De 25 bĂ€sta “Next in Tech” -stĂ€derna som frĂ€mjar starttillvĂ€xt [Infographic]

Att vara en start i ett tekniskt nav kan vara ganska stressande. Oavsett om det Àr Silicon Valley eller New York City, mÄste du vara ganska lycklig att göra den som en liten fisk i en stor damm. Mellan att tÀvla om finansiering och kÀmpa för medieuppmÀrksamhet Àr det lÀtt att gÄ vilse i blandningen. Lyckligtvis pÄverkar startbommen stÀder utanför kusten, du mÄste bara veta var du ska leta.

Enligt data frÄn Technet finns det 25 anmÀrkningsvÀrda amerikanska stÀder som frÀmjar starttillvÀxt utanför de tio bÀsta tekniska naven. Med stÀder som Provo, San Jose, Richmond och Worcester som gör listan vet du att startbommen verkligen har spridit sig över hela landet. Och det, sÀger Linda Moore, VD och koncernchef för TechNet, Àr bra.

”Startkulturen, som började i garage i Silicon Valley, har spridit sig över hela landet”, sĂ€ger Moore. ”FrĂ„n Provo till Portland och Nashville till New Orleans lanserar entreprenörer nya satsningar i hopp om att de kan bli nĂ€sta stora sak. Startups som dessa Ă€r den ekonomiska motorn som driver jobbskapande.

Även om det Ă€r viktigt att frĂ€mja innovation och stödja lokala startups Ă€r vĂ€rdet av ett blomstrande startekosystem obestridligt nĂ€r det gĂ€ller att skapa jobb. Med allt prat om att föra tillbaka sysselsĂ€ttningen till amerikaner Ă€r det bĂ€sta att investera i startkultur.

Ӂr 2014 skapade företag under de första fem Ă„ren 2,2 miljoner jobb, medan företag Ă€ldre Ă€n fem Ă„r bara skapade 450 000 jobb, sĂ€ger Moore. “Det Ă€r anmĂ€rkningsvĂ€rt, och det betyder att om vi inför rĂ€tt policy för att stödja nystartade företag kan vi skapa en miljon nya, bra betalande jobb varje Ă„r.”

Metro Startup Economy Index, som anvĂ€ndes för att göra dessa stĂ€der, berĂ€knades genom att ta procentandelen jobbannonser i ett tunnelbanaomrĂ„de som innehĂ„ller ordet ”startup”. Denna procentsats normaliseras sedan genom att dividera med medianprocenten för alla analyserade tunnelbanaomrĂ„den, vilket ger dem Metro Startup Economy Index för varje tunnelbanaomrĂ„de.

Du hittar de 25 bĂ€sta startupsna nedan för “Next in Tech” nedan och se till att du ocksĂ„ kolla in infografiken frĂ„n TechNet för att fĂ„ en bĂ€ttre uppfattning om de potentiella tekniska naven i detta land.

De 25 “Next in Tech” -stĂ€derna

  Washington, DC
  Atlanta, GA
  Denver, CO
  Salt Lake City, UT
  Portland, OR
  Dallas, TX
  Raleigh-Durham, NC
  Worcester, MA
  Philadelphia, PA
  Nashville, TN
  Phoenix, AZ
  Houston, TX
  Cincinnati, OH
  Richmond, VA
  Charleston, SC
  Madison, WI
  Pittsburgh, PA
  Sacramento, Kalifornien
  Charlotte, NC
  Baltimore, MD
  Cleveland, OH
  New Orleans, LA
  Minneapolis, MN
  Miami, FL
  Detroit, MI

LÀs mer om andra rapporter och rankningar hÀr pÄ Tech.Co