David Rabie, grundaren av Tovala, om framtiden för Food Tech

David Rabie, grundaren av Tovala, om framtiden för Food Tech

David Rabie Àr grundare och VD för Tovala, skaparen av en smart ugn som lagar perfekt tillagade mÄltider genom att baka, koka och Änga dem pÄ under 30 minuter. MÄltiderna kan antingen levereras fÀrdigförpackade frÄn Tovala eller göras med ett recept som finns i massorna.

Förra vintern tog Tovala examen frĂ„n Y-Combinator och för nĂ„gra mĂ„nader sedan lanserade Tovala en framgĂ„ngsrik Kickstarter-kampanj som samlade in 255 603 dollar med över 1000 stödjare. Innan David började med Tovala var han MBA pĂ„ Chicago Booth, och han arbetade för grundaren och VD för Veggie Grill och drev Groovy Spoon – en kedjekedja med frysta yoghurtbutiker. Han tillbringade ocksĂ„ tid pĂ„ Google och Foundation Capital.

I det hÀr avsnittet pratar vi om varför David bestÀmde sig för att para matleverans med en smart ugn, hur de kom fram till namnet Tovala och hur han hittade sin första ingenjör. Vi diskuterade ocksÄ hur de bestÀmde sig för priset pÄ ugnen och maten, hur de förberedde sig för sin framgÄngsrika Kickstarter-kampanj och vad de fick ut av Y-Combinator? Slutligen redogjorde vi för varför de bestÀmde sig för att komma tillbaka till Chicago efter Y-Combinator, varför han önskar att han hade hittat en medgrundare tidigare, hur man testar för kulturell passform och undviker missanstÀllningar, och vikten av att etablera kontakter med VC innan du behöver pengar.

Lyssna pÄ ITUNES

Lyssna pÄ GOOGLE PLAY

LÀs mer om inspirerande intervjuer hÀr pÄ Tech.Co

Tyckte du att den hÀr artikeln var till hjÀlp? Klicka pÄ en av följande knappar

Ja Nej

Vi Àr sÄ glada att du gillade! FÄ mer levererad till din inkorg precis som den.

Vi beklagar att den hĂ€r artikeln inte hjĂ€lpte dig idag – vi vĂ€lkomnar feedback, sĂ„ om du tycker att vi kan förbĂ€ttra vĂ„rt innehĂ„ll kan du skicka ett e-postmeddelande till [email protected]

Colin Keeley Àr grundare och vÀrd för Tech In Chicago, en oberoende podcast med intervjuer frÄn Chicagos frÀmsta startande grundare och riskkapitalister.