CENTRiC S1 första intryck: en potentiell spelvÀxlare

CENTRiC S1 första intryck: en potentiell spelvÀxlare

“VĂ„rt intag av CENTRiCs senaste erbjudande, S1”

I MWC Barcelonas trÄnga showgolv var det uppfriskande att se en indisk smarttelefontillverkare CENTRiC bland alla internationella varumÀrken. För de som inte Àr medvetna Àr CENTRiC-mobiler ett framÄtriktat smarttelefonmÀrke i landet och varumÀrket har meddelat en massa smarttelefoner vid den pÄgÄende Mobile World Congress. Bland de kommande telefonerna finns CENTRiC S1, och jag tror att smarttelefonen har potential att skapa vÄgor i branschen för den förvÀntade prisnivÄn pÄ 25 000 sub-Rs. LÀs vidare om du vill veta varför.

CENTRiC S1 första intryck25LĂ„t oss börja med designen av smarttelefonen, som för priset inte blir bĂ€ttre. CENTRiC S1 har konstruerats med en blandning av glas och metall som ger enheten en förstklassig kĂ€nsla i handen. Jag fick hĂ€nderna pĂ„ enhetens svarta fĂ€rgvariant, men jag Ă€r frestad att stanna vid monter igen för att kolla in Bordeaux Red-nyansen – den ser ganska bra ut. Som sagt, oavsett vilken fĂ€rg du vĂ€ljer, kommer du inte att bli besviken över handenhetens utseende.

CENTRiC S1 första intryck36

Smarttelefonen har en unik baksida som bryter ljus vid stötar, vilket gör svala linjer och former nÀr ryggen lutas eller ses frÄn olika vinklar. Handenheten har subtila kurvor och kommer med avfasade kanter, vilket hjÀlper greppet oerhört. Redan dÄ tyckte jag att enheten var lite hal att hÄlla och var försiktig med att inte tappa den pÄ golvet.

CENTRiC S1 första intryck18

Huvudfunktionen i smartphone-designen Ă€r dock utan tvekan nĂ€rvaron av en pop-out selfie-kamera, som du kanske har sett pĂ„ enheter som Vivo’s NEX (recension) och V15 Pro (recension). Selfie-kameran dyker upp under en sekund och företaget hĂ€vdar att de har testat de motoriserade komponenterna som stöder enheten för att motstĂ„ minst 30 000 rörelser. Det Ă€r vĂ€ldigt mycket selfies, Ă€ven för nĂ„gon som jag som tar en massa dem varje dag. Och du kan inte bestrida hur tillfredsstĂ€llande det Ă€r att se kameran springa ut och sĂ€tta sig tillbaka i smartphone-ramen.

För portar och knappar har S1 en volymvippa och en strömbrytare pÄ sin högra ryggrad. Mot botten levereras enheten med en USB Type-C-port för laddning, följt av ett 3,5 mm hörlursuttag och ett högtalargaller. För sÀkerhet tillhandahÄller företaget en fingeravtryckssensor pÄ displayen med enheten som fungerade felfritt under min testning.

CENTRiC S1 första intryck33

Och sedan finns det skÀrmen. Eftersom det inte finns nÄgra hack pÄ smarttelefonen domineras enhetens front av dess skÀrm som tÀcker drygt 92 procent av hela ytan. Och berömmen slutar inte heller hÀr. SkÀrmen mÀter 6,39 tum, har en FHD + -upplösning och stöds av AMOLED-teknik. Följaktligen kommer du att kunna njuta av livfulla fÀrger och utmÀrkta kontrastnivÄer. Och sÄ att jag inte glömmer, har S1-panelen en maximal ljusstyrka pÄ 700 enheter, vilket betyder att du kanske bara mÄste anvÀnda solglasögon med enheten.

CENTRiC S1 första intryck01

I prestandaavdelningen erbjuder CENTRiC S1 en Helio P70 oktakÀrnprocessor som kan kopplas ihop med antingen 4 GB eller 6 GB RAM. PÄ motsvarande sÀtt kan du fÄ antingen 64 GB eller 128 GB inbyggt, anvÀndarutökbart lagringsutrymme. Nu, under min första stint med enheten, stötte jag inte pÄ nÄgra prestandarelaterade problem. Dessutom var folk pÄ utstÀllningsgolvet vÀnliga nog att lÄta mig köra nÄgra riktmÀrken, vilket skulle ge dig en uppfattning om smarttelefonens prestanda.

CENTRiC S1 första intryck30

För programvara kör handenheten en nÀstan lagerversion av Android Pie vid start. Det Àr fantastiskt, men jag kÀnner att UI-animationerna kunde göra lite mer polska eftersom de verkade jankiga under mina första timmar med smarttelefonen.

CENTRiC S1 första intryck28

CENTRiC S1 har en dubbla kamerainstĂ€llning pĂ„ baksidan och bestĂ„r av ett par 16MP- och 5MP-sensorer. För selfies har pop-out-shootern en 8MP-sensor. Jag lyckades ta nĂ„gra bilder med enheten och jag bifogar dem i ett galleri nedan. Intressant nog visade företaget ett ‘UHD-lĂ€ge’ i kameraappen som kunde fĂ„nga en större mĂ€ngd detaljer Ă€n det vanliga lĂ€get. Jag mĂ„ste grĂ€va in för att veta exakt hur funktionen fungerar, men för tillfĂ€llet lĂ„ter jag dig njuta av bilderna.

CENTRiC S1 designgalleri

CENTRiC S1 drivs av ett 3 800 mAh batteri som lÀtt ska vara köpare en hel dag, Àven vid tung anvÀndning. Dessutom levereras S1 ocksÄ med trÄdlös laddning tack vare stödet för Qi-laddningsstandard.

CENTRiC S1 första intryck12Det Àr svÄrt att förstÄ att smarttelefonen förvÀntas starta under Rs 25K. För priset erbjuder enheten trÄdlös laddning, en fingeravtryckssensor pÄ displayen, en pop-out selfie-kamera och solida interna enheter. Medan bara tiden kommer att visa hur bra telefonen Àr, lyckades den definitivt göra ett bestÄende intryck pÄ mig.