Corning om dess framtid, hopfÀllbara smartphones och mer

Corning om dess framtid, hopfÀllbara smartphones och mer

“Vi satt med Gorilla Glass VP för att förstĂ„ Cornings planer för framtiden, dess olika produktlinjer och mer”

Medan de flesta företag vanligtvis Àr relevanta bara i nÄgra decennier, har New York-baserade Corning kunnat hÄlla sig i tiden sedan starten 1851. Faktum Àr att det Àr ett fÄtal varumÀrken som konsekvent har kunnat rankas bland Fortune. 500 företag. SÄ hur gör det? Vad Àr Cornings planer för framtiden? Tillsammans med utvalda journalister frÄn Indien lyckades vi stÀlla dessa frÄgor och mer till Gorilla Glass VP Scott Forester. LÀs vidare för att ta reda pÄ vad vi lÀrde oss.

PÄ hopfÀllbara smartphones

Med tanke pÄ att vikbara telefoner skapar allt liv i dessa dagar, och med Samsungs Galaxy Fold inför nÄgra allvarliga skÀrmproblem, var det bara naturligt för oss att veta exakt varumÀrket planerar för den hÀr begynnande kategorin.

samsung-galaxy-fold_1200x630

Enligt Scott, “Jag tror att framtiden egentligen bara handlar om beröringsgrĂ€nssnitt. Och varhelst det finns beröring tillbringar vi mest tid pĂ„ att tĂ€nka pĂ„ det. SĂ„ det vikbara utrymmet Ă€r en intressant kategori, men jag tycker att det fortfarande Ă€r vĂ€ldigt begynnande och nytt. Och vi fĂ„r se hur det hela spelar ut. Men vi har starka relationer med alla ledande OEM-tillverkare, och genom dessa relationer och dialoger fortsĂ€tter vi att prata om alla möjliga olika tekniker. SĂ„ vi arbetar med att utveckla och lösa den vikbara glasutmaningen som ligger framför oss alla, och det tar förmodligen ett Ă„r eller tvĂ„ för att komma dit.“

Om utmaningar för att skapa ett skyddsglas för hopfÀllbara smartphones

Eftersom det finns flera tekniska utmaningar för att skapa vikbara formfaktorer undrade vi vilken typ av problem Corning skulle möta för att skapa skyddande skÀrmar för dem och hur det löser dem.

Forester uppgav: “yDu vet, mĂ„nga gĂ„nger nĂ€r du lanserar saker som Ă€r sĂ„ nya, försöker du ta med alla dessa grĂ€nsförhĂ„llanden i spel för att lösa de saker som du inte riktigt förstĂ„r för att veta vad som kommer att resonera med konsumenter bĂ„de i anvĂ€ndarvillkor och formfaktor. Och sĂ„ Ă€r det naturligt att tĂ€nka att plast Ă€r ett riktigt enkelt, enkelt sĂ€tt att prototypa tills du slags lĂ„ser in dessa grĂ€nsförhĂ„llanden. Men du vet, mĂ„nga av grĂ€nsförhĂ„llandena finns inte riktigt i glaset i sig, och de Ă€r verkligen under glaset och beröringen. SĂ„ vi mĂ„ste kĂ€nna till enhetens laminering pĂ„ skĂ€rmar, vilken typ av skĂ€rmar som anvĂ€nds, vilken tjocklek panelerna har, vilken radie (för att fĂ€lla och vika ut)? Vad Ă€r mjukvaran bakom det? Vad Ă€r gĂ„ngjĂ€rnsdesignen? Alla dessa frĂ„gor och mer har inte besvarats ordentligt Ă€n. Och jag tror att nĂ€r de börjar forma om, skulle det vara lĂ€ttare att tĂ€nka igenom hur man anvĂ€nder glas som det materialet för att lösa det. Men i slutet av dagen har vi vant oss vid en prestandanivĂ„ för alla vĂ„ra beröringsenheter, bĂ„de frĂ„n en förstklassig touch till hur glas kĂ€nns. Men ocksĂ„ ur ett visningsperspektiv. Och hittills har marknaderna verkligen talat. Och de har valt det sĂ€tt som konsumenter vill se sina skĂ€rmar. SĂ„ vi fortsĂ€tter att leverera samma prestanda med skyddande lager för hopfĂ€llbara enheter.“

Att göra Gorilla Glass mer överkomligt för att trÀnga djupare pÄ tillvÀxtmarknader som Indien

Med tanke pÄ att mÄnga smartphones pÄ den indiska marknaden fortfarande saknar nÄgon form av skÀrmskydd, undrade vi hur Gorilla Glass-tillverkaren syftar till att lösa problemet.

