BSNL Wings internetbaserade samtalstjänst kommersiellt lanserad

BSNL Wings internetbaserade samtalstjänst kommersiellt lanserad

“BSNL erbjuder gratis en m√•nads prenumeration p√• Wings till nya kunder som anv√§nder Android-telefoner”

Den statligt ägda teleoperatören BSNL har tyst lanserat sin Wings Internet Telephony-tjänst för alla användare i Indien. Företaget introducerade plattformen förra året för ett begränsat antal användare, men den var inte tillgänglig kommersiellt förrän nu. BSNL Wings-appen finns nu tillgänglig i Google Play Store för nedladdning, och med den kan användare ringa eller ta emot obegränsade samtal till valfritt nummer i Indien via internet med sina bärbara datorer eller mobiltelefoner. Tjänsten använder ett mobilnummernummer som tillhandahålls med hjälp av IP-baserat åtkomstnätverk av IMS NGN Core-switchar, för röstsamtal via Wi-Fi, bredband, 3G och 4G-nätverk.

BSNL vingar

Som en del av introduktionserbjudandet erbjuder BSNL gratis en månads prenumeration till nya prenumeranter. Efter detta kommer tjänsten att finnas tillgänglig till en årlig avgift på Rs 1099 + GST. BSNL har meddelat särskilda rabatter för staten, PSU-anställda och studenter.

bsnl vingar

För att prenumerera på BSNL Wings-tjänsten måste kunderna besöka BSNL: s officiella hemsida och registrera sig genom att fylla i detaljer som identitetssäker, adressbevis och fotografi och välja deras Wings 10-siffriga nummer. En unik PIN-kod skickas sedan till kundens mobilnummer under registreringsprocessen. När processen är klar, gå till Play store, ladda ner BSNL Wings-appen och slutför engångsautentiseringen med ditt Wings-nummer och din PIN-kod som mottogs under online-registreringen. Speciellt är appen ännu inte lanserad i App Store för iPhone-användare.

För närvarande kan du bara ringa röstsamtal från Wings till andra nätverk. Videosamtalet stöds endast för Wings-to-wings-samtal. Med tjänsten inriktar BSNL landsbygden som har dålig mobiltäckning.