Chrome 70 för att hjälpa människor att komma över den kontroversiella inloggningsfunktionen på 69

Avatar for Amnah Fawad

Chrome 70 anländer i mitten av oktober och folk har redan börjat räkna med det.

S√• mycket som folk var n√∂jda med Chrome 69-uppdateringen l√§mnade den nya inloggningsfunktionen m√§nniskor f√∂rkrossade. Inte bara tyckte majoriteten att den nya funktionen var f√∂rvirrande, men det faktum att den inte tillk√§nnagavs tillsammans med de andra “synliga” funktionerna passade inte heller bra f√∂r m√•nga.
Så vad är den här nya inloggningsfunktionen som vi pratar om? De av er som kör flera Google-konton måste ha märkt det.
Generellt när du loggar in på någon av Googles tjänster från webben loggas du automatiskt in med samma konto i din Chrome-webbläsare. Om du till exempel loggar ut från din Gmail på webben loggar du inte ut från Chrome. Men med den nya uppdateringen är situationen tvärtom. Om du loggar ut från någon av Googles tjänster på webben kommer du också att loggas ut från Chrome eller vice versa.
Du måste ha märkt en liten inloggningsstatus till höger om URL-fältet. Användare har blandat ihop det med synkroniseringsfunktionerna. Många trodde att denna inloggning innebar att synkroniseringen automatiskt slås på. I Googles senaste blogginlägg klargjorde det denna förvirring:
‚ÄĚVi vill vara tydliga att den h√§r √§ndringen av inloggning g√∂r det inte menar att Chrome-synkronisering aktiveras. Anv√§ndare som vill ha data som deras webbhistorik, l√∂senord och bokm√§rken tillg√§ngliga p√• andra enheter m√•ste vidta ytterligare √•tg√§rder, som att aktivera synkronisering, ‘
Vidare förklarade det också tankeprocessen bakom detta:
‚ÄĚDet nya anv√§ndargr√§nssnittet p√•minner anv√§ndarna om vilket Google-konto som √§r inloggad. Det √§r viktigt att vi kan hj√§lpa anv√§ndare som delar en enda enhet (till exempel en familjedator) b√§ttre. Under √•ren har vi f√•tt feedback fr√•n anv√§ndare p√• delade enheter om att de var f√∂rvirrade √∂ver Chromes inloggningstillst√•nd. Vi tror att dessa anv√§ndargr√§nssnitts√§ndringar hj√§lper till att f√∂rhindra att anv√§ndare oavsiktligt utf√∂r s√∂kningar eller navigerar till webbplatser som kan sparas p√• en annan anv√§ndares synkroniserade konto.
Baserat p√• √•terkopplingen kommer det att ske √§ndringar i Chrome 70. √Ąven om det inte kommer att f√• ett slut p√• funktionen helt, kommer det att g√∂ra det m√∂jligt f√∂r anv√§ndarna att “inaktivera l√§nkning av webbaserad inloggning med webbl√§sarbaserad inloggning – p√• det s√§ttet har anv√§ndarna mer kontroll √∂ver sin upplevelse ‚ÄĚ.
Google har återigen satt ett exempel på hur man använder feedback konstruktivt. Vi hoppas att andra antecknar och är lika dedikerade som Google.
Låt oss veta vad du tycker i kommentarfältet nedan!