Bygger du en nystartad verksamhet eller ett litet företag?

Bygger du en nystartad verksamhet eller ett litet företag?

Det finns cirka 29 miljoner smÄföretag i USA, varav cirka 23 miljoner Àr enmansföretag. Detta inkluderar inte ideella organisationer eller företag med över 500 anstÀllda. Av de totala 29 miljoner Àr endast 418 000 eller sÄ mÀrkta som startups. Det Àr uppenbart att det finns en skillnad mellan nystartade företag och smÄföretag, men vad Àr det?

Startups beskrivs i allmÀnhet som nya, teknikbaserade företag med fokus pÄ exponentiell tillvÀxt. De Àr i allmÀnhet tillfÀlliga, anvÀnder mestadels externa investeringar för finansiering och leds av företagare som vill skapa nÄgot mycket större Àn sig sjÀlva. Med andra ord Àr en start en explosiv innovation vars mÄl Àr att överskrida sina mÀnniskor.

NĂ€r vi tĂ€nker pĂ„ smĂ„ företag tenderar vi att tĂ€nka pĂ„ mamma-och-pop-butiker, restauranger, lokal lag och bokföringsmetoder och liknande företag. Vi tĂ€nker pĂ„ Jones och deras tre generationer av finansiella planerare i samma lilla byggnad som de har varit i sedan ’57. Vi tĂ€nker pĂ„ mekanikern och hans tio killar som arbetar med bilar oavbrutet. Vi tĂ€nker pĂ„ den lokala kafĂ©Ă€garen som just sĂ„lde sitt företag för att starta nĂ„got annat företag. Kanske tĂ€nker vi till och med pĂ„ marknadsföringsexperten som klĂ€ttrade upp företagstegen och nu konsulterar. Dessa bilder gĂ€ller ocksĂ„ i data.

Av de 5,71 miljoner smÄföretagen i USA med mer Àn en anstÀlld / Àgare har 5,1 miljoner fÀrre Àn 20 anstÀllda. Till skillnad frÄn nystartade entreprenörer bygger smÄföretagare nÄgot som Àr helt deras, baserat pÄ deras fÀrdigheter, förmÄgor och kunder som de personligen tar med sig. De Àr ryggraden i vÄr ekonomi. Vi Àlskar smÄföretagare! Men det finns en tydlig Ätskillnad mellan smÄföretag och nystartade företag som varje företagare mÄste kÀnna igen.

Nio av tio nystartade företag misslyckas av flera anledningar, frÄn tidpunkt för marknaden till bristande finansiering. En annan vanlig orsak till misslyckande Àr att ledaren försökte göra sitt företag till nÄgot som det inte var. Om du försöker ta en liten affÀrsidé och göra den till en start kommer du troligen att slösa mycket pengar och sluta misslyckas. Om du dock tar en liten affÀrsidé och försöker göra ett litet företag kan du bli mycket framgÄngsrik och leva det liv du alltid har drömt om att leva.

Den definierande egenskapen för en start Àr skalbarhet. Det definierande kÀnnetecknet för ett litet företag Àr hÄllbarhet. Om du startar ett företag mÄste du vara uppmÀrksam pÄ dessa skillnader. Du kan vara en oerhört begÄvad Àgare och ledare för smÄföretag, men försöker bygga en start med en idé eller operation som inte gÄr att skala.

De strategier som Àr nödvÀndiga för att lyckas som antingen Àr sÄ vÀldigt olika att det Àr nÀstan omöjligt att lyckas om du misstÀnker varandra. Detta visar sig genom affÀrsmodeller, marknadsanpassning, finansiering, vem du anstÀller och mer. Skillnaden dyker inte bara upp i idén utan i alla aspekter av verksamheten. Det Àr organisatoriskt.

Du Àr en smart, kapabel ledare med en törst efter framgÄng och en bra idé. Nu mÄste du vara Àrlig mot dig sjÀlv. Bygger du en start eller ett litet företag?