Chicago syftar till att ta itu med e-skotrarnas största problem

Chicago syftar till att ta itu med e-skotrarnas största problem

Chicago syftar till att ta itu med E-skoters största problem | Techco

Chicagos andra pilotprogram för e-scooter lanserades idag, med nÄgra ambitiösa ÄtgÀrder som syftar till att ta itu med det innovativa transportsÀttets största problem: röran och vandalism.

E-skotrar har tagit landet med storm de senaste Ären. FrÄn Austin till Portland har de motoriserade skotrarna tillhandahÄllit ett enkelt, prisvÀrt transportmedel för alla som har en smartphone och en kÀnsla för skojs skull. TyvÀrr har program över hela landet sett omfattande klagomÄl angÄende de röriga trottoarer och vandaliserade skotrar som, sÄ vitt nÄgon kan sÀga, Àr inneboende i systemet.

Men Chicago vidtar ÄtgÀrder som en av de första stÀderna att genomföra specifika ÄtgÀrder i sitt andra pilotprogram som skulle kunna lösa den ökÀnda kontroversiella e-scooters mest farliga problem.

Chicago lanserar andra pilotprogram med nya ÄtgÀrder

Efter ett framgÄngsrikt pilotprogram sommaren 2019 med nÀstan en miljon Äkattraktioner pÄ bara fyra mÄnader, har Chicago beslutat att starta ett andra pilotprogram i hopp om att stryka ut detaljerna i e-scooteranvÀndning i landets tredje största stad.

NÀr det gÀller vad som Àr nytt med detta andra pilotprogram har testomrÄdet utvidgats till större delen av staden, med undantag för vissa stadsspÄr och centrum, och ett större antal e-skotrar kommer snart att trÀffa Chicagos gator. Men det finns ett tillÀgg som kan förÀndra hur stÀder runt om i vÀrlden anvÀnder e-skotrar: lÄs.

“Nytt för den andra piloten Ă€r ett krav pĂ„ att alla e-skotrar mĂ„ste vara utrustade med lĂ„s som krĂ€ver att ryttare lĂ„ser enheten till ett fast föremĂ„l för att avsluta sin resa”, enligt Chicago Department of Transportation.

Det stÀmmer, inga fler trÄnga trottoarer, inga mer vandaliserade skotrar och inga fler klagomÄl om nÄgon av dem. Pilotprogrammet i Chicago krÀver att dess tre leverantörer (Lime, Bird och Spin) utrustar e-skotrar med lÄs som mÄste fÀstas pÄ fasta föremÄl, och resonemanget Àr inget om inte ljud.

“Detta nya krav syftar till att minska farligt trottoarrörelse och upprĂ€tthĂ„lla tydliga vĂ€gar för alla Chicagoans som Ă€r beroende av obegrĂ€nsade trottoarer, sĂ€rskilt invĂ„nare med funktionshinder.”

Dessutom Àr leverantörer skyldiga att uppmuntra medborgarna att ringa in slumpmÀssigt parkerade enheter, och de Àr lagligen skyldiga att ta itu med klagomÄlen inom tvÄ timmar efter att de mottagit dem.

Även om denna Ă„tgĂ€rd Ă€r en av de första som tar itu med e-skotrarnas största problem, finns det inte mycket information om hur den kommer att tillĂ€mpas. Naturligtvis Ă€r kravet att lĂ„sa din enhet ett steg i rĂ€tt riktning, men vad hindrar anvĂ€ndare frĂ„n att helt enkelt lĂ„sa enheten för sig sjĂ€lv och lĂ€mna den pĂ„ marken? NĂ€r det gĂ€ller offentliga uttalanden och dokument Ă€r ingenting, och det Ă€r ett problem.

Chicago E-Scooter Pilot

Chicagos pilotomrÄdeskarta
KĂ€lla: Chicago Department of Transportation

Problemet med röran och vandalism

Om du har varit i en av de mÄnga stÀderna i USA som erbjuder e-skotrar till sina invÄnare, har du sannolikt sett detta problem frÄn första hand. E-skotrar i Austin, Los Angeles, Portland och dÀröver finns vanligtvis i massiva högar, vÀlta mitt pÄ trottoarerna, och det Àr mer Àn bara öga.

