Beyerdynamic Soul BYRD recension: andas sjÀl in i musik

Beyerdynamic Soul BYRD recension: andas sjÀl in i musik

“VĂ„rt tag pĂ„ Beyerdynamics senaste trĂ„dbundna headset, Soul BYRD”

Under Ären har jag granskat mÄnga hörlurar och hörlurar men bara nÄgra har stannat kvar i mina öron efter att jag slÀppte publiceringen. En sÄdan produkt kommer frÄn den tyska ljudjÀtten Beyerdynamic, vars Beat BYRD-hörlurar (recension) har varit min pÄlitliga följeslagare till mÄnga tekniska evenemang och utflykter pÄ grund av dess unika hörsvÀnliga design och god ljudkvalitet.

DÀrför kan du bara förestÀlla dig min upphetsning nÀr företaget tog omslaget av Soul BYRD-hörlurarna i Indien som erbjuder samma, bekvÀma byggnad om Àn lovar överlÀgsen ljudkvalitet. Jag skickades en enhet för granskning av företaget och efter att ha anvÀnt headsetet för att lyssna pÄ musik i över tvÄ veckor, hÀr Àr vad jag gör av dem.

Design och komfort

Den Beyerdynamic Soul BYRD ser identisk ut med sitt lĂ€gre prissatta syskon, Beat BYRD och pĂ„ avstĂ„nd skulle du vara svĂ„rt att sĂ€ga ifrĂ„n varandra mellan de tvĂ„ IEM. BĂ„da öronsnĂ€ckorna har till och med konstruerats med samma material, med den enda skillnaden att företagets logotyp Ă€r etsad med aluminium pĂ„ den dyrare modellen. Åh, och du fĂ„r ocksĂ„ en praktisk in-line fjĂ€rrkontroll med Soul BYRD, som hjĂ€lper dig att svara pĂ„ samtal och blanda igenom din spellista utan att behöva ta telefonen ur dina fickor.

Beyerdynamic Soul BYRD recension 004

Nu, anledningen till att företaget har hĂ„llit sig med samma design, för precis som Beat BYRD levereras Ă€ven Soul BYRD med höljen i platt stil som sitter jĂ€mnt i anvĂ€ndarens öron. Följaktligen kommer du att kunna vila huvudet pĂ„ en kudde och inte kĂ€nna att IEM biter i öronen. Och jag kan inte betona detta nog – det finns ingen annan IEM pĂ„ marknaden som Ă€r lika bekvĂ€m att bĂ€ra som de frĂ„n Beyerdynamics BYRD-sortiment. Att kunna ligga pĂ„ ena sidan pĂ„ min sĂ€ng i timmar och inte fĂ„ hörlurarna att punktera mina trumhinnor Ă€r verkligen en magisk upplevelse och jag Ă€r förvĂ„nad över att det tog ljudtillverkarna sĂ„ lĂ„ng tid att ta itu med problemet. Men, bĂ€ttre sent Ă€n aldrig, antar jag.

Beyerdynamic Soul BYRD recension 006

Med detta sagt skulle jag ha uppskattat om företaget skulle ha introducerat headsetet i snyggare fÀrger eftersom det skulle ha accentuerat enhetens övergripande utseende. Dessutom Àr jag inte det största fanet av hörlurarnas spinkiga kabel, och det hade varit trevligt att se en kraftigare Kevlar-belÀggning som skyddar enheten frÄn slitage och drag.

Ljudkvalité

Beyerdynamic Soul BYRD stöds av ett par dynamiska drivrutiner placerade inuti varje hörsnÀcka som kan fungera över ett frekvensspektrum pÄ 10-25 000Hz. Enheten har en impedans pÄ 18 ohm och dÀrför kan du fÄ ut mesta möjliga av IEM utan att behöva para ihop den med en extern DAC eller en förstÀrkare.

Beyerdynamic Soul BYRD recension 005

NÀr jag kom till sakens kött kunde jag omedelbart berÀtta att Soul BYRD erbjuder en renare ljudutgÄng jÀmfört med de billigare Beat BYRD-hörlurarna. Ljudsignaturen Àr definitivt pÄ den varmare sidan, med en liten betoning pÄ low-end. Som sagt, basutgÄngen Àr inte den kÀftande, explosiva typen, sÄ om du hoppades pÄ det kan du bli lite besviken över Soul BYRD. Var sÀker, basen Àr riklig och den smÀller med precis rÀtt kraft. I Billie Eilishs DÄlig kille, baslinjen spelar sammanhÀngande med resten av lÄten, vilket gör dess nÀrvaro kÀnd men samtidigt stör den inte sÄngarens tysta sÄng.

