Cheryl Foil frÄn Kiddar Capital om vÀrdet av starttÀvlingar

Cheryl Foil frÄn Kiddar Capital om vÀrdet av starttÀvlingar

Konkurrens Àr en stor del av att vara en start. Med begrÀnsat kapital, gles medieuppmÀrksamhet och bara sÄ mÄnga kunder dÀr ute, bara att ha en bra idé kommer inte att skÀra den. Du mÄste regelbundet bevisa ditt vÀrde för investerare, press och vardagskunder om du vill se framgÄng pÄ lÄng sikt. Lyckligtvis ger starttÀvlingar allt detta och mer i en tÀtt packad upplevelse som kan vara din sprÄngbrÀda till framgÄng.

“Startups, sĂ€rskilt grundare, vinner alltid av startup-tĂ€vlingar nĂ€r de bĂ„da fĂ„r direkt exponering mot andra framgĂ„ngsrika företag och fĂ„r uppriktig investerarfeedback”, sĂ€ger Cheryl Foil, rektor pĂ„ Kiddar Capital i en intervju med Tech.Co.

StarttĂ€vlingar tillĂ„ter dig inte bara att gnugga axlar med nĂ„gra av de viktigaste personerna i din respektive bransch, du har ocksĂ„ en chans att trĂ€ffas, nĂ€tverk och lĂ€ra av dina kamrater. Du fĂ„r information om hur du slĂ„r tonhöjd, omrĂ„den som behöver förbĂ€ttras och nĂ€r du behöver dra avtryckaren pĂ„ stora beslut. Även om du inte vinner, vilket Ă€r en mycket verklig möjlighet, Ă€r de mĂ€nniskor du möter, kunskap du fĂ„r och upplevelser du gillar mer vĂ€rdefulla Ă€n nĂ„got pris som kan komma din vĂ€g.

Cheryl Foil, rektor för Kiddar Capital

Men eftersom du deltar i en starttÀvling för att vinna, nÀr du Àr redo att visa upp din produkt, kom ihÄg att ditt team, din strategi och kanske viktigast av allt, din teknik mÄste vara pÄ plats och förklara de problem du försöker lösa för domarna.

“För mig handlar det mindre om företaget och mer om affĂ€rer och marknad”, sĂ€ger Foil. ”MĂ„nga nystartade företag glömmer, sĂ€rskilt nĂ€r de pratar med en teknisk investerare, att lĂ€ra sig hur tekniken har bidragit till att skapa det nuvarande fönstret av möjligheter pĂ„ marknaden. Teknik Ă€r det som öppnar de flesta satsningsmöjligheter. NĂ„got kan mĂ€tas som inte var mĂ€tbart förut, nĂ„got kan analyseras pĂ„ ett nytt sĂ€tt, nĂ„got kan automatiseras till ett överkomligt pris eller nĂ„got kan anslutas för första gĂ„ngen. Om den resulterande vĂ€rdepropositionen Ă€r enorm, hĂ„llbar och ny, Ă€r jag fascinerad om företaget Ă€r 3 anstĂ€llda eller 500. ”

PÄ Tech.Co förstÄr vi vÀrdet av starttÀvlingar, varför vi hÄller en av vÄra egna varje Är pÄ vÄr Ärliga konferens Innovate Fira. Vi har gjort vÄrt mÄl att vara sÄ inkluderande och mÄngsidigt som möjligt och ta in företag frÄn hela vÀrlden grundade av mÀnniskor som representerar ett brett spektrum av kulturer. Och som talare, mentor och domare av tÀvlingen kunde Folie inte hÄlla med mer.

“Årets start-tĂ€vling tar det till en annan nivĂ„ med deras rikstĂ€ckande, mycket inkluderande fokus”, sĂ€ger Foil. ”Startup of the Year-plattformen ger startups tillgĂ„ng till ett brett och kraftfullt nĂ€tverk frĂ„n hela USA, och Tech.Cos pressomfĂ„ng accelererar marknadsmedvetenheten. VĂ€rdet av detta kan inte underskattas, sĂ€rskilt pĂ„ marknader som byggande och fastigheter som inte Ă€r koncentrerade till Silicon Valley. ”

Årets start

Om du tror att du har vad som krĂ€vs för att vara Årets start, du mĂ„ste ansöka idag. Kom ihĂ„g att de 100 startups som vĂ€ljs kommer att bjudas in till oss i San Francisco, CA för Innovate Celebrate 2018, och kommer pĂ„ god vĂ€g att starta framgĂ„ng pĂ„ nolltid!