Bose Home Speaker 500 recension: Alexa smarts gift med fantastiskt ljud

Bose Home Speaker 500 recension: Alexa smarts gift med fantastiskt ljud

“HĂ€r Ă€r vad vi gör av Boses senaste erbjudande – Home Speaker 500”

Smarta högtalare Ă€r raseri just nu och mĂ„nga hem över hela landet “ekar” med vĂ€derrapporter frĂ„n Googles virtuella assistent eller Amazons Alexa. Detta har utfĂ€rdat en uppmaning till Ă€ldre ljudmĂ€rken för att öka sitt spel och klĂ€ sina erbjudanden med AI-smart. NĂ€r allt kommer omkring, vem vill inte ha en enorm högtalare frĂ„n ett anmĂ€rkningsvĂ€rt varumĂ€rke som kan spela musik pĂ„ nĂ€tet och kan göra allt annat Ă€n att fĂ„ dig kĂ€rnkraftsstartkoder?

LjudjÀtten Bose tillkÀnnagav nyligen sin första smarta högtalare i landet i form av den Alexa-drivna Home Speaker 500. Nu, som de flesta saker Bose, Àr högtalarens klistermÀrke inte för svag hjÀrta. SÄ, för att testa om det Àr vÀrt dina hÄrt förvÀrvade pengar, gick jag med en enhet och efter att ha testat den i nÄgra veckor, hÀr gör jag det.

Design

Har du nĂ„gonsin gĂ„tt in i en snygg bil och varit besviken över interiören? Det sĂ€ger sig sjĂ€lvt att nĂ€r du betalar en premie för en produkt – vilken produkt som helst – förvĂ€ntar du dig att den ska vara klĂ€dd till nio och Home Speaker 500 levererar utan tvekan pĂ„ den fronten. Högtalaren har en unibody metalldesign och har konstruerats med anodiserad aluminium som ger den en kĂ€nsla av premium som du sĂ€llan hittar pĂ„ billigare erbjudanden. Även om det ger lite kraft till enheten, Ă€r Home Speaker 500 inte en bĂ€rbar högtalare, eftersom den inte har ett batteri. Följaktligen mĂ€rker du inte riktigt vikten nĂ€r du har placerat den pĂ„ en plats som du tycker om.

Bose Home Speaker 500 recension15

För att hÄlla sig i linje med det stilrena temat levereras inte Home Speaker 500 i nÄgra funky fÀrger och kommer istÀllet i tidlösa nyanser av luxsilver och trippel svart. Jag fick mig den silverfÀrgade modellen, men jag Àr frestad att kolla in den svarta varianten eftersom den ser lika bra ut, om inte bÀttre. Mot botten av högtalaren hittar du perforeringar för gallret som har borrats med största precision. Galleret gÄr lÀngs den nedre halvan av den elliptiskt formade högtalaren för att erbjuda en 360-graders stereoljudupplevelse. Observera att Home Speaker 500 inte avfyrar ljud framÄt eftersom förarna har placerats pÄ vardera sidan om enheten.

Bose Home Speaker 500 recension13

Boses logik Àr att ljudet som projiceras frÄn förarna kommer att studsa av vÀggarna i ett rum för att uppnÄ en överlÀgsen stereoseparation Àn nÄgon annan smart högtalare pÄ marknaden. Jag kommer att prata mer om högtalarens ljudkvalitet senare, sÄ för nu, lÄt oss ÄtervÀnda till designen av högtalaren.

Bose Home Speaker 500 recension06FramÄt har Bose Home Speaker 500 en liten LCD-panel som visar albumbilder för ljudspÄr samt information om de anslutna enheterna och tiden. Personligen Àr jag delad med införandet av LCD-panelen eftersom den erbjuder begrÀnsad funktionalitet och stör högtalarens annars sömlösa design. Som sagt, nÄgra av mina kollegor tyckte att det var en fin touch och dÀrför kanske du vill ha det ocksÄ.

Bose Home Speaker 500 recension12

För det mesta kommer köpare att anvÀnda sina smartphones för att styra musikuppspelning, men Bose erbjuder ett sortiment av kontroller pÄ högtalaren. Mot toppen hittar du mÄnga kapacitiva knappar som lÄter dig para ihop en ny enhet till högtalaren, Àndra volymnivÄerna och sÄ vidare. Det galler som kretsar runt knapparna innehÄller Ätta mikrofoner som stöder röstigenkÀnning pÄ lÄngt hÄll. Följaktligen, oavsett hur hög musiken blir, kommer din Home Speaker 500 fortfarande att kunna höra och registrera dina kommandon.

Ljudkvalitet och smarta funktioner

Det finns inga tvĂ„ sĂ€tt om det – Bose Home Speaker 500 lĂ„ter fenomenalt. Som jag nĂ€mnde tidigare levereras enheten med tvĂ„ motsatta drivrutiner som banar vĂ€g för en surrealistisk lyssningsupplevelse. Under min tid med enheten testade jag högtalaren över olika genrer och jag var förbluffad över hur troget den Ă„terskapade alla mina favoritspĂ„r.

