hörlurar kan vara bra, sÄ under de senaste mÄnaderna har Apple slÀppt trÄdlösa hörlurar som ska göra exakt det.

Airpods, nu nÀr de Àntligen sÀljs, ska vara en symbol för vardagliga hörlurar för mÀnniskor som inte skakar huvudet för mycket. Men för de anvÀndare som inte har pengarna (eller bara konstigt öron) har Apple Beats X.

De kör $ 150, vilket inte Àr billigt sÄ lÄngt hörlurarna gÄr. Men för Bluetooth-öronsnÀckor av hög kvalitet Àr det faktiskt billigt, sÀrskilt med tanke pÄ att de delar internt med Apples nyligen ikoniska AirPods. De Àr ocksÄ de billigaste trÄdlösa Beats-hörlurarna och finns i vitt, svart, blÄtt och grÄtt, om det betyder nÄgot för dig.

Beats X-design Àr en kompromiss jÀmfört med vissa andra trÄdlösa öronproppar. Det finns en trÄd som lÀnkar de tvÄ knopparna till varandra, men det Àr inte allt. I stÀllet för nÄgra andra stilar av Bluetooth-öronsnÀckor har Beats X en flexibel trÄd med tvÄ smÄ kapslar i Ànden som gÄr runt nacken.

Du mÄste titta pÄ bilden för att förstÄ hur det hÀr ser ut i praktiken, men slutresultatet Àr att du bÀr en cirkulÀr trÄd som sitter runt halsen och sedan har tvÄ ledningar som smyger upp till öronsnÀckorna. Fördelen Àr att det finns mer plats för batterier i trÄden, vilket innebÀr att öronsnÀckorna sjÀlva Àr lÀtta och sitter lÀtt i öronen. Nackdelen Àr att du annonserar att du Àr en beats-wearing, sport-gör person till resten av tunnelbanan. Ditt samtal.

I praktiken har jag funnit att designen Ă€r den mest bekvĂ€ma och sĂ€kra trĂ„dlösa hörlurarna jag nĂ„gonsin har anvĂ€nt. Eftersom knopparna Ă€r sĂ„ lĂ€tta och trĂ„den runt halsen inte rör sig, kĂ€nner öronsnĂ€ckorna aldrig att de faller ut nĂ€r jag springer. SjĂ€lva öronsnĂ€ckorna Ă€r vĂ€l genomtĂ€nkta, med valfria vingar som sitter inne i örat för att hĂ„lla silikonöronsnĂ€ckan sĂ€krare. Det Ă€r samma design som Bose har anvĂ€nt ett tag med alla dess öronsnĂ€ckor, och resultatet Ă€r och öronsnĂ€ckor som isolerar yttre buller vĂ€l och inte faller ut. Öronpropparnas baksida Ă€r ocksĂ„ magnetiserade, sĂ„ om du slĂ€pper ut bĂ„da knopparna ur öronen och lĂ„ter dem dingla, lĂ„ses de ihop sĂ„ att hörlurarna inte kan falla av halsen.

PĂ„ tal om ljud: Beats X bra, men inte exceptionellt. De ger rent, exakt ljud utan förspĂ€nning mot bas, och det enda verkliga klagomĂ„let Ă€r att cymbaler eller hög sĂ„ng kan lĂ„ta lite hĂ„rda och odefinierade. Det Ă€r inte en dealbreaker pĂ„ nĂ„got sĂ€tt, men audiofiler varnas. ÄndĂ„ för det avsedda Ă€ndamĂ„let – som jag mest förestĂ€ller mig att vara trĂ€ning, pendling eller nĂ„got dĂ€r du Ă€r pĂ„ sprĂ„ng med telefonen i fickan, Ă€r Beats X helt adekvata.

De smÄ detaljerna Àr dock verkligen dÀr dessa hörlurar lyser. Min favoritfunktion Àr överlÀgset snabbladdningsfunktionen. NÀr hörlurarna Àr döda kan du ansluta dem via blixtporten (ingen mikro-USB hÀr!) För att fÄ en 25% laddning pÄ cirka fem minuter. Det Àr perfekt nÀr du vill springa och glömma att ansluta hörlurarna, nÄgot som normalt hÀnder mig ett par gÄnger i veckan. Vid normal anvÀndning ser jag ungefÀr 8-10 timmars batteritid, tillrÀckligt för att fÄ mig igenom en arbetsdag med pendling.

img_0570

Att para ihop med en iPhone Àr sÄ snyggt som du nÄgonsin kan önska dig ocksÄ. Första gÄngen du slÄr pÄ hörlurarna hÄller du dem bredvid din iPhone och en stor ruta dyker upp pÄ skÀrmen och uppmanar dig att ansluta. Du behöver inte sÀtta nÄgot i parningslÀge eller grÀva i Bluetooth-menyn, förutsatt att du anvÀnder en Apple-enhet. NÀr du vÀl har anslutit till din iPhone paras Beats X automatiskt till alla andra iCloud-enheter du har, sÄ att du kan byta till en Apple Watch eller MacBook relativt sömlöst.

Även nĂ€r du har parat ihop tycker jag att Beats X Ă€r lite lĂ€ttare att anvĂ€nda Ă€n andra trĂ„dlösa hörlurar. Genom att trycka pĂ„ en enda strömbrytare slĂ„s de pĂ„ och parar dem med min iPhone snabbare Ă€n jag kan öppna lĂ„sskĂ€rmen, vilket gör att man plockar upp dem för att titta pĂ„ en enda YouTube-video mycket mindre smĂ€rtsam Ă€n med andra trĂ„dlösa hörlurar.

Apples trÄdlösa teknik visas ocksÄ för sortimentet. I en lÀgenhet pÄ 2000 kvadratmeter kan jag gÄ frÄn ena Ànden till den andra och bara fÄ ut hörlurarna nÀr jag befinner mig lÀngst bort. Det Àr lite bÀttre Àn andra dyra Bluetooth-hörlurar, och det betyder att vid vanlig anvÀndning nÀr telefonen ligger i fickan eller en vÀska, kommer du aldrig att se anslutningsproblem.

img_0568

Det finns nÄgra grÀl: Beats X klassas inte som vattentÀt eller till och med svettbestÀndig, vilket vÀcker nÄgra livslÀngdsfrÄgor. Jag anvÀnde hörlurarna för nÄgra snöiga (men svettiga!) Körningar under helgen utan att nÄgot gÄr sönder, men sex mÄnaders daglig anvÀndning kan vara en annan historia. Knapparna pÄ den inbyggda fjÀrrkontrollen Àr ocksÄ smÄ och lÀttsinniga, vilket lÄter som ett mindre grÀl tills du har försökt hoppa över spÄr med handskar pÄ.

Sammantaget Ă€r dock Beats X det nĂ€rmaste jag nĂ„gonsin har sett till de perfekta trĂ€ningshörlurarna. Komfort och passform Ă€r enastĂ„ende, ljudkvaliteten Ă€r mer Ă€n tillrĂ€ckligt bra, och smĂ„ detaljer som snabbladdning gör det mer troligt att jag nĂ„r dem dagligen. Om du Ă€r en AirPods-skeptiker som vill komma in pĂ„ Apple-hörlurar som legitimt “bara fungerar” Ă€r de perfekta.