De 3 anledningarna till varför modeförhandlare alla Àlskar Instagram

De 3 anledningarna till varför modeförhandlare alla Àlskar Instagram

Konstruktionen av en prototyp för ett lÀderhattfoder visas i mitten. En fÀrdig bÀverfilter bowler vilar pÄ huvudet pÄ kork. Ett litet barn och en medelÄlders arkitekt visar bÄda stolt sina egna hattar i en Manhattanbaserad hattbutik. Dessa vackert konstruerade bilder Àr vad du hittar pÄ webbplatsen för New York-baserade The Millinery Shop, framhÀver deras senaste hattlinje. Den lilla tegel- och murbrukbutiken Àr starkt beroende av sociala medier för att fÄnga sin publik och dela kÀrnan i den hattbÀrande livsstilen genom att anvÀnda Instagram och dra dem till deras webbplats.

Vad drar sÀrskilt modefokuserade smÄföretag till Instagram? Det finns mer Àn ett svar. HÀr Àr de tre bÀsta.

Det “coola” nĂ€tverket

Instagram strĂ€cker sig över den magiska kombinationen av att vara enkel men Ă€ndĂ„ populĂ€r – sĂ€rskilt med den eftertraktade demografin 18-30. Visst, Snapchat klĂ€mmer fast pĂ„ klackarna, men om du vill ha en mycket engagerad bit av den internetbesökta befolkningen Ă€r Instagram ett av de mest profilerade nĂ€tverken som finns tillgĂ€ngliga.

Som ett resultat strömmar företag till det. En nyligen genomförd studie frĂ„n Center for Marketing Research vid University of Massachusetts Dartmouth tittade pĂ„ de skiftande sociala medievanorna för alla 500 företag pĂ„ Inc. Magazines 2016-lista. Ett av fynden? Instagram Ă€r “den snabbast vĂ€xande sociala medieplattformen” bland större företag, med en ökning av adopteringen med 14 procent under det senaste Ă„ret och det hjĂ€lper till att driva försĂ€ljningen.

Betonar Visuals

Till skillnad frÄn Facebook eller Twitter Àr Instagram ett nÀtverk som byggs uttryckligen pÄ att dela foton, och ju coolare de ser ut, desto bÀttre. Instagram fungerar som modets digitala ryggrad eftersom det handlar om att se ut: Modernördar kan kamma Instagram, dubbelklicka till deras hjÀrters glÀdje.

Du kan se effekten av den glamorösa modefotograferingen pÄ praktiskt taget alla moderna modesidor. Ta OmrÄde till exempel, som innehÄller modeller i skrymmande solglasögon eller skimrande klÀder som ett rutnÀt med foton pÄ deras hemsida i stÀllet för nÄgot annat. Det Àr svÄrt att hitta en modecentrerad tjÀnst eller ett företag pÄ nÄgon lista som inte förlitar sig pÄ samma typ av elegant, stiliserat foto som Instagram-anvÀndare tenderar mot.

Ansluter kunder med objekt

För ungefĂ€r tre mĂ„nader sedan visade Instagram sitt engagemang gentemot shoppare i ett blogginlĂ€gg som beskriver hur de arbetade för att hjĂ€lpa “20 USA-baserade detaljhandelsvarumĂ€rken, inklusive Kate Spade, JackThreads och Warby Parker” att bĂ€ttre koppla konsumenter med de saker som de redan kunde se pĂ„ det sociala nĂ€tverket.

Instagram förklarade hur de justerar ÄterförsÀljarnas inlÀgg hÀr:

”Varje inlĂ€gg kommer att ha ett tryck för att visa ikonen lĂ€ngst ner till vĂ€nster pĂ„ ett foto. NĂ€r du trycker pĂ„ kommer en tagg att visas pĂ„ olika produkter i inlĂ€gget – upp till fem produkter och deras priser visas. NĂ€r en tagg har valts öppnas en ny detaljerad vy av produkten. Denna funktion kommer att ge viktig produktinformation till konsumenten tidigare under resan, allt utan att behöva lĂ€mna Instagram-appen för att söka. Sedan, om konsumenten trycker pĂ„ Shop Now-lĂ€nken frĂ„n produktinformationsvyn, kommer de direkt till den produkten pĂ„ företagets webbplats, vilket gör det lĂ€ttare för dem att köpa den produkt de vill ha. ”

Det Àr uppenbart att Instagrams överdimensionerade nÀrvaro som det sociala nÀtverket som valts för modehandlare inte har gÄtt obemÀrkt förbi. FörvÀnta dig att förhÄllandet bara förbÀttras eftersom konsumenter i allt högre grad anvÀnder tjÀnsten för att handla efter det perfekta paret av nyanser pÄ deras företagswebbplats. Oavsett tippar modebranschen redan hatten till sitt favoritnÀtverk för sociala medier.