Bose Home Speaker 500 recension 04

Det finns massor av bas som bekvĂ€mt kan skaka vĂ€ggarna i ditt rum utan att ta vĂ€gtull pĂ„ de andra frekvenserna. SĂ„dan finjusterad akustik pĂ„minner om i de flesta andra smarta högtalare pĂ„ marknaden och det Ă€r det som skiljer hemhögtalaren 500 frĂ„n konkurrenterna. Lyssnar pĂ„ Ariana Grande 7 ringar, Post Malone’s Wow och DIVINE Apna Time Aayega, Jag kunde inte lĂ„ta bli att dansa till rytmen. Skadade jag mig sjĂ€lv nĂ€r jag försökte kaninhoppa? Kanske. Men skulle jag fortfarande hoppa som en galning om musiken spricker ut ur Home Speaker 500? Absolut.

Bose Home Speaker 500 recension02

Mellanklassen lĂ„ter lika lysande, kom ihĂ„g. Home Speaker 500 lyckades omfatta Lana Del Rays hela sĂ„ngintervall i sin senaste singel – Mariners lĂ€genhetskomplex. Inte en enda ton gick galen och till och med vid högre volymer biter de höga tonarna i sĂ„ngarens röst inte mina öron. Dessutom ska högtalaren vara högst upp pĂ„ din önskelista om du gillar att lyssna pĂ„ sĂ„ngare som James Arthur, som har instrument som piano och akustisk gitarr i de flesta av sina spĂ„r. Tack vare enhetens timbralvĂ€rme spelades varje lĂ„t med en blandning av de ovannĂ€mnda instrumenten vackert pĂ„ Home Speaker 500.

Bose Home Speaker 500 recension08

Bose Home Speaker 500 Àr en av de sÀllsynta högtalarraserna som gör rÀttvisa Ät lÄtar frÄn rock / metal-genren. Du kanske har lagt mÀrke till att kaotiska rockballader för det mesta lÄter leriga pÄ Bluetooth-högtalare, sÀrskilt vid höga volymer. Jag tyckte dock mycket om att lyssna pÄ Mr. Brightside och NÄgon berÀttade för mig av Killers pÄ enheten, eftersom diskantutgÄngen hade precis rÀtt mÀngd gnista och energi. Kraftkorden frÄn den elektriska gitarren stör inte sÄngen, och jag kunde till och med se ut sparktrummorna som spelade i bakgrunden i spÄren. Det rÀcker med att sÀga, högtalaren utmÀrker sig ocksÄ vid avbildning, och du kommer att kunna vÀlja ut varje instrument i en viss lÄt.

Bose Home Speaker 500 recension11

TyvÀrr, medan Home Speaker 500 lyckades skapa ett brett ljudscen, lÀmnade stereoseparationen fortfarande nÄgot att önska. Det Àr lite svÄrt att hitta exakt hur högtalaren saknades men under min anvÀndning visste jag att ljudet matades ut frÄn bara en högtalare. DÀrför, i motsats till företagets pÄstÄenden, mÄste du investera i en annan enhet om du vill njuta av Àkta stereoljud.

Bose Home Speaker 500 recension 03

NÀr det gÀller de smarta grejerna Àr Home Speaker 500 jÀmförbar med andra Amazon Alexa-drivna högtalare. DÀrför kan du be Alexa att berÀtta för dig vÀderprognosen, pausa / spela din musik, stÀlla in timern och sÄ vidare. Du kan para ihop högtalaren till företagets Bose Music-app, men kom ihÄg att om du har en Bose SoundLink-enhet hemma, mÄste du anvÀnda den med en annan app. Detta Àr en enorm bummer för alla som redan Àger produkter frÄn företaget eftersom Home Speaker 500 inte Àr bakÄtkompatibel.

Bose Home Speaker 500 recension01

Dessutom, medan högtalaren stöder Amazons Prime Music-plattform stöds den hÀr funktionen Ànnu inte i Bose Music-appen i Indien. DÀrför, om du Àr en Amazon Music-anvÀndare, kommer du inte att kunna synkronisera dina spellistor till Bose Music-appen. Du kan dock fortfarande beordra Alexa att spela olika spÄr eller podcasts och assistenten kommer att skura Amazons massiva bibliotek och spela lÄten / senaste avsnittet av en podcast Ät dig. Utanför det kan du ocksÄ styra kompatibla smarta hemapparater hemma med Home Speaker 500.

Dom

SÄ dÄ Àr Home Speaker 500 ett bra köp för 39 990 Rs? I mina böcker Àr svaret ett rungande ja. Högtalaren lÄter fenomenal, kommer med Alexa smart och har ett raffinerat, elegant utseende som skriker premium. Ja, det Àr inte utan brister och jag skulle ha gillat det mer om det var kompatibelt med andra högtalare frÄn Boses stall.

Bose Home Speaker 500 recension05

Men – och jag kan inte betona det nog – Home Speaker 500s ljudkvalitet ensam Ă€r vĂ€rt det pris du skulle betala för det. DĂ€rför, om pengar inte Ă€r nĂ„got objekt, Ă€r Bose Home Speaker 500 ett fantastiskt köp.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

Oklanderlig byggkvalitet EnastÄende ljudprestanda Stöds med Alexa smart

Nackdelar

Ingen bakÄtkompatibilitet Dyr Foton av Raj Rout