Faktum Ă€r att en studie visade att pĂ„ frĂ„gan hur ofta de stötte pĂ„ e-skotrar som blockerade trottoarer uppgav 55% av de tillfrĂ„gade att det hĂ€nde “alltid” eller “ofta”, en hĂ€pnadsvĂ€ckande jĂ€mförelse med e-cyklar, som bara var 18% av respondenterna .

Trottoarrutter Àr inte heller det enda problemet som stör elcykelindustrin. Vandalism, som ocksÄ ofta leder till blockering av trottoarer, Àr en anmÀrkningsvÀrd frÄga för e-scooterindustrin. Vissa medborgare har till och med mÄlmedvetet kastat apparaterna i soporna eller i floder.

Lyckligtvis, med Chicagos nya ÄtgÀrder, kommer anvÀndarna att tvingas att Ätminstone betala upplÄningsavgiften pÄ $ 1, vilket borde vara tillrÀckligt för att avskrÀcka de mindre entusiastiska vandalerna.

E-scooters andra stora problem

Trots att trottoarer och vandalism verkligen Àr ett problem för spridningen av e-skotrar i större stÀder över hela USA, Àr det verkligen inte det enda problemet. Som med mÄnga tekniska innovationer Àr frÄgan om tillgÀnglighet stor, sÀrskilt för dem i nöd.

Lyckligtvis Ă€r Chicago Ă„terigen före kurvan pĂ„ den hĂ€r. Staden har gjort en gemensam insats för att garantera att dessa billiga transportsĂ€tt fördelas ordentligt till de omrĂ„den som skulle kunna dra mest nytta av deras anvĂ€ndning genom att krĂ€va att leverantörer placerar minst 50% av de 10 000 e-skotrarna i staden i ” PrioritetsomrĂ„den för aktier. ”

”De prioriterade omrĂ„dena för aktier tĂ€cker kvarter dĂ€r invĂ„narna möter systemnackdelar efter generationer av underinvesteringar och orĂ€ttvis tillgĂ„ng till transport och andra resurser,” sade borgmĂ€starens kontor i ett uttalande.

Dessutom mÄste leverantörer ge Ätkomst till e-skotrar till dem utan smartphones och utan debet- eller kreditkort, för att undvika att utesluta dem utan. Och för en bransch som Àlskar att flytta snabbare och lÀmna mÀnniskor bakom, Àr det bra att se Chicago hÄlla dem ansvariga.

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Conor Ă€r Senior Writer för Tech.co. Under de senaste fyra Ă„ren har han skrivit om allt frĂ„n Kickstarter-kampanjer och nystartade startups till tech-titaner och innovativ teknik. Hans omfattande bakgrund inom stand-up-komedi gjorde honom till den perfekta personen att vara vĂ€rd för tekniskt centrerade evenemang som Startup Night at SXSW och Timmy Awards för Tech in Motion. Du kan skicka e-post till Conor pĂ„ [email protected]

Utforska mer Se alla nyheter

Google tillkÀnnager Pixel 5, Pixel 4a 5G, Nest Audio och ny Chromecast

Google har meddelat fyra nya produkter: Pixel 5, …

Conor Cawley – för 4 dagar sedan

Nokia tillkÀnnager mellanklass 8.3 5G plus billiga 3.4- och 2.4-telefoner

Nokias senaste telefoner, 8,3 5G, plus $ 200 3,4 och …

Tom Fogden – för 2 veckor sedan

Apple lanserar Watch 6, Watch SE, iPad Air 4, Prenumerationspaket

Apple har precis debuterat Apple Watch 6, som börjar pĂ„ …

Adam Rowe – för 3 veckor sedan

LG och Motorola tar fram tvÄ unika telefoner

LG Wing och Motorola Razr 5G Ă€r instĂ€llda pĂ„ tvĂ„ av …

Tom Fogden – för 3 veckor sedan

Ladda fler artiklar nÀra Skapa en webbplats? Se vÄra rekommendationer för de bÀsta webbplatsbyggarna att anvÀnda: BÀst pÄ test

Vi anvÀnder cookies. Genom att surfa pÄ vÄr webbplats godkÀnner du vÄr anvÀndning av cookies.