Bill Gates misstag pÄ 400 miljarder dollar: att förlora mobilmarknaden till Android

Microsoft Logo - Featured

“Med tanke pĂ„ hur Microsoft redan tillverkade smartphones med Windows Mobile OS Ă„r innan Android ens utvecklades, missade det sĂ€kert en chans för livet”

Vid Venture Capital-evenemanget medgav grundaren av Microsoft Bill Gates att företagets största misstag inte var att utveckla mobilprogramvaran som inte gĂ„r till Apple. Android – som nu driver över 80 procent av smarttelefonen – Ă€r den “vanliga plattformsplattformen som inte kommer frĂ„n Apple”, som Gates vĂ€rderar till hela 400 miljarder dollar. Med tanke pĂ„ hur Microsoft redan gjorde smartphones med Windows Mobile OS Ă„r innan Android ens utvecklades, missade Microsoft sĂ€kert en chans för livet. Företagets dĂ„varande VD Steve Ballmer sa att iPhone inte skulle tilltala affĂ€rsanvĂ€ndare eftersom den inte har ett tangentbord. Men dĂ„ erkĂ€nde Ballmer igen misstaget att förutse det fel 2016.

Microsoft-logotyp - Utvalda

Dessutom sade Bill Gates i ett uttalande: ”Du vet, i mjukvaruvĂ€rlden, i synnerhet för plattformar, Ă€r dessa marknader som tar vinnarna. SĂ„ du vet, det största misstaget nĂ„gonsin Ă€r oavsett felhantering jag gjorde i som orsakade att Microsoft inte var vad Android Ă€r, [meaning] Android Ă€r den vanliga plattformen för icke-Apple-telefoner. Det var en naturlig sak för Microsoft att vinna. Det Ă€r verkligen vinnaren ta allt. Om du Ă€r dĂ€r med hĂ€lften sĂ„ mĂ„nga appar eller 90% sĂ„ mĂ„nga appar Ă€r du pĂ„ vĂ€g att slutföra undergĂ„ng. ”

Gates tillade vidare att det bara fanns plats för ett icke-Apple-operativsystem och att Google fyllde klyftan, och dĂ€rmed missade Microsoft den gyllene möjligheten. “Det finns plats för exakt ett operativsystem som inte Ă€r frĂ„n Apple, och vad Ă€r det vĂ€rt? 400 miljarder dollar som skulle överföras frĂ„n företag G [Google] till företag M [Microsoft].Ӏven om Microsoft fortfarande Ă€r ett av de bĂ€sta tekniska företagen i vĂ€rlden, kunde det inte dra nytta av det mobila operativsystemet, vilket skulle ha gjort det (Microsoft) till“ företaget ”, med tanke pĂ„ hur det har Windows- och Office-produkter.

“JagDet Ă€r fantastiskt för mig att ha gjort ett av de största misstagen genom tiderna – och det fanns denna antitrust-rĂ€ttegĂ„ng och olika saker som du vet, vĂ„ra andra tillgĂ„ngar, Windows, Office, Ă€r fortfarande mycket starka. SĂ„ vi Ă€r ett ledande företag. Om vi ​​fick den rĂ€tta skulle vi vara företaget. Men jaha,”Tillade Bill Gates.

Microsoft lanserade Windows Phone 2010 för att ersÀtta Windows Mobile, och trots att det var smidigt och funktionellt misslyckades Windows Phone pÄ grund av bristen pÄ appstöd. Detta innebÀr att anvÀndarna mÄste hÄlla sig till Android eller iOS. Microsoft försökte förbli relevant i smartphoneutrymmet genom att förvÀrva Nokia för mer Àn 7 miljarder dollar 2013 men misslyckades med att pÄverka Ànnu en gÄng. Microsoft meddelade att det skulle avsluta stödet för Windows 10 Mobile-support i december i Är.