Brain-to-Brain Network: Att ta kommunikation till nästa nivå

Avatar for Areen Zahra

Hjärn-till-hjärna-kommunikation har testats tidigare, men nu har den omvandlats till ett mångsidigt kommunikationsnätverk.

Forskare och forskare har lyckats utveckla ett nätverk som gör det möjligt för deltagare att dela sina tankar via hjärnsignaler.

Nätverket är smart nog för att spela mind-games. Tetris är ett perfekt spel för att testa systemet. Avancerad teknik används för nätverksutveckling men i ett mycket mer sofistikerat mönster.
Nätverksarkitekturen bygger på elektroencefalogram som är inbäddade i systemet för att registrera elektrisk aktivitet och transkraniell magnetisk stimulering. Denna avancerade funktion säkerställer felfri informationsdelning.
Nätverket tillåter endast en person att skicka och ta emot informationsdata åt gången. Deltagarna kan inte komma åt helskärm Рdet beror på två andra personer som kan driva tankar till mottagaren. För att utföra tankedelningskommandot skulle avsändaren rotera ett block genom att fokusera på lysdioder som blinkar vid den distinkta frekvensen och förändrar deras hjärnsignaler. Mottagaren skulle inte justera blocket och kommer inte att kunna avgöra om en av avsändarna spelar ett trick eller inte.
Denna teknik √§r inte telepati. Det handlar dock om den korrekta funktionen f√∂r informationsdelning fr√•n hj√§rna till hj√§rna. Det beh√∂ver perifert engagemang. N√§tverket √§r utformat f√∂r att skicka en ‚ÄĚbit‚ÄĚ -data √•t g√•ngen.
För närvarande är denna teknik begränsad till endast tre personer, men det förväntas inom kort att ett betydande antal människor skulle kunna dela de mer komplexa tankarna i grupperna. Därför är det troligt att denna teknik skulle ge upphov till vissa integritetsproblem. Inledningsvis skulle människor vara ovilliga att bli en del av detta nätverk. Senare kan dess långsiktiga fördelar övertyga dem om att delta.
Utan tvekan är den här tekniken ett nytt sätt för dataöverföring som avsevärt skulle hjälpa de hemliga säkerhetsstyrkorna för informationsdelning. Komplexa krypteringsalgoritmer används för att behålla nätverkets integritetsproblem.
Ytterligare framsteg inom denna teknik kommer att få forskare att lära sig mer om inre hjärnans funktionalitet som samtidigt skulle hjälpa läkare och medicinska forskare att utforma bättre behandlingar för mental hälsa.
Skulle denna teknik kringgå integriteten? Dela dina åsikter och håll dig uppdaterad för fler uppdateringar!