Canon EOS 200D II recension: den bÀsta DSLR runt Rs 50k-mÀrket

Canon EOS 200D II recension: den bÀsta DSLR runt Rs 50k-mÀrket

“Canon EOS 200D II presenterar ett komplett paket”

Japanska stora Canon Àr vÀrldens största kameramÀrke, och inte utan goda skÀl. Med en stor portfölj som spÀnner över olika prispunkter och anvÀndningsfall, strÀvar företaget efter att se till att det kan tillgodose alla. Efter att ha fördubblat sitt spegelfria intervall med lanseringen av EOS R (recension) och EOS RP, flyttar den nu sitt fokus (ordspel avsedd) till DSLR-segmentet. Det har nyligen introducerat eftertrÀdaren till sitt mellansegment EOS 200D, lÀmpligt döpt EOS 200D II. Med ett startpris pÄ ~ Rs 50k, ser kameran ut att erbjuda avancerade funktioner till en inte sÄ hög kostnad. Och om min erfarenhet Àr nÄgot att gÄ med, sÄ lyckas enheten sÀkert att göra det. Nu nÀr jag har fÄtt din uppmÀrksamhet, lÄt oss börja granska Canon EOS 200D II för att se om det Àr vad du ska gÄ efter.

Specifikationer en överblick

MĂ„tt 122,4 x 92,6 x 69,8 mm VĂ€g 451 g (inklusive batteri) 24,1 MP-sensor DIGIC 8-processor 9 autofokuspunkter 3,0-tums helt artikulerande pekskĂ€rmsdisplay med upplösning pĂ„ 1,04 miljoner punkter Sparar upp till 4k-videor vid 25 fps ISO – 100 till 25600 (utökad : 51200) Slutartid 30 – 1/4000 och Bulb-lĂ€ge Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11 b / g / n

Design och byggkvalitet

FjÀrran Àr EOS 200D II precis som alla andra Canon DSLR. Vad det betyder Àr att du kommer att se familjens designsprÄk, allt med ett grepp pÄ höger sida och en puckel pÄ toppen som erbjuder hetskonfÀstet. Men det Àr nÀr du hÄller skytten som du fÄr en överraskning och en trevlig som om jag fÄr sÀga det. Tja, det beror pÄ att företaget verkar lÀra sig av spegelfria kameror och dÀrmed har sÀkerstÀllt att 200D II inte bara Àr ganska kompakt utan ocksÄ lÀtt.

Canon EOS 200D II recension - 91 mobiler 09

Faktum Àr att en av mina kollegor pÄpekade att det kan vara för lÀtt (vid 451 g, endast för kroppen) för att kunna betraktas som en seriös kamera, vilket inte Àr enastÄende för den typ av funktioner den har. Medan min granskningsenhet anlÀnde i helt svart nyans kan du ocksÄ vÀlja silver eller vita fÀrger. Att skjuta med kameran har varit en hÀrlig upplevelse, minst sagt, och jag kunde enkelt anvÀnda den ensam under lÀngre tid utan nÄgon form av trötthet som sparkar in.

Canon EOS 200D II recension - 91mobiler 02

Om du har anvÀnt nÄgon kamera frÄn varumÀrket tidigare, kommer du att hitta Canon EOS 200D II ganska bekvÀm att anvÀnda. Medan kontrollerna inte placeras pÄ vÀlbekanta platser kan du vÀnja dig vid arrangemanget ganska snabbt. Avtryckaren finns framÄt pÄ toppen, medan det finns en ratt för att justera slutartiden innan den. Vad jag verkligen gillade Àr knapparna för ISO och Disp pÄ toppen, vilket gör det lÀttare att kontrollera dessa aspekter. Sedan finns det lÀgesratt som erbjuder de vanliga alternativen tillsammans med ratten för att sÀtta pÄ kameran och gÄ in i videolÀget direkt. PÄ framsidan finns knappar för mÀtjustering och exponeringskontroll med D-Pad lÀngre nedan. Ovanför hittar du knappen för att justera blÀndaren (tillsammans med huvudratten) och under den, förhandsgransknings- och raderingsknapparna. Ovanför skÀrmen hittar du den optiska sökaren. Förutom det finns det en videoinspelningsknapp pÄ ena sidan och meny- och infoknapparna pÄ den andra.