PĂ„ vilket Forester svarade: ”oNaturligtvis försöker vi lösa de ekonomiska utmaningarna för alla vĂ„ra kunder, eller hur? Du vet, du gör det genom skalfördelar och driver prestanda i högre volymer genom dina fabriker och sĂ„dant. Men i slutĂ€ndan Ă€r glasögon en ganska liten del av den totala kostnaden för en enhet. Om det (smartphone) kostar, vet du, $ 100 att göra, glasögon utgör mindre Ă€n 1 procent av det. SĂ„ det finns alltid sĂ„ mycket av en spak som vi faktiskt kan pĂ„verka. Det finns mĂ„nga andra faktorer som spelar in i dessa kostnadsbeslut. Men det Ă€r ett av de omrĂ„den vi fortsĂ€tter att samarbeta med vĂ„ra kunder för att fortsĂ€tta driva den bĂ€sta prestandan för att leverera den bĂ€sta upplevelsen för sina konsumenter, sĂ„ att de kan ha de bĂ€sta enheterna dĂ€r ute.“

Xiaomi-Redmi-7-12

“Och det faktum att du kan fĂ„ Gorilla Glass 5 pĂ„ bĂ„de Redmi Note 7 (fram och bak) och Redmi 7 (endast fram), som Ă€r prissatta under 10 000 Rs, Ă€r bara fantastiskt,” han lade till.

PÄ repor mot droppmotstÄnd

Medan de första generationerna av Gorilla Glass fokuserade pÄ reptÄlighet fokuserar företaget nyligen pÄ skydd mot droppar. Faktum Àr att Gorilla Glass 6 sÀgs kunna tÄla upp till 15 droppar i följd frÄn en höjd av 1 m pÄ grova ytor. Detta gjorde oss nyfikna pÄ att förstÄ hur varumÀrket balanserar rep- och droppmotstÄndet.

Scott har ett intressant och detaljerat svar som han nĂ€mnde: ”Som du sĂ„g idag tillbringade vi mycket tid pĂ„ att utveckla testerna för att utvĂ€rdera material, det Ă€r en nyckelkomponent för dĂ„ kan du skilja mellan material. SĂ„ för skrapprestanda har vi utvecklat tumultestet och vi har samarbetat med alla vĂ„ra kunder för att hjĂ€lpa till att demonstrera det och verkligen bevisat det som ett giltigt test. Det Ă€r den bĂ€sta proxyen för daglig anvĂ€ndning, vad som finns i fickan eller vĂ€skan, eller vart du Ă€n lĂ€gger den. Och nĂ€r du gör det testet ser du att Gorilla Glass övertrĂ€ffar nĂ„got av vĂ„ra alternativ. Naturligtvis Ă€r det mycket bĂ€ttre Ă€n, sĂ€g, sodakalkglas. SĂ„ ur det perspektivet levererar vi en klar fördel.”

Corning-91mobiles-81_thumb.jpg

“SĂ„ hur balanserar du dem? SĂ„ jag tror att vi alltid vill ha marknadens bĂ€sta material för represtanda. Och jag tror att det Ă€r vad Gorilla Glass tillhandahĂ„ller. Och sedan kommer attributen som vi arbetar med verkligen frĂ„n vĂ„ra kunder, och vi svarar verkligen, hur prioriterar de? Och vilka Ă€r attributen som de verkligen vĂ€rdesĂ€tter för att skapa antingen differentierade mönster eller skapa helt olika formfaktorer. SĂ„ du har sett att enheterna blir tunnare och de letar efter tunnare glas, eller de vill forma glas, sedan har vi tittat pĂ„ hur man skapar det formade glaset som fortfarande kommer att bibehĂ„lla hĂ„llbarheten. SĂ„ det Ă€r en mycket bredare uppsĂ€ttning Ă€n att bara försöka byta ut det ena mot det andra,”Förklarade han vidare.

