Codeverse, ett hackbart klassrum som lÀr barnen att koda

KodningsvÀrlden har expanderat snabbt de senaste Ären. Det finns plattformar som gör det möjligt för amatörkodare att kasta sina hattar i ringen och utveckla en app som kan pÄverka teknikinnovationen. Liksom filmskaparna i dag kontra filmskaparna pÄ 80-talet har kodning blivit mycket mer tillgÀnglig för den genomsnittliga personen och en mycket mer livskraftig vÀg för innovation och experiment Àn nÄgonsin tidigare.

US Bureau of Labor Statistics sÀger att det kommer att finnas mer Àn en miljon tekniska jobb under de nÀrmaste tre Ären som inte gÄr att ta. Och medan kodning har tagits i framkant för mÄnga vuxna har fler möjligheter för barn bubblat upp runt om i landet för att skapa entusiasm för STEM och uppmuntra barnen att driva en cool idé.

Chicago Codeverse Àr den första hackbara klassrummet och den vertikalt integrerade teknologiplattformen som lÀr barn i Äldrarna 6 till 12 hur man kodar. Med ett barndesignat programmeringssprÄk, KidScript och en högteknologisk kodningsstudio, ger Codeverse barnen möjlighet att lÀra sig att koda spel, appar och projekt i ett 3600 kvadratmeter interaktivt och samarbetsinlÀrande utrymme.

Codeverses uppdrag har inte gÄtt obemÀrkt förbi heller. De har samlat in stora mÀngder pengar frÄn lokala och nationella investerare och hÄller pÄ att öppna ytterligare tre studior i Chicago, med det yttersta mÄlet att lÀra en miljard barn att koda. De planerar att öppna en studio i alla större storstadsomrÄden under de nÀrmaste fem Ären och sedan expandera internationellt.

Katy Lynch, grundare av Codeverse, sÀger att det spÀnnande med Codeverse Àr entusiasmen och friheten det ger barnen att förnya:

”Enkelt uttryckt bygger vi de bĂ€sta (och coolaste!) Kodningsstudiorna och den pedagogiska plattformen för barn! Med hjĂ€lp av vĂ„r teknik kan barn bygga spel och appar (och skicka dem till App Store.) De tekniskt aktiverade, toppmoderna studiorna förstĂ€rker hela upplevelsen av att lĂ€ra sig koda – hĂ„ller barnen engagerade, nyfikna och upphetsade. ”

Lynch sÀger att utbilda barn i kodning i en sÄdan ung Älder kommer att göra underverk för deras framtid:

”Att lĂ€ra sig koda i ung Ă„lder Ă€r en absolut nödvĂ€ndighet för alla barn … Kodning idag Ă€r sĂ„ mycket mer Ă€n datavetenskap; det Ă€r ett sĂ€tt att tĂ€nka som frĂ€mjar intellektuell nyfikenhet, problemlösning och kreativt uttryck. Det hĂ€r Ă€r de verkliga fĂ€rdigheter som barn behöver för sin framtid. ”

Studioutrymmet lÀgger till en riktigt unik komponent i utbildningsprocessen. Barn som deltar i programmet anvÀnder sin iPad för att navigera i rymden, som Àr fylld med hackbara föremÄl som lasrar, 3D-skrivare, robotarmar och dimmaskiner. Barn lÀr sig att föra kodning till den verkliga vÀrlden genom att hitta sÀtt att styra dessa objekt genom KidScript, programmet som Codeverse anvÀnder för att lÀra barnen.

KidScript Àr ett proprietÀrt kodningssprÄk som Àr barnvÀnligt och förenklat för att ge barn möjlighet att skapa kod och förverkliga deras idéer och innovationer sÄ snabbt som möjligt. NÀr barn skriver in kod kommer de att se resultaten i realtid, sÄ att de kan börja smÀlta kopplingar mellan koden och vad som faktiskt Àr konkret. Denna typ av orsak och verkan ger barnen en tillfredsstÀllelse att de verkligen skapar nÄgot coolt. KidScript ger ocksÄ feedback nÀr barnen kodar, vilket ger dem en möjlighet att stÀndigt lÀra sig av sina misstag och förbÀttra sina fÀrdigheter.

AnstÀllda vid studion Àr alla certifierade K-12-lÀrare i Chicago, vilket innebÀr att de har grundlig erfarenhet av att arbeta med ungdomar och vet hur de kan hjÀlpa dem att vÀxa. Detta sÀkerstÀller att barnen i Codeverse-studion utvecklas organiskt med hjÀlp av erfarna lÀrare.

Ett Codeverse-medlemskap börjar pÄ $ 125 per mÄnad och ger barnen tillgÄng till studioutrymmet samt kodningsplattformen hemifrÄn. Klicka hÀr för att registrera ditt barn.

MÄnga gillar att sÀga att barn Àr framtiden, men Codeverse tar det till hjÀrtat genom att sÀtta ord i handling och ge barn en livskraftig kompetens och ett sÀtt att stÀrka deras innovation och talang.

LÀs mer om Chicago-baserade nystartade företag pÄ Tech.Co