BlendScore priser teknikföretags partiskhet, mångfald och inkludering

BlendScore priser teknikföretags partiskhet, mångfald och inkludering

Den här månaden lanserade Blendoor-grundaren och TechCos vinnare av Startup of the Year 2015, Stephanie Lampkin, ett nytt betygssystem, BlendScore, som mäter hur väl ett teknikföretag rekryterar, kompenserar, behåller och marknadsför kvinnor och underrepresenterade minoriteter. Med hjälp av vad teamet kallar Blendoor Bias Index (BBI), enkätsvar och offentligt tillgängliga data kommer BlendScore att skapa ett omedvetet partisk kreditvärde för varje företag.

Enligt Lampkin pekar deras data och analys till de största intressenterna för att förbättra mångfalden inom en organisation kommer ner till dem som är i mellanledande positioner. Som primära personalchefer tar mellanledningen vanligtvis in nya teammedlemmar, varför Blendoor anser att de har störst inverkan på vem som kommer in och ut ur ett företag.

Både för intern och extern öppenhet är det lagets förhoppning att genom att sätta mångfald och inkludering i framkant med BBI-klassificeringssystemet att det kommer att uppmuntra organisationer att bilda relevanta mål och stimulera anställningschefer att anta rättvisa anställnings-, marknadsförings-, kompensations- och kommunikationsmetoder. .

“BlendScore kommer att vara f√∂r f√∂retag vad LEED-betyget √§r f√∂r byggnader och US News World Report √§r f√∂r h√∂gskolor och universitet”, s√§ger Lampkin. ‚ÄĚTeknikf√∂retag har rapporterat sin EEO-1 data / m√•ngfaldsstatistik i n√§stan tre √•r nu och det faktum att de √§r n√§stan identiska med varandra och har varit relativt of√∂r√§ndrade har lett till bandhj√§lpsl√∂sningar och PR. Min avhandling √§r beteendef√∂r√§ndring och prioritering kommer att ske genom data, transparens och ansvarsskyldighet; vi √§r redo att dra tillbaka l√∂ken. ‚ÄĚ

Bland de undersökta och insamlade uppgifterna är några av resultaten baserade på frågor i deras metod som:

Uppmuntrar du till olika hänvisningar? Har du en chef för mångfaldsrekrytering? Sponsrar du interna mångfaldshändelser / konferenser? Hur stor andel av dina medarbetare är olika? Har du ett internt team / grupp fokuserad på social påverkan för mångfald?

BlendScore lanserades i beta och har ett betyg på 138 teknikföretag som segmenterar dem baserat på lagringsstatistik, demografi för ledarskapsteamet, rekryteringsmetoder, partiskhet och sociala effekter. I framtiden kommer ytterligare organisationer att kunna delta i poängsystemet och programmet.

Läs mer om mångfald och inkludering här på Tech.Co