Cloud Computing ökar nÀr Big Data och IoT Merge

Cloud Computing ökar nÀr Big Data och IoT Merge

Cloud computing förvÀntas fyrdubblas inom de nÀrmaste Ären. Det förutspÄs att endast 8 procent av alla arbetsbelastningar kommer att fortsÀtta att bearbetas av traditionella datacenter, medan 92 procent kommer att behandlas av molndatacenter.

Senaste uppskattningar frÄn Cisco förutspÄr att det kommer att ske ett antal förÀndringar fram till 2020. Dessa förÀndringar inkluderar en ökning till 14,1 zettabyte i molntrafik. Big data och Internet of Things bidrar i hög grad till denna tillvÀxt, med mÀngden data som genereras av IoT förutspÄs nÄ 600 ZB per Är. Det Àr betydligt mer Àn trafik frÄn datacenter till slutanvÀndare, vid 2,2 ZB, eller datacentratrafik, vid 15,3 ZB.

Offentliga molndatacenter kommer att öka med 19 procent

FrÄn 2015 till 2020 berÀknas antalet arbetsbelastningar i privata molndatacenter minska med 19 procent, medan de i offentliga molndatacenter kommer att öka med det beloppet. Det skiftet tillskrivs en ökning av hybridmolnstrategier som molnbristning, dÀr det offentliga molnet rymmer plötsliga toppar i trafiken, men den dagliga verksamheten Àr beroende av ett privat moln.

Platform as a Service (PaaS), som innehÄller databaser och utvecklingsverktyg, förvÀntas förbli stabil inom en procentenhet. EfterfrÄgan pÄ Software as a Service (SaaS) förvÀntas öka med 9 procent, frÄn 65 procent till 74 procent av de totala molnarbetsbelastningarna. EfterfrÄgan pÄ infrastruktur som en tjÀnst (IaaS) förvÀntas dock minska med 9 procent frÄn 26 procent till 17 procent. En anledning till det Àr att mÄnga företag förbÀttrar sin egen internetinfrastruktur, bÄde för att möta de ökande kraven pÄ höghastighetsanslutningar och för att öka sin lagringskapacitet för kÀnslig data. Stora projekt som Google Fiber i USA eller NBN i Australien kommer sÀkert att vara en enorm boost, och sÀtter en ny standard för vad vi förvÀntar oss av morgondagens anslutningar.

Fördelarna med IaaS Ă€r obestridliga. Att spara kostnaderna för att köpa och underhĂ„lla hĂ„rdvara och nĂ€tverksutrustning Ă€r bara en av dem. Att bara betala för den kapacitet som en organisation behöver vid en viss tidpunkt Ă€r en annan viktig faktor. ÖverlĂ€gsen katastrofĂ„terhĂ€mtningsförmĂ„ga Ă€r ocksĂ„ bland dess dygder. System inklusive e-post, webbservrar och kritiska applikationer kan fortfarande nĂ„s via Internet frĂ„n praktiskt taget var som helst.

Vad du kan förvÀnta

Trots fördelarna tillskrivs analytiker nedgÄngen i IaaS till övergÄngen mot offentliga molnleverantörer. En av attraktionerna med IaaS var att det gjorde det möjligt för företag att bÄde expandera och testa nya system och procedurer med mycket smÄ störningar. Eftersom förtroende för kritiska applikationer som tillhandahÄlls av SaaS-leverantörer har byggts upp över tiden kan mÄnga börja erbjuda IaaS-stöd ocksÄ. Det stödet kommer att ske i form av framsteg inom lagring, minne och nÀtverk samt processorkraft.

Förtroendet för det offentliga molnet ökar inte bara för företag utan ocksÄ för enskilda konsumenter. Nuvarande trender tyder pÄ att den genomsnittliga konsumentanvÀndaren Är 2020 kommer att anvÀnda uppskattningsvis 1,7 GB molnlagringsutrymme per mÄnad, jÀmfört med de genomsnittliga 513 MB de anvÀnde 2015. Mycket av det kan hÀnföras till en 5-procentig ökning av arbetsströmmen för videostreaming och en 20-procentig ökning av arbetsbelastningen för sociala nÀtverk. Sammantaget förutspÄs andelen konsumenter som anvÀnder personligt molnlagring öka frÄn 47 procent till 59 procent, vilket motsvarar ungefÀr en miljard fler anvÀndare.

Hur fÄr man molnkonsumenter

Smarta företag hittar sÀtt att se till att de lockar, fÄngar och behÄller en andel av de nya molnkonsumenterna. Ett av de bÀsta sÀtten Àr att ha en infrastruktur pÄ plats som sömlöst rymmer ett stort antal nya kunder. IaaS gör det möjligt. PaaS lÀgger till ytterligare ett lager genom att tillhandahÄlla ett oberoende operativsystem, databas, applikationsserver och programmeringssprÄk. Med SaaS levereras hela applikationen via webben via en webblÀsare, vilket ger konsumenterna tillgÀnglighet dygnet runt frÄn alla platser.

Smarta tjÀnsteleverantörer arbetar för att integrera funktioner frÄn alla tre typer av tjÀnster och erbjuda fler hybridalternativ. Det enda som inte kommer att förÀndras Àr att företag kommer att fortsÀtta att krÀva omedelbar, stabil och konsekvent kommunikation med sina kunder pÄ flera plattformar. De kommer ocksÄ att krÀva sÀker lagring för all data som skapas frÄn dessa kommunikationer.

Precis som konsumenter vill ha valet att kommunicera via e-post, text eller telefon, vill företag kunna vÀlja och kombinera de mest anvÀndbara verktygen frÄn IaaS, PaaS och SaaS för att skapa anpassade system. Det kommer att bli intressant att se hur mÄnga av de fem bÀsta tjÀnsteleverantörerna 2015 kommer att visas i topp fem 2020.