Beauty Tech vinner pĂ„ L’OrĂ©al Digital NEXT Generation Awards

Vilken spÀnnande tid att vara skönhetsföretagare. Enligt en rapport frÄn Forbes, branschen förvÀntas vara en marknad pÄ 445 miljarder dollar och förvÀntas nÄ 675 miljarder dollar Är 2020. Och enligt CB Insights, 62 privata skönhetsföretag förvÀrvades 2016. För nystartade företag som gÄr in pÄ marknaden ser det ganska attraktivt ut.

Kosmetikföretaget L’OrĂ©al USA höll sina Women in Digital NEXT Generation Awards dĂ€r tre skönhetstekniska företag vann vinsten. L’OrĂ©al Women in Digital-programmet har skapat ett nĂ€tverk med mer Ă€n 2000 kvinnodrivna företag. Och tidigare vinnare har upplevt en enorm affĂ€rstillvĂ€xt och har samlat in över 300 miljoner dollar i finansiering.

“Under de senaste fem Ă„ren har L’OrĂ©al letat efter kvinnodrivna företag som Ă€r redo att vĂ€xa skönhetsindustrin genom banbrytande teknik”, sĂ€ger Rachel Weiss, vice vd för innovation och entreprenörskap vid L’OrĂ©al USA. “I Ă„r valde vĂ„r rĂ„dgivande styrelse och strategiska kommittĂ© tre företag med kĂ€rnan i teknik som gör det möjligt för konsumenter att interagera med skönhet pĂ„ nya och spĂ€nnande sĂ€tt.”

HÀr Àr de kvinnliga grundarna:

ShearShare Courtney Caldwell, grundare och COO

Vi Àr glada över att se ShearShare den första on-demand salongen och barbershoputhyrningsappen eftersom de var vinnarna av TechCo Startup of the Year 2016 och fortsatte till 500 startups efter tÀvlingen. ShearShare ger licensierade skönhets- och frisörpersonal friheten och flexibiliteten att hyra arbetsplats dagligen, medan salong- och frisersÀgare tjÀnar pengar pÄ oanvÀnt utrymme.

Efter 500 startups planerar ShearShare Silicon Valley Move

HelloAva Siqi Mou, grundare

HelloAva utvecklades av frustration över konsumtionen av hudvÄrdsprodukter, eftersom mÄnga konsumenter inte korrekt kan identifiera sina hudtyper. För att ta itu med det hÀr problemet, efter att ha avslutat sin grundutbildning och MBA i Stanford, byggde Siqi en app som innehÄller en chatbot, som svarar pÄ frÄgor direkt via text och ger personliga produktrekommendationer baserat pÄ feedback.

”Vi har sett stora framvĂ€xter av konsumentteknikföretag som drivs av kvinnor som StitchFix, Rent the Runway och Rocket of Awesome. Det hĂ€r Ă€r bra exempel som ger oss förtroendet att tro att vi som kvinnliga grundare har ovĂ€rderlig konsumentinblick och om vi kan dra nytta av det till vĂ„r fördel kan vi verkligen vara pionjĂ€rer inom konsumentteknikentreprenörskap, sĂ€ger Siqi.

VÀnster till höger: Shine, HelloAva, ShearShare

Shine – Naomi Hirabayashi och Marah Lidey, medgrundare

Shine Àr en sms-tjÀnst som gör vÀlbefinnandet mer tillgÀngligt genom kraften i dagliga meddelanden. Genom att skicka dagliga bekrÀftelser gör de sitt för att hjÀlpa kvinnor och mÀn att kÀnna sig mer sjÀlvsÀkra, produktiva och lyckliga.

Dessa kvinnliga grundare tar inte bara teknik av högre kvalitet till skönhetsindustrin utan banar vÀg för fler kvinnor att komma in pÄ teknikplatsen.

LÀs om fler kvinnliga startande grundare pÄ TechCo

LÀs mer om TechCos Startup of the Year Competition och fÄ din start mÀrkt!