BMW introducerade First Riderless Motorcykel

Avatar for Hamza Tauqeer

Säkerheten först!

Förra veckan introducerade den tyska biltillverkaren BMW sin första autonoma motorcykel på Miramas testplats i Provence, Frankrike. Denna cykel är baserad på deras bästsäljande BMW R 1200 GS.

Cykeln är tillverkad av Stefen Hans med hans team som är exameningenjör. Motorcykeln körde iväg, vände om, accelererade och gjorde allt som en cykel kunde göra. Här är vad det gjorde för ditt tittarglädje:

Motorcyklister dör med en hastighet på 28 gånger högre än personer på bilhjul. BMW tar dessa siffror på allvar och säger att de arbetar med denna teknik i mer än två år och äntligen lönar det sig.

Läs också: Kolla in BMW: s otroliga satsning!

M√•let med denna motorcykel √§r att f√∂rb√§ttra s√§kerheten f√∂r motorcyklister och √∂ka deras chanser att undvika en olycka. I n√∂dsituationer kan motorcykeln potentiellt “informera, varna eller ingripa direkt”. Denna funktion kan vara en potentiell livr√§ddare eftersom den h√§r funktionen trafikolyckor kan minimeras.

BMW förarlös motorcykel

Trots den otroliga k√§nslan av att se den h√§r artificiella intelligenscykeln k√∂ra p√• v√§gen sa BMW att den inte har f√∂r avsikt, √•tminstone inom en snar framtid, att s√§lja en “helt oberoende motorcykel” och att den underliggande tekniken kommer att anv√§ndas som en plattform utveckla framtida system och funktioner f√∂r att g√∂ra motorcykel s√§krare och bekv√§mare.

BMW √§r inte den enda tillverkaren som tillverkade autonom motorcykel. F√∂r tre √•r sedan introducerade Yamaha sin Motobot, en ‚Äúautonom humanoid-motorcykel‚ÄĚ som utvecklades i samarbete med forskningsf√∂retaget SRI International, baserat i Menlo Park, Kalifornien. P√• CES, tidigare i √•r, presenterade den japanska motorcykeltillverkaren sitt Motoroid proof of concept, som anv√§nder artificiell intelligens (AI) och sj√§lvbalanseringsteknik.

Vid CES f√∂rra √•ret introducerade Honda sin sj√§lvbalanserande (men inte autonoma) cykel: Ridassistenten anv√§nder robotteknik f√∂r att balansera sig sj√§lv, ist√§llet f√∂r att f√∂rlita sig p√• gyroer, som √§r tyngre och sannolikt skulle f√∂r√§ndra “k√§nslan” av att cykla.

Ha en säker åktur, kanske?