Chatbot-advokatens framgÄng visar vad IoT blir fel

Chatbot-advokatens framgÄng visar vad IoT blir fel

Har du nÄgonsin hört talas om Chatbot-advokaten? Det Àr en webbapp utformad för att prata med dig för att plocka upp den information som behövs för att skapa din egen personliga parkeringsbiljett. Och det fungerar, som Tech.Co rapporterade förra Äret:

”Stanford University-student Joshua Browder lanserade robotadvokaten i London för mindre Ă€n tvĂ„ Ă„r sedan och har sedan dess lanserats i New York. Inom den tidsramen tacklade tjĂ€nsten 250 000 Ă€renden och vann 160 000 för en total framgĂ„ngsgrad pĂ„ 61 procent. Browder erbjöd dessa uppgifter i ett Medium-inlĂ€gg, dĂ€r hans bio-samtal Betala inte “Storbritanniens första robotadvokat” och konstaterar att BBC har kallat det “Internet-Robin Hood”. ”

Och frÄn och med denna marsch hjÀlper chatboten flyktingar: Browder omprogrammerades för att hjÀlpa mÀnniskor att skapa invandringsansökningar i USA, Storbritannien, Kanada. Vad ledde till chatbots advokats enorma popularitet? Tja, mÄnga olika faktorer gjorde det, men en större sticker ut, och det belyser ocksÄ en relaterad teknikindustri, Internet of Things.

Chatbot-advokaten uppfyllde ett verkligt behov

Alex Debecker, chefstillvÀxtchef pÄ chatbotföretaget ubisend, bloggade nyligen om DoNotPay och listade fem skÀl till varför det blev en sÄdan framgÄng, inklusive dess enkelhet, konversations UX, enda mÄl och inbyggd viralitet. Men den största dragningen Àr det faktum att det faktiskt fanns ett behov av bot:

“Den största hemligheten bakom chatbotadvokatens framgĂ„ng? Det löser en verklig problem.

Jag Ă€r sĂ€ker pĂ„ att mĂ„nga mĂ€nniskor varje dag fĂ„r parkeringsbiljetter och kĂ€nner att de har blivit felaktigt anklagade. ÄndĂ„ överklagar de flesta inte bara för att det Ă€r ett besvĂ€r och kanske krĂ€ver pengar. Att betala biljetten blir mindre krĂ„ngel, Ă€ven om det Ă€r orĂ€ttvist eller fel. Den AI-drivna chatboten Ă€r svaret pĂ„ det hĂ€r besvĂ€ret.

[
] Lektion: för att göra nĂ„got framgĂ„ngsrikt mĂ„ste du för det mesta göra det anvĂ€ndbart. Spara dina anvĂ€ndare tid, pengar, krĂ„ngel eller nĂ„got. Gör din chatbot till det bĂ€sta sĂ€ttet att uppnĂ„ nĂ„got. ”

Det hÀr Àr en frÄga dÀr sakernas internet ofta blir bristfÀllig: Ingen kÀnner behov av ett smart kylskÄp eller ett smart hem, om det bara hjÀlper till att lösa problem som aldrig egentligen var problem i första hand.

Hur svÄrt Àr det att vÀnda pÄ en ljusbrytare? De flesta tÀnker inte tvÄ gÄnger pÄ ÄtgÀrden, vilket innebÀr att de inte kommer att betala tvÄ tusen dollar för att alla sina armaturer ska tÀndas automatiskt nÀr de gÄr in i ett rum. IoT kan fortsÀtta att vara framgÄngsrik, men bara som tillÀgg till enheter som mÀnniskor behöver köpa ÀndÄ. Fram till dess följer de steg för mÄnga chatbots dÀr ute: De Àr en lösning som behöver ett problem.