Chrome OS 69 nu på Chromebooks!

Avatar for Amnah Fawad

Märkte du de runda kanterna runt ditt Chrome-fönster och ett mycket jämnare typsnitt?

Google Chrome fyller 10 år denna månad och här är vad Google gjorde under 10-årsjubileet. Det förde en ny Chrome-uppdatering som kom till stationära datorer och telefoner någon gång förra veckan. Om du fortfarande inte har fått det, försök att uppdatera din webbläsare. Du kommer att älska det.
Chrome OS 69 har nu äntligen gjort det till Googles mest praktiska utbildningsenhet; Chromebook. Barnen som använder Chromebooks i skolan kommer också att kunna njuta av den här snygga versionen av Chrome nu.

Ta en titt på den här skönheten.

Här är några saker som vi märkte av vår erfarenhet:

Chrome fungerar sömlöst nu

Kommer du ihåg de minuscule jitters som du brukade uppleva när du öppnade nya flikar? Poof; de är borta. Nu om du använder den uppdaterade versionen av Chrome kommer du att känna hur smidigt du kan arbeta med den. Problemet handlade om hur de nya flikarna dök upp.
Tidigare kändes det som om den skulle användas för att öppna en ny flik för att öppna den. Det berodde på att flikarna hade snedställda kanter mot varandra. Den nya versionen använder en rak linje för att separera flikarna vilket gör att en ny flik öppnas mycket smidigt.

Gränssnittet stjäl showen

Vad som är ännu bättre är det nya gränssnittet. Vi älskar alla Apple-enheter främst på grund av det tilltalande gränssnittet som alla har. Deras gränssnitt förbättrar den övergripande användarupplevelsen. I den nya Chrome märker du hur de nya ikonerna ser ut. Och ta det från oss. du kommer att älska det.

Skärmen ser mycket bredare ut

Google har spelat mycket smart här. URL-fältet högst upp har runda kanter, inte bara för att det ska se bra ut utan det har en helt annan tankeprocess bakom sig. De runda kanterna tar mindre utrymme och minskar höjden på URL-fältet vilket ger mer utrymme för resten av skärmen. Detta extra utrymme på skärmen är mycket viktigt. Vissa webbplatser har mycket stora navigeringsfält och när du tittar på dessa webbplatser tar URL: en mycket utrymme. Detta ger resten av skärmen begränsat utrymme.
Nu när du använder Chrome känner du skillnaden oavsett hur liten den kan vara.

Förbättrad Omnibar

Företaget har också gjort förbättringar av sin Omnibar. Baren fungerar mycket mer effektivt nu visar sökresultaten inom en bråkdel av en sekund.

Nattlampa

Att använda Chrome på dina datorer i dagsljus blev bara enklare. Tidigare känd endast för telefoner och flikar har Night Light äntligen kommit till Chrome. Detta fungerar genom att analysera hur mycket ljusstyrka du kan behöva för att arbeta bekvämt utan att lägga för mycket på dina ögon.
Denna funktion erbjuder ett automatiskt schema för soluppgång och solnedgång som också kan anpassas.

Mikrofonknapp

Chrome OS 69 har nu en helt ny mikrofonknapp i statusfältet som underlättar åtkomst till röstdiktering. Enligt 9to5Google lade Google också till en ny inställningssida för text till tal för ytterligare frågor.

Vad tycker vi?

Åh, vi älskar den nya Chrome. Google misslyckas aldrig med att överraska oss med sina innovationer som talar direkt till användarna. Aldrig har vi sett ett företag så dedikerat till att göra sina användare bekväma och glada.
Till Google som har vunnit våra hjärtan igen!