PÄ idén bakom Corning DX och DX +

I juli förra Äret tillkÀnnagav Corning lanseringen av DX- och DX + -tÀckglasögon som gav funktioner som antireflexion och bÀttre reptÄlighet. Vi undrade varför varumÀrket helt och hÄllet valde att lansera en ny serie och hur den nya sortimentet kommer att existera tillsammans med Gorilla Glass-serien.

Med Scotts ord “Jag tror att frĂ„n en stegförĂ€ndringsteknik, om du förblir början med bara plast till glas, ser du detta enorma kvantsprĂ„ng i prestanda, dĂ€r vi har tagit det nĂ€sta steget i vĂ„r DX-produktfamilj, vi Ă€r nu fĂ„r Ă€nnu bĂ€ttre repa prestanda. Det vill sĂ€ga det Ă€r nĂ€stan som Sapphire … som om det Ă€r en helt annan kategori av materialuppsĂ€ttningar som ger dig en högre prestanda. Det Ă€r DX-kompositionen eller kompositerna som gör att kunderna verkligen kan utnyttja hela stegförĂ€ndringen och prestandan. Och du ser det idag pĂ„ Samsung Gear eller pĂ„ Samsung-klockan.”

PĂ„ Corning DX vs Safir Glass

Safirglas har sagts vara Ă€nnu starkare Ă€n Gorilla Glass, sĂ„ vi var intresserade av att veta om varumĂ€rkets DX Glass riktar sig direkt mot det. Han sa “Cornings DX-glas gör det lĂ€ttare att forma och forma vilket du inte kan göra med Safir – du mĂ„ste snĂ€lla grĂ€va ut det eller slipa ut det. Det har ocksĂ„ en mycket högre transmission. Medan Sapphire tillĂ„ter 86 procent överföring Ă€r det 92 procent för DX och DX + Ă€r vid 97 procent överföring. SĂ„ du fĂ„r ocksĂ„ ett helt annat överföringsperspektiv. SĂ„ typiskt kommer det att komma ner till att du vet vad funktionsuppsĂ€ttningen Ă€r. Och det hjĂ€lper till att driva ekonomin.“

Om huruvida trenden med fingeravtrycksskannrar under visning förÀndrar nÄgot för Gorilla Glass

Vi undrade ocksĂ„ om skyddsglaset pĂ„ telefoner pĂ„verkar prestandan hos optiska fingeravtryckslĂ€sare under visningen. Forester berĂ€ttade dock för oss att det inte Ă€r fallet eftersom han sade: ”det har det verkligen inte. Som jag nĂ€mnde tidigare Ă€r glas ett dielektrikum. Den har en mycket bra dielektrisk konstant, vilket möjliggör riktigt bra beröring till exempel plast eller andra material. Hittills har prestanda för fingeravtrycksskanning under visningen inte spelat in i det. Men vi fortsĂ€tter att arbeta med vĂ„ra kunder och förstĂ„ den tekniken, se till att vi kan möjliggöra det de försöker göra.“

PÄ nÀsta stora sak för Corning

Med smarttelefonmarknaden som visar tecken pÄ mÀttnad frÄgade vi Corning hur den planerar för framtiden eller vad som Àr nÀsta stora sak för Gorilla Glass-tillverkaren i konsumentteknikutrymmet.

