Bluetooth 5.1 med lokal platsspÄrning meddelad av Bluetooth SIG

Bluetooth 5.1 med lokal platsspÄrning meddelad av Bluetooth SIG

“Uppdateringen av Bluetooth v5.1 Ă€r en spelvĂ€xlare för industriella sĂ„vĂ€l som kommersiella produkter tack vare centimeternivĂ„spĂ„rning”

Bluetooth har kommit lĂ„ngt sedan det introducerades för Ă„tta Ă„r tillbaka. Bluetooth Special Interest Group (SIG), som övervakar utvecklingen av den populĂ€ra kommunikationsstandarden, har meddelat v5.1 för tekniken idag. Denna Bluetooth 5.1-uppdatering har enorma potentiella konsekvenser för positionerings- och nĂ€rhetsteknik eftersom det möjliggör “platsnoggrannhet pĂ„ centimeternivĂ„.” Bluetooth 5.0 ses för nĂ€rvarande pĂ„ de flesta flaggskeppstelefoner dessa dagar, men vi kan förvĂ€nta oss att Bluetooth 5.1 börjar anlĂ€nda till enheter nĂ€r vi gĂ„r in i 2019.

Bluetooth-SIG

NÀr det gÀller hur den förbÀttrade noggrannheten uppnÄs anvÀnder Bluetooth 5.1 en rad antenner och mÀter signaler för var och en av dem, vilket resulterar i en mer exakt plats och riktning. Nuvarande tillÀmpningar av denna teknik möjliggör noggrannhet pÄ upp till en meter. Men nÀr tillverkare börjar leverera enheter med den nya v5.1-hÄrdvaran kommer platsspÄrningen att förbÀttras till en mycket exakt noggrannhet pÄ 1 cm. Detta superexakta positioneringssystem möjliggör mÄnga industriella applikationer, sÄsom ID-mÀrkning i lager, medan konsumentteknik som kiosker och smartphones ocksÄ fungerar i tÀtt packade omrÄden med exakt precision.

Bluetooth v5.1, som har gjorts tillgÀngligt för utvecklare idag, kan vara en potentiell spelvÀxlare för hur platstjÀnster erbjuds pÄ enheter. Bluetooth 5.0 kom 2016 och det inledde förbÀttringar inklusive snabbare dataöverföringar och ett lÀngre rÀckvidd. Med Bluetooth 5.1 kommer dörrarna att vara öppna för Ànnu mer exakta positionsspÄrningstjÀnster och vi hoppas att den kommer fram snarare Àn senare.

[Previous Story]Apple inaktiverar Group FaceTime pÄ grund av potentiellt integritetshotande fel

[Next Story]Redmi Note 7 global lansering retad av Xiaomi-tjÀnsteman