Canon EOS 200D II recension - 91mobiler 10

SÄ vad Àr fördelen med att flytta nÄgra knappar uppÄt? Tja, du fÄr naturligtvis en större skÀrm. EOS 200D II har en helt artikulerande 3-tums skÀrm, vilket Àr en glÀdje att anvÀnda och möjliggör mÄnga kreativa alternativ för att rama in en bild. Med en upplösning pÄ 1,04 miljoner punkter erbjuder TFT-panelen skarpa bilder. Det Àr inte bara synligt i direkt solljus, det faktum att det Àr en pekskÀrm gör det ocksÄ extremt anvÀndarvÀnligt.

Canon EOS 200D II recension - 91 mobiler 11

NÀr du flyttar till sidorna kommer du att ansluta HDMI-uttaget och USB-porten med gummiklaffen Ät höger och tvÀrtom, det finns en port för tillbehörs- och mikrofoningÄng. Vid basen hittar du stativfÀstet tillsammans med facken för batteriet och SD-kortet.

Canon EOS 200D II recension - 91 mobiler 14 Canon EOS 200D II recension - 91mobile 08

Sammantaget kommer EOS 200D II-konstruktionen att blidka proffs och nybörjare.

Kameraprestanda

NÀr det gÀller kÀrnspecifikationer, Canon EOS 200D II stoltserar med en 24-megapixel CMOS-sensor. Vad som gör enheten ganska kraftfull Àr det faktum att den delar sin bildprocessor med mÀrkets avancerade erbjudanden. Digic 8-processorn sÀkerstÀller att skytten sÀkerstÀller jÀmn prestanda, oavsett om du klickar pÄ foton eller videor. Med autofokusteknik med dubbla pixlar kan enheten lÄsa fokus snabbt pÄ motivet och tack vare nio AF-punkter fÄr du ocksÄ ett bra rÀckvidd. Tillsammans med One Shot-fokus finns det ocksÄ AI Servo för att skjuta rörliga objekt, medan AI Focus-lÀget vÀljer mellan de tvÄ automatiskt. NÀr det gÀller kontinuerlig fotografering kan enheten fÄnga upp till 5 bilder per sekund, vilket Àr under genomsnittet. Med Servo AF gÄr det Ànnu lÀgre till 3,5 fps. Med detta sagt gillade jag verkligen det faktum att det kommer med ögondetekterings autofokus, vilket gör det lÀttare att skjuta mÀnniskor. För att motverka handskakningar har kameran bildstabilisering med linsförskjutning.

Canon EOS 200D II recension - 91mobiler 05

Medan erfarna fotografer sÀkert kommer att Àlska EOS 200D II för dess mÄngsidighet, kommer Àven nybörjare inte att ha det svÄrt att anvÀnda skytten eftersom det guidade displaygrÀnssnittet erbjuder anvÀndbara uppmaningar nÀr du anvÀnder den.

Att vara en del av Canons sortiment av DSLR: er innebÀr att EOS 200D II Àr kompatibel med ett brett spektrum av linser. Som ett paket kan köpare antingen vÀlja den typiska 18-55mm-linsen eller vÀlja dual-kit-linsen i form av 18-55mm-linsen och 55-250mm-linsen med kroppen. BÄda linserna har inbyggd bildstabilisering och erbjuder variabel blÀndare pÄ f / 4-f / 5.6.

