Bloomberg: Apple kan flytta iPhone-produktionen ur Kina om handelskriget eskalerar

Helium Àr tydligen kryptonit för iPhone

Apples leverantörer övervĂ€ger enligt uppgift att flytta iPhone-produktionen ut ur Kina om USA: s tullar pĂ„ smartphoneimport uppnĂ„r 25%, Ă€ven om den nuvarande produktionsmodellen kommer att förbli pĂ„ plats om USA endast tar 10% pĂ„ mobiltelefoner. Folk som Ă€r bekanta med diskussionerna berĂ€ttar Bloomberg att Apple planerar att “sitta hĂ„rt” för tillfĂ€llet.

IPhone Àr huvudsakligen monterad i Kina, och olika delleverantörer Àr ocksÄ baserade i regionen. Medan giganter som Foxconn och Pegatron tillverkar olika iPhone-modeller, kommer de faktiska delarna som behövs för montering frÄn hundratals leverantörer, mÄnga baserade i Kina. Att flytta hela leveranskedjan frÄn Kina skulle vara en skrÀmmande uppgift. Rapporten sÀger att en Apple-leverantör föreslog alternativa platser för icke-iPhone-produktion, men Apple har visat att det Àr lite behov av att göra ett sÄdant steg för tillfÀllet.

Donald Trump förra mÄnaden sa att USA kunde slÄ Kina med en 10% -tull pÄ smartphones och bÀrbara datorer, ett steg som skulle skada Apples bÀstsÀljande produkt. IPhone har sparats hittills i handelskriget USA vs Kina. De tvÄ lÀnderna förhandlar om ett handelsavtal som kan minska befintliga tullar som genomfördes i Är, Bloomberg anteckningar.

Även om Apple sparas en iPhone-prishöjning, kommer det fler dĂ„liga nyheter frĂ„n Kina. Qualcomm, som kĂ€mpar mot Apple i ett komplext juridiskt krig, har nyligen vunnit ett förelĂ€ggande mot iPhones i regionen. Dessutom fick arresteringen och kvarhĂ„llandet av Huaweis CFO Meng Wanzhou nĂ„gra kinesiska företag att krĂ€va en bojkott mot Apple-produkter. Dotter till Huaweis grundare har slĂ€ppts mot borgen under tiden.

Skulle USA införa en 10% -tull pÄ iPhone-import kan Apple Àta förlusten. Det skulle uppgÄ till en minskning av vinst per aktie pÄ bara 1 dollar nÀsta Är, enligt RBC-analytiker Amit Daryanani. En 25% tariff skulle leda till en nedgÄng pÄ $ 2,50 per aktie, förutsatt att Apple skulle absorbera förlusten.