BMW: s otroliga satsning; sin egen röstassistent i bilen

Avatar for Amnah Fawad

BMW: s egen röstassistent i bilen är tänkt att överträffa resten.

BMW meddelade just att det kommer att introducera sin egen röstassistent från nästa år. För en biltillverkare är BMW den första som arbetar med sin egen röstassistent istället för att integrera andra smarta assistenter.
Den gigantiska biltillverkaren avsl√∂jade att det √§r ett p√•g√•ende projekt som kommer att integreras i alla bilar fr√•n och med mars 2019. Assistenten blir funktionell s√• fort du s√§ger ‘Hej BMW’. Om du √§r en sug f√∂r bilar och √§lskar att namnge din resa, omfamna er d√• vi bryter till er att din vildaste fantasi har kommit till liv. Du kan anpassa assistentens namn och ge det efter vad du vill (Amanita, Rockefeller √§r min favorit * gl√§djet√•rar).
BMW: s röstassistent i bilen har stora gammaldags tekniska giganter att tävla med. Till exempel används Amazons Alexa, Google Assistant och Microsoft Cortana ofta av andra biltillverkare. Att introducera sin egen röstassistent på en sådan konkurrensutsatt marknad är ett stort spel. Men företaget känner mycket starkt för det och säger att det kommer att överträffa dem alla. Det är ett enormt påstående.

Vad kommer det att göra?

Precis som andra kommer BMW: s röstassistent att kunna justera radion, lampor med ett enda röstkommando. Företagets senaste operativsystem 7.0 är också i färd med att komplettera röstassistenten.
Tillverkarna meddelade vidare att dess röstassistent också kommer att vara kompatibel med andra röstassistenter. De insinuerade också inför införandet av en teknik som gör att röstassistenten kan kopplas till högtalare hemma (i fjärrkontrollen i princip), någon teknik på nästa nivå, eller hur?
Det finns ett annat intressant som vi fick reda på; röstassistenten kommer att kunna växa med tiden. Precis med andra tekniker för artificiell intelligens lär sig röstassistenten av omgivningen. Det kan till och med kartlägga ett mönster av vad du mest lyssnar på i bilen eller de rutter du tar osv. Det kan till och med känna ditt humör med fraserna du använder och kommer att se till att bilen anpassar sig efter den. Om du till exempel känner dig sömnig kommer den att spela musik för att hålla dig vaken medan du kör.

Kan det bli bättre än så här?

Dessutom kommer röstassistenten att kunna berätta om funktionerna hos olika bildelar. Om du är förvirrad över hur en viss funktion hjälper din egen bilassistent gärna. Assistenten uppdateras regelbundet för att i bästa fall underlätta för användarna. När du väl har börjat använda den, kommer du att märka hur den gradvis växer och förstår utan att ofta beordras.
BMW: s röstassistent i bilen
Alla dina preferenser, rutter och kommandon spelas in. Dokumentet sparas med ditt bil-ID. Detta är ID som BMW har gett dig. Du kan använda samma ID när du känner för att ha en biluppgradering. Dina inställningar omdirigeras automatiskt till din nya bil och dess assistent vet vad de ska göra. Det betyder att när du väl har vant dig med din röstassistent behöver du inte oroa dig för att skaffa en ny BMW-modell. Den här funktionen är ett stort plus i bilens personliga röstassistentteknik.
Och om språken? Du behöver inte ens svettas över de hårda översättningsintegrationerna. Företaget kommer att erbjuda 23 språk för röstassistenten.

Vad kommer härnäst?

Företaget kommer att lansera sin grundversion först. Den avancerade versionen, även i pipeline, kallas för närvarande Connected Package Professional med dess släppdetaljer som ännu inte presenterats. Uppdelningen i två versioner berättar hur långt företaget tänker ta detta projekt. Vi älskar företagets engagemang för förändrade teknologitrender.
Idén med anslutna bilar är inte ny. Det nya är ett biltillverkningsföretag som introducerar sin egen röstassistent. BMW är pionjären bland biltillverkarna för att producera en röstassistent i bilen på egen hand.
Sammantaget ser BMW: s nya röstassistent bra ut. Företaget är mycket positivt över att dess personliga assistent kommer att bli bättre än majoriteten av AI där ute. Låt oss se hur bra det är.
Tills nästa år!