Corning - 91mobiler 79

“SĂ„ jag tror, ​​hur Corning ser pĂ„ det Ă€r att vi inte tenderar att titta pĂ„ tillvĂ€xt baserat pĂ„ den underliggande tillvĂ€xten av smartphones. IstĂ€llet tittar vi pĂ„ hur vi fortsĂ€tter att driva mer och mer vĂ€rde för vĂ„ra kunder. SĂ„ en del av det görs genom att bara utforma Gorilla Glass framöver, eller ocksĂ„ lĂ€gga till mer vĂ€rde. SĂ„ vi gör faktiskt delen ocksĂ„ för vĂ„ra kunder och levererar service som de inte kan fĂ„ nĂ„gon annanstans. Vi levererar ocksĂ„ mervĂ€rdesteknologier som vĂ„ra DX-familjer av kompositer, eller i vĂ„ra livfulla tekniker eller antireflexbehandlingsteknik. SĂ„ om du levererar alla tillagda funktionsuppsĂ€ttningar, ger det mervĂ€rde. Och det Ă€r sĂ„ vi tĂ€nker typ av pĂ„ smarttelefonmarknaden och vĂ„r typ av tillvĂ€xt. Jag tror dock att det som Ă€r intressant Ă€r nĂ€r man tittar pĂ„ lĂ€nder som Indien, det finns fortfarande en ganska hög potential för tillvĂ€xt, med tanke pĂ„ blandningen av smartphone kontra funktionstelefon kontra noll penetration. Jag tror att det fortfarande bara Ă€r ungefĂ€r en tredjedel av befolkningen som har en smartphone. SĂ„ det Ă€r betydande, outnyttjad tillvĂ€xtpotential dĂ€r. Och sedan tittar du pĂ„ Afrika, det Ă€r ocksĂ„ ett slags tillvĂ€xtmöjlighet. SĂ„ jag tror att vi fortfarande kĂ€nner oss bekvĂ€ma med marknadstillvĂ€xten i allmĂ€nhet nĂ€r det gĂ€ller antagandet,”Forester kommenterade.

Efter att ha pratat vidare om vad Corning arbetar med för framtiden pĂ„pekade han ”Vi pratade om vikbar som ett tillfĂ€lle som vi har tittat pĂ„. Vi har ocksĂ„ engagerat oss med kunder kring förstĂ€rkt verklighet och virtuell verklighet. Och jag tror att du börjar se utrymmet runt fordonsindustrin, som du vet, dĂ€r ditt digitala liv kommer ut ur fickan och börjar fördjupa dig i innehĂ„llet i din bil. SĂ„ det Ă€r vĂ€ldigt intressant att inte bara se nya framsteg inom tekniken utan ocksĂ„ bara ta det vi kĂ€nner och Ă€lskar i vĂ„ra telefoner idag och har det som överallt – i vĂ„r bil eller vĂ„rt smarta hem. Och kvaliteten pĂ„ skĂ€rmarna som finns dĂ€r, de borde vara bra.“

Att behÄlla ett laserfokus pÄ att bara erbjuda det skyddande skiktet för skÀrmar

För att avsluta sessionen stÀllde vi en intressant frÄga om hur Corning bara fortsÀtter att erbjuda skÀrmskydd och inget annat. Till exempel, nÀr det visar upp de antireflekterande egenskaperna hos DX för förbÀttrad grafik, vad hindrar det frÄn att skapa sjÀlva skÀrmpaneler.

Corning-91mobiles-64_thumb.jpg

Forester sa: ”PĂ„ Corning tittar vi bara pĂ„ vad vi gör bĂ€st. Och det vi gör bĂ€st Ă€r att vi uppfinner material, men inte nĂ„gon form av material utan glaskeramiska material, och det Ă€r vĂ„r kĂ€rnstyrka. Och vi har visat över 168 Ă„r att receptet har fungerat bra. Vi uppfinner ocksĂ„ tillverkningsprocesserna för att skapa dessa material. Och det Ă€r en subtil punkt. Men det Ă€r en nyckelpunkt som nĂ€r du kan skapa nĂ„got i labbet, och om du kan skala upp det till lĂ„g kostnad eller attraktiva skalfördelar för tillrĂ€cklig tillgĂ„ng, för att i princip Ă€ndra nĂ„gra av dessa marknader, sĂ„ kan du lyckas. SĂ„ det Ă€r kombinationen av dessa tvĂ„ saker. Dessa tvĂ„ Ă€r tunga hissar, som det Ă€r, sĂ„ jag tror att det hĂ„ller oss upptagna. Det Ă€r denna lilla uppmĂ€rksamhet som försöker gĂ„ och försöka expandera utöver det.”

Upplysning: den hÀr författaren deltog i labrundan i San Francisco pÄ Corning Indias inbjudan