CES 2021 Àr nu officiellt en helt digital upplevelse

CES 2021 Àr nu officiellt en helt digital upplevelse

All optimism i vÀrlden kunde inte fÄ en personlig CES 2021 att hÀnda, eftersom vÀrldens största mÀssa officiellt har avbrutits pÄ grund av koronaviruspandemin.

Att avbryta tekniska konferenser var ett av de första tecknen pÄ att pandemin skulle vara störande och inte pÄ ett roligt, entreprenörsmÀssigt sÀtt. FrÄn SXSW i mitten av mars till E3 i juni trodde mÄnga att dessa avbokningar skulle hjÀlpa till att bromsa spridningen av viruset och öppna dörren för fler hÀndelser 2021.

TyvÀrr verkar det inte vara fallet, eftersom Consumer Trade Association (CTA) har meddelat att CES 2021 kommer att vara helt digital utan nÄgra personliga hÀndelser alls.

CES 2021 kommer att vara helt digital

I ett pressmeddelande meddelade CTA: s vd, Gary Shapiro, att CES 2021 inte lÀngre skulle ha en personlig komponent och kommer att hÄllas helt online, med hÀnvisning till coronaviruspandemin som orsaken till hjÀrtförÀndringen.

“Mitt i pandemin och vĂ€xande globala hĂ€lsoproblem med spridningen av COVID-19 Ă€r det bara inte möjligt att pĂ„ ett sĂ€kert sĂ€tt sammankalla tiotusentals mĂ€nniskor i Las Vegas i början av januari 2021 för att trĂ€ffas och göra affĂ€rer personligen”, sĂ€ger Shapiro.

LÄt oss vara Àrliga, det hÀr var ett mycket bra samtal. Med fall som fortsÀtter att öka i USA och tekniska konferenser som förmodligen representerar den vÀrsta miljön för att innehÄlla en global pandemi, var vÀrd för CES 2021 i Las Vegas med tiotusentals deltagare frÄn hela vÀrlden alltid ett mirakel för att vara sÀker.

Lyckligtvis, trots CTA: s tillkÀnnagivande för en mÄnad sedan att de fortfarande planerade att vara vÀrd för evenemanget personligen, om Àn med ett antal sÀkerhetsÄtgÀrder pÄ plats, var företaget glad att gÄ tillbaka uttalandet för att prioritera sÀkerhet.

Vad du kan förvÀnta dig vid CES 2021

CES Ă€r den största mĂ€ssan i vĂ€rlden, sĂ„ du kan satsa pĂ„ att det kommer att finnas nĂ„gra spĂ€nnande tillskott till den enda konferensupplevelsen online. TyvĂ€rr har vi hittills inte fĂ„tt nĂ„gra detaljer om vad det kommer att innebĂ€ra, utöver en utlovad “ny uppslukande upplevelse, dĂ€r deltagarna kommer att ha en frĂ€mre rad för att upptĂ€cka och se den senaste tekniken.”

“Teknik hjĂ€lper oss alla att arbeta, lĂ€ra oss och ansluta under pandemin – och den innovationen kommer ocksĂ„ att hjĂ€lpa oss att förestĂ€lla oss CES 2021 och samla teknikgemenskapen pĂ„ ett meningsfullt sĂ€tt”, sĂ€ger Shapiro.

CTA noterade ocksĂ„ att CES 2021 skulle vara “mycket personlig”, Ă€ven om det Ă€r svĂ„rt att sĂ€ga exakt hur det kommer att manifestera sig vid en konferens som handlar om helheten, sĂ€rskilt nĂ€r man övervĂ€ger omfattningen av detta beslut.

Vad detta betyder för framtida tekniska konferenser

Som utan tvekan en av de mest kÀnda tekniska konferenserna under 2000-talet Àr det sÀkert att sÀga att beslutet att avbryta kommer att pÄverka industrin som helhet. Med tanke pÄ att evenemanget inte skulle Àga rum förrÀn i början av januari, vad sÀger det om lönsamheten för tekniska konferenser framÄt nÀsta Är?

“NĂ€r en av de största konsumentelektronikshowerna i vĂ€rlden signalerar att det inte Ă€r lönsamt att ha en fysisk hĂ€ndelse, skickar den en stark signal om att dessa typer av hĂ€ndelser Ă€r nĂ€stan omöjliga att hĂ„lla under de kommande mĂ„naderna”, sĂ€ger Ben Wood, chef av forskning pĂ„ CCS Insight, i en intervju med Tech.co.

Ärligt talat, med CES som kastar in handduken pĂ„ en personlig hĂ€ndelse sex mĂ„nader före schemat, ser framtiden för tekniska konferenser inte för ljus ut. NĂ€r allt kommer omkring, om CTA inte kan dra ut det, vem kan det?

Uppkomsten av helt digitala konferenser

Med tanke pÄ teknikkonferensernas natur skulle du tro att en online-hÀndelse inte bara skulle vara lÀtt utan ocksÄ kul. Att surfa genom en mÀssa frÄn din bÀrbara dator, inte sakna ett enda samtal och göra det hela i dina underklÀder lÄter ganska bra, eller hur?

TyvÀrr Àr det inte helt fallet. Medan internetutvecklingen har gjort det möjligt för tekniska konferenser att fortfarande vara vÀrd för evenemang, Àr verkligheten att locket till dessa typer av konferenser gÄr lÄngt utöver samtal och mÀssor. Det mÀnskliga nÀtverkselementet gÄr lÄngt, liksom interaktiviteten hos allt.

Comic-Con Ă€r ett utmĂ€rkt exempel pĂ„ detta problem. Medan ”deltagare” uppskattade anstrĂ€ngningarna frĂ„n filmstudior och andra, Ă€r det verkligen inte samma sak som att vara dĂ€r personligen, och det kan bero pĂ„ att ingen har rĂ€knat ut exakt hur man ska kopiera konferensupplevelsen online.

”Just nu kĂ€nns det inte som om nĂ„gon har kommit pĂ„ hur man gör en ersĂ€ttning för liveevenemanget”, sĂ€ger Tony B. Kim, en Comic-Con-leverantör till IndieWire.

Det kommer dock inte nödvÀndigtvis att vara för alltid. Med tanke pÄ den förmodligen lÄngvariga karaktÀren av denna globala pandemi kommer tekniska konferenser att ha gott om tid för att rÀkna ut exakt hur man kan engagera deltagarna pÄ ett meningsfullt sÀtt som, Àven om det inte Àr precis som den personliga upplevelsen, fortfarande kontrollerar alla rutor för en bra tid. Och förhoppningsvis Àr januari tillrÀckligt med tid för CES att rÀkna ut det.