boAt Airdopes 211 recension: en prisvÀrd port till den verkligt trÄdlösa vÀrlden

boAt Airdopes 211 recension: en prisvÀrd port till den verkligt trÄdlösa vÀrlden

“Airdopes 211 Ă€r ett av de mest prisvĂ€rda paret riktigt trĂ„dlösa hörlurar pĂ„ marknaden för nĂ€rvarande”

En enkel titt pĂ„ Amazons bĂ€stsĂ€ljande produktlista i elektronik-kategorin och du skulle bli förvĂ„nad över att se att det finns flera erbjudanden frĂ„n boAt – ett nytt Ă„lderstillbehörsmĂ€rke som inte ens fanns för nĂ„gra Ă„r sedan. SĂ„ exakt vad gör boAt rĂ€tt? Jag tror att det Ă€r nĂ„got att göra med att erbjuda prisvĂ€rda produkter som tillgodoser ett snabbt vĂ€xande segment. Ta till exempel boAt Airdopes 211. Med tanke pĂ„ att den riktigt trĂ„dlösa hörlurskategorin ser mycket intresse idag, har varumĂ€rket just lanserat Airdopes 211 till en prisnivĂ„ pĂ„ grundnivĂ„ för att tillgodose en publik som tycker att erbjudanden frĂ„n etablerade spelare Ă€r dyra. Uppenbar hĂ€nvisning med sitt namn till kategoriledaren Ă„t sidan, kan boAt Airdopes 211 leverera pĂ„ ljud- och prestationsfronten? Det var det jag var intresserad av att ta reda pĂ„, och hĂ€r Ă€r vad jag gör av dem efter att ha anvĂ€nt paret de senaste veckorna.

Specifikationer en överblick

Varje öronsnÀcka vÀger 11,2 g 10 mm drivrutiner 20-20 kHz frekvens 16 ohm impedans i varje öronsnÀcka Bluetooth 4,1 IPx4-klass 45 mAh batteri i varje öronsnÀck 450 mAh batteri i laddningsfodralet

LaddningsvÀska

PÄ samma sÀtt som de riktigt trÄdlösa öronsnÀckorna kommer boAt Airdopes 211 i ett rektangulÀrt laddningsfodral. LÄdan Àr inte riktigt kompakt och Àr gjord av plast. Det kÀnns inte sÀrskilt robust, och jag kÀnner att det kan gÄ sönder om det förvaras i en tÀt jeansficka eller om tryck appliceras.

BoAt Airdopes 211 recension - 91mobiler 01

Bortsett frÄn det har boAt utformat fallet eftertÀnksamt. Det finns en krok pÄ höger sida sÄ att du kan fÀsta den i vÀskan. Toppen Àr genomskinlig och gör att man kan se laddningsstatus för var och en av hörlurarna. En blÄ lysdiod indikerar att knopparna laddas, medan rött betyder att fodralet i sig drar laddning. VÀskan kan laddas med en mikro-USB-kabel och de fyra LED-indikatorerna vid sidan visar ÄterstÄende batterinivÄ.

För att öppna fodralet mÄste du trycka pÄ knappen pÄ framsidan. NÀr du vÀl öppnat kan du mÀrka att locket i sig verkar ganska ömtÄligt och kan gÄ sönder. Knopparna vilar bekvÀmt pÄ sina separata platser och eftersom det finns en bestÀmd plats för vÀnster och höger, finns det inga problem att sÀtta in dem igen.

BoAt Airdopes 211 recension - 91mobiler 03

Design och komfort

BoAt Airdopes 211 Ă€r inte smĂ„ öronproppar pĂ„ nĂ„got sĂ€tt. Öronpropparna Ă€r ganska stora och har en fena som passar dina öron vĂ€l. Det sĂ€kerstĂ€ller att de inte faller av öronen lĂ€tt och jag tyckte att de inte var obekvĂ€ma Ă€ven efter att ha anvĂ€nts under lĂ„nga perioder. Med detta sagt Ă€r det lĂ€tt att bli förvirrad över vĂ€nster och höger öronsnĂ€ckor, och eftersom det inte finns nĂ„gon mĂ€rkning pĂ„ hörlurarna, mĂ„ste du alltid kontrollera laddningsvĂ€skan för att veta om du bĂ€r dem ordentligt.