Beyerdynamic Soul BYRD recension 003

Dessutom har In Klor av 21 Pilots introduceras lyssnaren till en trummix i den vÀnstra kanalen, som spelar i nÄgra sekunder innan den övergÄr till en beat drop. Jag mÄste ha lyssnat pÄ de första sekunderna av lÄten ett dussin gÄnger och ÀndÄ Àr jag fortfarande orolig över hur tydligt jag kunde höra inledningsnoterna och hur enkelt headsetet övergick frÄn ett slag till ett annat. Kort sagt, Soul BYRD erbjuder minimalt förfall och maximal pÄverkan, och Àven vid relativt höga volymnivÄer slÄr inte beats eller blöder. Vad mer kan jag ha bett om?

Beyerdynamic Soul BYRD recension 002

Om din spellista innehĂ„ller mycket akustisk blues, var inte orolig. Soul BYRDs mellanklass Ă€r inget annat Ă€n sensationellt och du kommer att njuta av att lyssna pĂ„ artister som James Blake och Hozier pĂ„ headsetet. Lyssnar pĂ„ Hozier’s Rörelse i samma ögonblick som jag vaknar Ă€r en ljudsignal, och headsetet klarar av att tĂ€cka hela frekvensomrĂ„det för sĂ„ngarens röst. Det finns inte en anteckning som gĂ„r fel, och jag har Ă€rligt saknat min Shuttl tvĂ„ gĂ„nger som jag var sĂ„ uppslukad av musiken. Vad mer, efter att ha testat paret över ett brett utbud av musik kan jag bekrĂ€fta att hörlurarna inte Ă€r kĂ€nsliga heller, sĂ„ ord som slutar pĂ„ ett ‘s’ kommer inte att göra dig skrikande.

Höjderna lĂ„ter lika bra ocksĂ„. SpĂ„r frĂ„n metalgenren har god energi och rockballader lĂ„ter sĂ€llan hĂ„rda i mina öron. Som sagt, jag kĂ€mpade för att plocka upp nĂ„gra toner nĂ€r en huvudgitarrist bröt ut ett solo (Sutej Singh’s Comeback Trail till exempel), men uteslutande var jag nöjd med hörlursprestandan.

Beyerdynamic Soul BYRD recension 009

Som jag nÀmnde i början lÄter Soul BYRD orörd, vilket kan ackrediteras till hörlurarnas utmÀrkta avbildning. TyvÀrr kÀnns ljudscenen ganska trÄng, men det Àr nÄgot jag har förvÀntat mig nÀr jag granskar ett par hörlurar av in-ear-typen.

Dom

Beyerdynamic Soul BYRD sÀljs för 6999 Rs och lÄter fantastiskt för priset. I sjÀlva verket, om jag var tvungen att sÀlja en ljudpurist pÄ ett par hörlurar med en fÀrgad ljudsignatur, skulle jag sÀtta dem ett par Soul BYRDs. Dessutom Àr hörlurarna DET mest bekvÀma paret i öronen jag har anvÀnt pÄ flera Är och jag fruktar att jag ska returnera min enhet av samma anledning.

Beyerdynamic Soul BYRD recension 001

Som sagt, det finns ingen brist pĂ„ övertygande erbjudanden i detta prissegment. Till exempel kan du istĂ€llet vĂ€lja 1More Triple Driver, som erbjuder en mer premiumdesign och ett mycket bĂ€ttre low-end-svar. Å andra sidan, om du gillar att dissekera en lĂ„t inifrĂ„n och ut, sĂ„ Ă€r TinAudio T3 ocksĂ„ pĂ„ vĂ€g för Rs 6K pĂ„ olika e-handelsportaler.

Oavsett, Beyerdynamic Soul BYRD har mycket att göra för det och hörlurarna rÀttfÀrdigar fullt ut deras begÀrt pris. Om du Àr intresserad av att köpa ett par, kan headsetet hÀmtas pÄ HeadphoneZones webbplats.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

VÀlbalanserat och roligt klingande fartyg med en inbyggd fjÀrrkontroll Extremt bekvÀm att bÀra

Nackdelar

Foton av Raj Rout