Cisco förvÀrvade AppDynamics för 3,7 miljarder dollar bara nÄgra dagar innan det gick offentligt

Cisco förvÀrvade AppDynamics för 3,7 miljarder dollar bara nÄgra dagar innan det gick offentligt

Cisco köpte just applikationsövervakningsföretaget AppDynamics för massiva 3,7 miljarder dollar.

AppDynamics var planerad att offentliggöras den hÀr veckan, sÄ nyheterna Àr en omskakning för teknikgemenskapen, med varningseffekter för andra företag som planerar en börsintroduktion 2017.

AppDynamics gjorde ett paket pÄ affÀren

AppDynamics vÀrderades senast till 1,9 miljarder dollar, sÄ de fördubblade sitt vÀrde med Cisco-förvÀrvet. Naturligtvis vill alla företag gÄ ut till en prislapp över sin bokstavliga vÀrdering, men att fördubbla det sÄ hÀr Àr ett beundransvÀrt resultat nÀr vÀrdet redan mÀttes i tio siffror.

Som jÀmförelse var Ciscos senaste storskaliga köp Jasper Technologies för relativt smÄ $ 1,4 miljarder dollar. AppDynamics-affÀren hamnar inte riktigt pÄ topp tio-listan över de största tekniska förvÀrven nÄgonsin, men det Àr sÀkert inte dÄliga resultat för företaget.

Alla tekniska företag som tittar pÄ börsintroduktioner bör notera

AppDynamics lÀmnades in för offentliggörande förra mÄnaden och var planerad till börsintroduktion. Kort sagt, den första börsintroduktionen för 2017 har annullerats. AppDynamics förvÀntades sÀtta en standard för resten av Äret: Med en miljö med lite försiktiga VC: er och ett tekniskt samhÀlle som hoppas kunna stabiliseras, vill teknikföretag se framgÄngsrika börsintroduktioner.

2017 skulle vara ett stort Är för börsintroduktioner. Med tanke pÄ de hÀr nyheterna, om AppDynamics sÀtter nÄgra standarder för 2017, kan vi förvÀnta oss att mÄnga fler teknologiföretag spelar bÄda sidor: De kommer att vinkla för bÀsta köp medan vi fortsÀtter med en börsintroduktion.

Men Dropbox, Snap och Spotify tittar alla pÄ börsintroduktioner i Är. NÄgon Àr sÀker pÄ att vara den första.

Bild: Wikimedia

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Adam Àr författare pÄ Tech.co och har arbetat som teknisk författare, bloggare och kopieringsredaktör under det senaste decenniet. Han Àr ocksÄ Forbes-bidragsgivare i förlagsbranschen (och Digital Book World 2018 finalist) och har medverkat i publikationer inklusive Popular Mechanics och IDG Connect. NÀr han inte Àr limmad till TechMeme Àlskar han att besÀtta över 1970-talets sci-fi-konst.