BoAt Airdopes 211 recension - 91mobiler 05

Men nÀr paret vÀl Àr i öronen passar de ganska bekvÀmt. Tack vare sin lÀtta byggnad faller de inte av med huvudrörelser och jag skulle kunna bÀra dem utan nÄgra bekymmer ocksÄ under min pendling. Dessutom betyder IPx4-klassificeringen att de Àr ogenomtrÀngliga för svett och vatten. Hörlurarna orsakar ingen trötthet efter att ha anvÀnts i timmar heller.

Airdopes 211 stöder beröringskÀnsliga kontroller och fungerar förvÄnansvÀrt bra. Dessutom fungerar touch-to-pause-ÄtgÀrden bra i alla appar, Àven nÀr du tittar pÄ videor Youtube och MXPlayer.

Ljudkvalitet och prestanda

LÄt oss bara sÀga att boAt Airdopes 211 kanske bara överraskar dig med deras ljudkvalitet, speciellt nÀr du tÀnker pÄ prislappen de bÀr. Med 10 mm drivrutiner Àr ljudutgÄngen ganska bra. Jag Àlskade att lyssna pÄ musik eller podcasts och titta pÄ videor med knopparna i öronen.

BoAt Airdopes 211 recension - 91mobiler 04

Som man kan förvÀnta sig av ett par hörlurar frÄn boAts stall Àr Airdopes 211 instÀlld pÄ bas. Att lyssna pÄ spÄr frÄn Marshmello eller Deadmau5 sÀkerstÀller att du kan njuta av oomphen, men du mÀrker ocksÄ att frekvensen Àr ganska uppsvÀlld vilket förstör upplevelsen. Det betyder ocksÄ att toppar inte Àr de bÀsta. Medan mids inte Àr den renaste, lÄter de ganska bra. SpÄr som Wow av Post Malone lÄter dig njuta av sÄngen tillsammans med beats.

Med den inbyggda mikrofonen kan du ocksÄ anvÀnda boAts erbjudande för att delta i samtal. Medan den andra parten kunde lyssna pÄ min röst, var det tillfÀllen dÄ jag kÀmpade för att höra deras svar.

BoAt Airdopes 211 recension - 91mobiler 09

Min ryper med boAt Airdopes 211 Àr inte med ljud, lika mycket som med anslutningsproblemen. NÀr du gÄr pÄ vÀgen fÄr anslutningen mycket störningar, möjligen pÄ grund av att det finns för mÄnga radiosignaler i 2,4 GHz-frekvensbandet. PÄ samma sÀtt Àr det konstigt att bÄda hörlurarna mÄste sÀttas pÄ var för sig, för ibland slÄs bara en av dem pÄ och man mÄste upprepa övningen för att ansluta dem till smarttelefonen. Det Àr uppriktigt upprörande, och jag skulle ha velat att den hÀr upplevelsen skulle vara mer sömlös.

BoAt Airdopes 211 recension - 91mobiler 08

boAt hÀvdar att Airdopes 211 kan hÄlla i upp till tvÄ och en halv timme pÄ en enda laddning, medan lÄdan kan juice dem upp till tre gÄnger. Jag upplevde liknande anvÀndningstider, Àven om det var tillfÀllen dÄ jag mÀrkte att paret tog slut pÄ juice ganska snabbt efter att ha nÄtt 20 procents nivÄer.

Dom

BoAt Airdopes 211 Ă€r ett imponerande par riktigt trĂ„dlösa hörlurar för deras begĂ€ran om 2,499 Rs. De erbjuder anstĂ€ndigt ljud, bekvĂ€m passform och kan hĂ„lla i upp till en dag (om du fortsĂ€tter att pressa dem med laddningsfodralet). Även om det finns anslutningsproblem och ljudkvaliteten kanske inte tilltalar finsmakarna, Ă€r jag villig att förbise dessa niggles med tanke pĂ„ att paret inte har mycket konkurrens.

BoAt Airdopes 211 recension - 91mobiler 07

PÄ tal om det, i den hÀr prisklassen fÄr du antingen erbjudanden som Xiaomi Airdots som du mÄste hÀmta frÄn Kina eller alternativ som Noise Shots Sport och Boult Audio AirBass Twinpods. Det betyder att om du Àr ute efter ett extremt prisvÀrt, meningslöst par riktigt trÄdlösa öronsnÀckor, bör du ta en lÄng och hÄrd titt pÄ boAt Airdopes 211.

Redaktörens betyg: 3.5 / 5

Fördelar

PrisvÀrd pris AnstÀndigt ljud Bra batteritid BeröringskÀnsliga kontroller Àr ganska lyhörda

Nackdelar

Anslutningsproblem KÀmpar med höga brÀckliga laddningsfodral

Foton av Raj Rout