Brad Feld grundare av Techstars Talks Depression and Obsession

Brad Feld grundare av Techstars Talks Depression and Obsession

Brad Feld, vd för Foundery Group och grundare av TechstjÀrnor, har kÀmpat mot sina egna demoner. I sitt blogginlÀgg, FeldThoughts, han tar upp realismen att gÄ igenom toppar och dalar nÀr man bygger företag, och att startande grundare kan möta ett liknande öde.

Startlivet glamoriseras inte bara i media med riskkapitalhöjningar pÄ flera miljoner dollar och exits pÄ miljarder dollar utan ocksÄ genom TV-program som Silicon Valley. Under tiden, pÄ marken, slipar startgrundare det, saknar sömn, betonar deras hÀlsa, förstör personliga relationer och hanterar de stÀndiga nya kamparna och utmaningarna varje dag med det yttersta mÄlet och obevekliga passion för att bygga sin verksamhet.

MÀnniskor har denna missuppfattning att om du trÀnar och trÀnar kommer allt annat att vara bra. Inte sant. Brad Àr en ivrig lÄngdistanslöpare och har fortfarande haft depressioner. Grundare mÄste inse att mental hÀlsa Àr en del av spelet; Det Àr viktigt att ta hand om sinnet och kroppen. Om nÄgot, kommer det mentala lÄnga spelet att se en grundare genom glÀdjen och utmaningarna med att bygga ett företag.

“Mental hĂ€lsa bör inte ses annorlunda Ă€n fysisk hĂ€lsa”, sĂ€ger Brad.

Under Denver Startup Week, en veckolÄng firande för entreprenörer i Denver och drivs av Chase for Business, hade vi en chans att prata med Brad om vikten av mental hÀlsa, vara besatt av att bygga ett företag och ge rÄd till företagare.

Du har sett massor av startups runt om i vÀrlden. Vilka Àr nÄgra vanliga drag hos de bÀsta lagen?

Besatthet om produkten och kunden. Total, komplett, obehaglig besatthet. Detta Àr inte bara ett grundareegenskap utan ett lagdrag. Det mÄste vÀvas genom alla delar av verksamheten.

Vilka Àr nÄgra av de ovÀntade kamparna som grundarna upplever under hela denna resa?

Kampen Àr oÀndlig, vilket jag tror överraskar vissa grundare. Oavsett din framgÄngsnivÄ möter du nya strider regelbundet.

Verksamheten nÄr aldrig ett skede dÀr saker och ting Àr enkla och de stora grundarna lÀr sig hur man stöter pÄ strider, utmaningar och misslyckanden med lugn, omtÀnksamhet och jÀmlikhet. Det tog mig lÄng tid att verkligen förstÄ detta, men idag har jag perspektivet att nÄgot nytt Àr F ***** uppe i min vÀrld varje dag. NÀr du kommer till den hÀr platsen finns det inga ovÀntade strider.

20/20 i efterhand, vad Àr det största du önskar att du visste innan du startade ditt första företag?

Jag skulle ha spenderat mer tid pĂ„ att tĂ€nka pĂ„ hur jag ville leva mitt liv i mitt arbete. Jag startade mitt första företag vid 21 Ă„rs Ă„lder och blev frĂ„nskild vid 24 Ă„rs Ă„lder. Även om det fanns mĂ„nga bidragande faktorer Ă€r det tydligt idag (vid 51 Ă„rs Ă„lder) att jag inte hade spenderat nĂ„gon tid pĂ„ att övervĂ€ga hur jag ville korsa mitt liv och arbete att driva.

Kan du dela dina tankar om vikten av mental hÀlsa under startresan?

Startresan Ă€r otroligt stressande. Medan grundare investerar i mĂ„nga aspekter av sig sjĂ€lva, lĂ€gger ett överraskande litet antal verklig energi i det jag vill kalla deras “mentala kondition”. Som ett resultat blir mĂ„nga av de hĂ€lsoproblem som kategoriseras som “psykiska problem” – depression och Ă„ngest som Ă€r mest synliga, sammanflĂ€tade med startupplevelsen.

Grundare ignorerar ofta dessa frĂ„gor eller tar inte upp dem förrĂ€n de blir extremt hĂ€mmande. De bĂ€sta grundarna inser att mental kondition – och utmaningarna kring mental hĂ€lsa – Ă€r en del av resan och investerar tid och energi i den mentala hĂ€lsan hos sig sjĂ€lva och sina kollegor.

Kan du prata om hur vanlig depression Àr bland grundarna och vad de ska göra nÀr de upplever depression?

Det Àr mycket vanligare Àn erkÀnt. NÀr jag var offentlig om mitt sex mÄnader lÄnga depressiva avsnitt i slutet av 2013 / början av 2014, kontaktade hundratals företagare mig privat om deras egna kÀmpar med depression och andra psykiska sjukdomar. MÄnga av dem hade aldrig pratat med nÄgon om detta tidigare och kÀnde sig sÀkra att prata med mig eftersom jag hade varit allmÀn om min egen depression. För mÄnga av dem var det en viktig vÀndpunkt för dem att ha det första samtalet med nÄgon som de ansÄg vara sÀkra nÀr de började ta itu med sina egna strider.

Vad Àr det viktigaste rÄdet du ger till alla som startar?

GĂ„ tillbaka till ordet ”besatthet” och se till att du Ă€r besatt av vad du jobbar med. StĂ€ll dig sjĂ€lv frĂ„gan, “Sattes jag pĂ„ den hĂ€r planeten för att utföra detta arbete?” Om inte, fortsĂ€tt leta efter nĂ„got att arbeta med som du Ă€r besatt av.

Avskilja tankar eller rÄd till nystartade företag i början av att bygga ett företag?

Det Àr svÄrt. Varje dag. Omfamna den delen av den.

LÀs fler artiklar om att vara en frisk entreprenör pÄ TechCo

SnÀlla du. Om du upplever symtom pÄ depression, vÀnligen kontakta och fÄ hjÀlp. Du betyder.

Den hÀr artikeln Àr en del av en Startup Week-innehÄllsserie som CHASE for BUSINESS ger dig. Startup Week Àr firandet av företagare i stÀder runt om i vÀrlden. CHASE for BUSINESS Àr allt ett företag behöver pÄ ett stÀlle, frÄn expertrÄd till vÀrdefulla produkter och tjÀnster. Hitta affÀrsnyheter, berÀttelser, insikter och experttips pÄ ett och samma stÀlle pÄ Chase.com/forbusiness.