Cashify lanserar onlinebutik för renoverade prylar och tillbehör

Cashify lanserar onlinebutik för renoverade prylar och tillbehör

“Förutom att presentera sin onlinebutik för renoverade smartphones, bĂ€rbara datorer och konsoler, utökar Cashify sin offline-nĂ€rvaro med exklusiva butiker.”

Cashify, det nyrenoverade gadget-detaljhandelsföretaget, har meddelat sin expansion till e-handel online med sin nya webbutik. Online-nÀrvaron fungerar som en gateway för att sÀlja och köpa begagnade prylar, inklusive smartphones, bÀrbara datorer, surfplattor och spelkonsoler. Förutom de renoverade prylarna har Cashify ocksÄ meddelat införandet av en egen serie smarttelefontillbehör, som kommer att finnas i bÄde sina onlinebutiker och alla sina offlinebutiker. Onlinebutiken pÄbörjas frÄn juni 2019.

I ett pressmeddelande har Cashify vidare uttalat införandet av en egen kedja av butiker. Hittills har Cashify 23 operativa kiosker för försÀljning och inköp av renoverade smartphones fördelat pÄ fem stÀder i Indien. De nya butikerna kommer att vara exklusiva för varumÀrket, med det första försÀljningsstÀllet enligt uppgift snart att öppnas i Faridabad. Enligt Cashify planerar företaget att utöka sin nÀrvaro till flera stÀder i Indien och har riktat lanseringen av tio sÄdana exklusiva butiker i landet i slutet av 2019.

Bland andra prylar ingÄr smarttelefonmÀrken som kommer att finnas tillgÀngliga i Cashifys butiker Apple, Huawei, OnePlus, OPPO, Samsung, Vivo och Xiaomi. Var och en av smartphonesna sÀljs med sex mÄnaders garantier efter köpet, tillhandahÄllna av Cashify.

Cashify-logotyp

Renoveringsföretaget har för nĂ€rvarande fem verksamhetscentra – ett i vart och ett av Bengaluru, Chennai, Gurgaon, Hyderabad och Mumbai. Dessa operativa centra fungerar som Cashifys operativa nav, dĂ€r smartphones gĂ„r igenom renoveringsprocessen. Renoverade enheter har sakta tagit fart i Indien som en fristĂ„ende bransch och passar det bĂ€sta köpperspektivet för indiska kunder. För att kunna tjĂ€na pengar pĂ„ detta erbjudande, strĂ€var Cashify efter att ge en enda upplevelse för alla prylar, samtidigt som det tillhandahĂ„ller tillbehör under eget varumĂ€rke.

Strategin kan visa sig fruktbar för varumÀrket eftersom tillbehör ofta Àr ett problem för renoverade prylar. Medan en renoverad gadgetbox vanligtvis innehÄller de nödvÀndiga sakerna, Àr tillbehör som fodral, hörlurar och extra laddningskablar nÄgra av de saker som kunder ofta brukar leta efter. Företaget har hÀvdat att det inom ett Är har utökat sin nÀrvaro i detaljhandeln med 25 stÀder över hela Indien och hoppas att dess nya onlinebutik kommer att hjÀlpa det att nÄ ut ytterligare, via nya distributionskanaler.