Corning arbetar pÄ glas för hopfÀllbara telefoner, men det Àr inte klart Àn: rapportera

Corning arbetar pÄ glas för hopfÀllbara telefoner, men det Àr inte klart Àn: rapportera

“Det vikbara glaset Ă€r fortfarande tvĂ„ Ă„r lĂ„ngt frĂ„n massproduktionen”

NĂ€r vi avslutade MWC 2019 förra mĂ„naden bevittnade vĂ€rlden uppkomsten av en ny klass av smartphones – vikbara. Samsung visade upp sin mycket hypade Galaxy Fold den 20 februari följt av Huawei Mate X (pĂ„ bilder), som stal rampljuset pĂ„ MWC. Eftersom de Ă€r första generationens produkter har dock hopfĂ€llbara telefoner ett stort omrĂ„de med oro som Ă€r skĂ€rmskydd. Som rapporterats av TrĂ„dbunden, vĂ€rldsberömda skyddande glastillverkare, Corning, arbetar pĂ„ ett vikbart glas som Ă€r tĂ„ligt och tillrĂ€ckligt tunt för att anvĂ€ndas pĂ„ dessa nya vikbara paneler.

Samsung Galaxy Fold - Utvalda

Till skillnad frÄn traditionella smarttelefonskÀrmar bestÄr panelerna i de vikbara telefonerna av plastpolymer som Àr benÀgen att repas mycket lÀttare. Detta Àr mer fallet med en utÄt vikbar panel som Mate X. DÀrför Àr ett skyddsglaslager viktigt. Men glas Àr inte mycket av ett böjbart material, och dÀri ligger utmaningen för Corning. Företaget mÄste göra ett vikbart skyddsglas som Àr tillrÀckligt tunt för att vikas och ÀndÄ vara tillrÀckligt starkt för att skydda den underliggande skÀrmen. Det arbetar för nÀrvarande pÄ ett ultratunt, böjbart glas som Àr 0,1 mm tjockt och kan böjas till en radie pÄ 5 millimeter.

Corning kombinerar sitt kunnande frÄn Willow Glass (en rullbar produkt) och Gorilla Glass för att utveckla de nya vikbara glasskikten. Den dÄliga nyheten Àr att den Ànnu inte Àr redo för vanlig produktion. John Bayne, SVP, Gorilla Glass, Corning, sÀger att företaget kommer att vara redo att massproducera produkten om tvÄ Är, vid vilken tid de hopfÀllbara telefonerna förvÀntas bli vanliga. Nu finns det konkreta rapporter kring Apples fÀllbara telefon och det Àr mycket möjligt att vi kan se Cornings fÀllbara glas pÄ Apples första fÀllbara erbjudande.

[Previous Story]Samsung har ytterligare tvÄ vikbara telefoner pÄ gÄng: Bloomberg

[Next Story]Samsung Galaxy S10-serien Indien tillgÀnglighet börjar frÄn 8 mars: pris, specifikationer