Breaking: Galaxy Note 7 Àr död

Samsung kan inte göra Galaxy Note 8 utan hjÀlp frÄn en av dess frÀmsta rivaler

Samsung meddelade pÄ mÄndagen att det stoppade försÀljningen av Galaxy Note 7 över hela vÀrlden efter nya explosionsrapporter. En dag senare berÀttade företaget till tillsynsmyndigheter i sitt hemland att 2016-noteringsmodellen har upphört.

MISS INTE: FörvÀnta dig inte att en Surface Book 2 tar emot Apples nya MacBook Pro i Är

Enligt The Wall Street Journal sa Samsung pÄ tisdagen att man skulle avbryta produktionen och försÀljningen av Galaxy Note 7-smarttelefonen. Samsung uttryckte i en ansökan till sydkoreanska tillsynsmyndigheter att det stoppade försÀljningen en dag efter att det meddelade ett tillfÀlligt stopp för produktionen.

”Med vĂ„r kunds sĂ€kerhet som högsta prioritet har vi beslutat att stoppa försĂ€ljning och produktion av Galaxy Note 7,” sa företaget.

I början av september hade Samsung inget annat val Àn att ge en Galaxy Note 7-Äterkallelse. Felaktig batteridesign leder till flera explosioner över hela vÀrlden. I slutet av samma mÄnad började Samsung ersÀtta berörda enheter. Men det upptÀcktes snart att de förmodligen sÀkra telefonerna ocksÄ sprÀngde. Efter flera brandrapporter pÄ Galaxy Note 7 meddelade Samsung pÄ mÄndagen att försÀljning och utbyten skulle stoppas.

Det visar sig att företaget inte har nÄgra planer pÄ att försöka Äteruppliva Galaxy Note 7.

Samsung-aktierna sjönk med 8% pÄ mÄndagen, den största nedgÄngen pÄ en dag pÄ Ätta Är Tidning rapporter.

Kunder som Àger en original Galaxy Note 7 eller en ersÀttare bör söka Äterbetalning frÄn sin operatör eller en ersÀttningstelefon (annan Àn Note 7). Du bör sÀkerhetskopiera data pÄ din Galaxy Note 7, torka av den och slÄ sedan av handenheten innan du tar den till en lokal butik.