Canon EOS 200D II recension - 91 mobiler 16

Allt som lÄter lockande, men det verkliga testet för en DSLR Àr dess bildkvalitet (duh!), Och jag Àr glad att kunna rapportera att Canon EOS 200D II inte kommer att göra dig besviken i detta avseende. Oavsett om du fotograferar automatiskt eller manuellt, tar skytten skarpa bilder med naturlig fÀrgÄtergivning. Bilderna erbjuder en stor detaljnivÄ och med rÀtt blÀndare kan du ocksÄ fÄ fantastiska bokeh-bilder. I svagt ljus kÀmpar dock enheten för att hÄlla exponeringsnivÄerna under kontroll, och det finns en mÀrkbar mÀngd ljud nÀr du zoomar in pÄ originalupplösningen. I likhet med tidigare erbjudanden frÄn varumÀrket har skytten Creative Assist-lÀge sÄ att du kan ta bilder med en mÀngd olika effekter.

Canon EOS 200D II-kameraprover

NÀr det gÀller ISO-stöd stöder EOS 200D II 100 och hela vÀgen upp till 51.200. Med det sagt, nÀr du gÄr lÀngre Àn 1600 eller 3200 ISO, börjar bilder se korniga ut.

EOS 200D II riktar sig ocksÄ till det snabbt vÀxande vloggsegmentet. Tack vare skÀrmen med variabel vinkel kan du vÀlja att inte bara skjuta landskap och motiv utan ocksÄ dig sjÀlv. Enheten stöder 4K-videoinspelning med 25 bilder per sekund, och Àven med en beskuren utgÄng Àr den imponerande för det prissegment den fungerar i. Upptagen Àr ocksÄ ganska smidig med fokushoppning direkt. Om du vill ha Ànnu mer stabil uteffekt kan du ocksÄ aktivera lÀget Movie Digital IS med utvalda objektiv. Du skulle ocksÄ uppskatta det faktum att du kan spela in tidsfördröjningsvideo med skytten.

Batteri och anslutning

NÀr det gÀller batteriet lovar LP-E17-paketet pÄ Canon EOS 200D II att hÄlla 500+ bilder (med sökaren) eller spela in en video pÄ upp till en och en halv timme. Min erfarenhet av kameran har varit ganska lik. I sjÀlva verket kan du enkelt ta skytten pÄ en tvÄ dagars resa utan att ha nÄgon form av batteriÄngest.

Canon EOS 200D II recension - 91 mobiler 15

NÀr det gÀller anslutningsmöjligheterna har Canon packat i allt du kan förvÀnta dig. Enheten levereras med Bluetooth 4.1 och Wi-Fi. Du kan ocksÄ omedelbart överföra foton frÄn kameran till din Android- eller iOS-smartphone med hjÀlp av Camera Connect app.

Dom

Medföljer 18-55 mm-objektivet har Canon EOS 200D II en prislapp pÄ 52 995 Rs (tillgÀnglig online för nÄgot lÀgre). Om du valde att gÄ för linsen med dubbla kit mÄste du betala ut Rs 64 995. För priset Àr skytten ett utmÀrkt val för dem som vill öka sina fotograferingsförmÄgor utan att kÀnna att de rÄnas frÄn sitt banksaldo. Enheten markerar alla rÀtt rutor, frÄn att erbjuda bra bilder och videor, till att ha en lutningsskÀrm samt att ge en fantastisk batteritid. Dessutom gör dess lÀtta byggnad det ocksÄ till en bra vardagskompanjon.

Naturligtvis betyder det inte att EOS 200D II inte möter nÄgon konkurrens. Sony A6300 Àr en kapabel kamera om du inte har nÄgot emot att gÄ efter en spegelfri kamera. Sedan finns det Nikon D5600, Àven om den inte Àr lika funktionsrik.

Canon EOS 200D II recension - 91 mobiler 07

Men allt som beaktas presenterar Canons EOS 200D II sig som ett komplett paket som Àr tillgÀngligt till en attraktiv prispunkt, med dess kompakta fotavtryck som ocksÄ ökar sin charm.

Redaktörens betyg: 4/5

Fördelar

LÀttbyggd AnvÀndarvÀnlig kontroll Stor bildkvalitet Smidiga videor Bra batteritid

Nackdelar

Endast 9 AF-punkter Beskuren utskrift i 4k-upplösning

Produktfoton frÄn Raj Rout