Data, inte teknik, Àr nyckeln till innovation inom sport

Data, inte teknik, Àr nyckeln till innovation inom sport

Denna vecka under Innovate Fira, vi hade möjlighet att inte bara se framtiden för teknik och innovation med slutsatsen av vĂ„r Årets start konkurrens, hörde vi ocksĂ„ direkt frĂ„n dem som redan gör det.

En sÀrskild panel som fylldes med experter frÄn New Balance, San Francisco 49ers och till och med den amerikanska olympiska kommittén grÀvde in ytterligare genom att förklara hur idrottare utvecklades pÄ grund av innovation. För de flesta konsumenter skulle vi vanligtvis anta att det var tekniken som hjÀlper vÄra idrottare att fÄ konkurrensfördelar; men i ett enhÀlligt beslut uppgav panelen att det verkligen var uppgifterna som drivit det.

“Det bĂ€rbara Ă€r fordonet, men hur det manifesterar sig som en upplevelse”, sĂ€ger Portia Blunt, Senior Digital Sport & Wearables Innovation Manager pĂ„ New Balance.

För skoföretaget sa Blunt att de fokuserar pÄ den digitala idrottaren, nÄgon som tar denna information och integrerar den i vad de gör, eller vad panelen kallade den digitala upplevelsen.

Mounir Zok, chef för teknik och innovation för den amerikanska olympiska kommittén, byggde pÄ detta genom att lÀgga till att den konkurrensfördel som hittades genom anvÀndbar data Àr det som gör att vÄra olympiska idrottare kan ta hem guldet. Allt frÄn bussar till information ger en konstant ström av data för att hitta den konkurrensfördelen.

Mounir fortsatte med att anvÀnda Michael Phelps som ett exempel och sa att han visste att han skulle tÀvla mot tonÄringar och att hans trÀning skulle driva honom hÄrt. Tekniken, data och information till deras förfogande visade Phelps hur mycket och hur lÀnge han skulle behöva trÀna för att uppnÄ den konkurrensfördelen. Prata om en framgÄngsrik fallstudie. Det tekniska fordonet som Blunt diskuterade Àr dock inte alltid dÀr proffsen behöver det.

”Kommer vi att vĂ€nta pĂ„ att marknaden ska bestĂ€mma vad som ska vara tillgĂ€ngligt för oss att anvĂ€nda? Eller ska vi ta en strategisk roll pĂ„ marknaden för att utveckla den nya tekniken för en framtida Ă„terspegling av vad vĂ„ra idrottare vill ha och behöver? Vi bestĂ€mde oss för att gĂ„ med den andra. Teknik Ă€r en del av en idrottares liv, sĂ€ger Mounir.

En anledning till detta argument Àr att data kan vara felaktiga, och sÀkerligen ocksÄ programvaran bakom den. Det Àr just dÀrför Brano Perkovich, Chief Investment Officer för San Francisco 49ers, föreslog att de skulle undvika den enda felpunkten. PÄ sÄ sÀtt tittar de pÄ mÄnga datakÀllor, och dÀrifrÄn fÄr de de bÀsta handlingsbara insikterna för 49ers och mÄnga bussar.

“Det ger mig en viss kĂ€nsla av hur bra jag trĂ€nar, hur vĂ€l jag konditionerar mina spelare för topprestanda”, sĂ€ger Perkovich.

SÄ hur pÄverkar denna innovation resten av oss? Det Àr ganska enkelt. Investeringarna i vÄra toppidrottare hamnar ofta i de produkter vi regelbundet anvÀnder. FrÄn de data du fÄr om appar som Strava och Garmin, till de bÀrbara apparaterna du har pÄ din handled, kan dessa enheter ocksÄ vara konkurrenskraftiga.

“Uppgifterna spelar roll hur de presenteras för olika segment”, sĂ€ger Blunt.

Det betyder att den största utmaningen för innovation inom sport och friidrott Àr personalisering.

Följ vÄr tÀckning av Innovate Celebrate pÄ TechCo