De 10 mest nedladdade icke-spelapparna under andra kvartalet, rankade

En bra app kan göra sÄ mycket. Det kommer att organisera din smartphone, ansluta dig till vÀnner och hÄlla dig sÀllskap pÄ de lÀngre resorna till badrummet. Och medan alla Àlskar ett bra mobilspel finns det sÄ mÄnga appar som inte Àr spel dÀr ute som gör vardagen sÄ mycket enklare. SÄ vilka Àr de mest populÀra? Vi har uppgifterna hÀr.

Enligt en nyligen genomförd studie frÄn SensorTower har de 10 bÀsta apparna gjort en allvarlig blandning sedan första kvartalet 2017, och bara ett fÄtal av dem kommer att överraska dig. För det första förblir WhatsApp högst upp pÄ den globala listan, men övergick i Google Play-butiken. Facebook kunde dock göra ansprÄk pÄ de flesta av de fem bÀsta med Messenger och Instagram, ett mer Àn lÀmpligt tröstpris för den sociala mediejÀtten. Mycket till Facebooks chagrin kunde Snapchat, kanske de Àr mest bitter rival, bryta sig in i topp fem globalt.

Utanför de fem bÀsta finns det ett antal viktiga takeaways som inte bör ignoreras. För det första kunde Youtube, trots att det automatiskt laddades ner pÄ alla Android-enheter, fortfarande bryta de tio bÀsta, som den nÀst mest nedladdade appen i App Store. PÄ samma sÀtt, trots att de lÀmnades bort frÄn de tio bÀsta för varje plattform, lÄste Spotify plats nummer tio med relativt stora nedladdningar över bÄda plattformarna, men utanför de tio bÀsta.

USA: s lista berÀttar dock en helt annan historia. Med Messenger som tar topplaceringen över hela linjen och Snapchat gör ansprÄk pÄ en anmÀrkningsvÀrd andraplats totalt och pÄ Google Play, kan denna rivalitet vara mycket nÀrmare Àn vi trodde. En annan meningsfull avhÀmtning Àr Uber som övertrÀffar Facebook i Apple Store för första gÄngen i nya iOS-installationer.

Om du Àr intresserad av att ta reda pÄ vad som hÀnder i apparvÀrlden, kolla in hela rapporten hÀr och kolla tillbaka med TechCo för fler rapporter och rankningar.

LÀs mer om mobilappar pÄ TechCo