Chrome OS 74 lÀgger till ljuduppspelningsstöd för Linux-appar

Chrome OS Linux audio - featured

“Uppdateringen lĂ„ter dig anvĂ€nda Linux-appar i Chrome OS för att utföra ljuduppspelningsbaserade uppgifter, men ljudingĂ„ngsstöd saknas fortfarande”

Chrome OS har kontinuerligt förbÀttrat sitt servicestöd för att öka rÀckvidden. För ungefÀr fyra Är sedan lade Chrome OS till stöd för att köra Linux-distributioner i en virtuell miljö, och dÀrefter lÀggs till stöd för att köra Android-applikationer ocksÄ i Chrome OS. Trots att det hade lagt till en Linux-miljö i Chrome OS hade det mÄnga begrÀnsningar nÀr det gÀller anvÀndbarhet och funktioner. Nu har den senaste uppdateringen av Chrome OS 74 gett det mycket krÀvda tillÀgget av ljuduppspelningsstöd för Linux-appar i Chrome OS.

Hittills, medan Linux-instÀllningarna kunde anvÀndas för att köra appar utöver de vanliga webbapparna för Chrome OS, var den totala anvÀndningen begrÀnsad och uppgifter som videoredigering och uppspelningsrelaterade uppgifter kunde inte utföras. Chrome OS 74-uppdateringen Àr nu i utvecklarcirkeln för appbyggare och utgivare att integrera ljudkompatibiliteten i sina program. Ljudkanalsupport hanteras av PulseAudio, ett populÀrt Linux-ljudsystem som hanterar ljudkodning och överföring via nÀtverk.

Chrome OS Linux-ljud - presenterat

Om du Àr en ny anvÀndare och inte har konfigurerat en Linux-körning i Chrome OS hittills kommer konfigurering av den nyligen i den uppdaterade Chrome OS-versionen automatiskt att lÀgga till ljuduppspelningsstöd i dina Linux-baserade ljud- och videouppspelnings- och redigeringsverktyg. Men om du har förkonfigurerat Linux-miljön kan det hÀnda att du fortfarande stÄr inför ljudkompatibilitetsproblem efter uppdatering av Chrome OS. I det hÀr fallet har Chromium-bloggen beskrivit nÄgra enkla steg som fungerar som en snabb lösning för att korrigera ljudproblemet.

Det Àr dock viktigt att notera att den extra kompatibiliteten inte underlÀttar ljudingÄngstjÀnster som inspelning för Linux-baserade ljudverktyg, och att kompatibilitet fortfarande saknas. Ljuduppspelningsstödet hjÀlper ocksÄ sektorer som spel inom Linux-miljön, vilket gör Chrome OS mer mÄngsidigt nÀr det gÀller anvÀndning. Det kommer ocksÄ att göra spelströmning frÄn molnservrar enklare och en trevligare övergripande affÀr, vilket möjliggör bÀttre anvÀndning av Chrome OS-baserad hÄrdvara.