Boom Airlines vill göra supersonisk resa till verklighet

Konsumenterna kan vara nĂ€rmare att kryssa i ett plan vid Mach 2.2 (1.451 mph) till deras favoritdestination pĂ„ halva tiden. Idag, Denver-baserad Bom, det supersoniska flygplansföretaget, tillkĂ€nnagav sin serie A-serie pĂ„ 33 miljoner dollar och ökade deras totala finansiering till 41 miljoner dollar. Deltagare i syndikatfinansieringsrundan inkluderar 8VC, Caffeinated Capital, Palm Drive Ventures, RRE Ventures och Y Combinator’s Continuity Fund.

Finansieringen kommer att hjÀlpa Boom att slutföra utvecklingen och tillverkningen av XB-1-demonstratorn och flygprovningar av XB-1 Supersonic Demonstrator, en prototyp av Booms supersoniska passagerarplan. XB-1 kommer att visa de viktigaste teknologierna som möjliggör prisvÀrd supersonisk resa, inklusive aerodynamik, material och högeffektiva supersoniska intag.

Test av vindtunnel

Om de fÄr detta rÀtt kommer flygplanet Boom att vara det snabbaste civila flygplanet som nÄgonsin gjorts och den första oberoende utvecklade supersoniska strÄlen. Det betyder att du nÄgon gÄng kan resa frÄn Los Angeles till Sydney, Australien pÄ under sju timmar.

Redan i november presenterade företaget XB-1 Supersonic Demonstrator. Deras uppdrag Àr att erbjuda passagerare som normalt skulle köpa affÀrs- / förstklassiga biljetter pÄ en kommersiell trafikflygplan ett alternativ att minska flygtiden samtidigt som de hÄller en premiumtjÀnst under flygning. I det första flygplanet skulle varje passagerare ha en businessklass-sÀten med ett rymligt sÀte pÄ vardera sidan av gÄngen, ett stort fönster, en personlig soptunna och direktgÄng.

Sir Richard Branson, en flyg- och höghastighetsresenator och grundare av Virgin Galactic, har samarbetat med Boom för att hjÀlpa till att stödja produktionen bland andra tjÀnster för denna innovativa idé.

“VĂ„rt uppdrag Ă€r att göra supersonisk flygning verklighet”, sĂ€ger Blake Scholl, VD och grundare av Boom. “Med den hĂ€r nya huvudstaden Ă€r vi nĂ€rmare den första flygningen av vĂ„r XB-1 Supersonic Demonstrator pĂ„ ungefĂ€r ett Ă„r.”

LÀs mer om framvÀxande teknik inom resor pÄ Tech.Co