De 3 sÀtten som teambuilding-aktiviteter kommer att förena dina anstÀllda

De 3 sÀtten som teambuilding-aktiviteter kommer att förena dina anstÀllda

Teambuilding kommer att skapa en kÀnsla av enhet i ditt företag. Det kan sÀkerstÀlla att effektivitetsnivÄerna Àr höga och garantera att alla arbetar efter bÀsta förmÄga. Det Àr ocksÄ möjligt, genom teambuildingövningar, att skapa en kÀnsla av gemenskap. Detta innebÀr att anstÀllda kommer att kÀnna sig anslutna till ditt företag pÄ mer Àn bara en informell nivÄ. De kommer att kÀnna sig lojala mot ditt företag och kommer ocksÄ att vara lyckligare i sina positioner. Forskning har visat att teambuilding verkligen förbÀttrar arbetsprestanda. Att arbeta för teambuilding i ditt företag kan alltsÄ vara en av de största investeringarna du nÄgonsin kommer att göra. Innan vi tittar pÄ hur man bygger team i ett företag, lÄt oss övervÀga nÄgra av de andra viktiga fördelarna.

1: NĂ€tverk och social aktivitet

Genom att uppmuntra lagkÀnslan kan du bygga upp bÄde nÀtverk och social aktivitet. Vi har redan pratat om hur detta kommer att förbÀttra produktivitetsnivÄn. Men det kan ocksÄ förbÀttra hur anstÀllda interagerar med kunder och kunder. Samma fÀrdigheter som krÀvs för att arbeta som ett team kan anvÀndas för att öka kundrelationer och generera nya leads för ditt företag. Som sÄdan Àr det en solid avkastning som du inte har rÄd att missa.

2: Fantasi och innovation

TĂ€nk pĂ„ frasen “tvĂ„ huvuden Ă€r bĂ€ttre Ă€n ett.” Det Ă€r helt sant och du kommer snabbt att upptĂ€cka detta nĂ€r du börjar öka teamaktiviteten i ditt företag. Genom att arbeta som ett team Ă€r det möjligt att utveckla mer fantasifulla och kreativa koncept. Detta beror pĂ„ att olika ideologier och tankesĂ€tt kolliderar pĂ„ ett sĂ€tt som leder till nya idĂ©er och innovation. Du kanske upptĂ€cker att resultatet Ă€r otroligt genom att sĂ€tta ihop olika arbetare med kombinerade mĂ„l.

3: Roligt uppmuntrar konkurrenskraft

Vi har redan diskuterat de ekonomiska fördelarna med att uppmuntra teamaktivitet i ditt företag. Men vad fÄr anstÀllda som arbetar som ett team att generera denna typ av resultat? För att förstÄ det mÄste vi tÀnka pÄ idrottslag. Medlemmar av idrottslag arbetar tillsammans, de spelar tillsammans och igen, det skapar en kÀnsla av enhet. Som sÄdan drivs de av en gemensam passion för att vinna och lyckas. Psykologiskt skapar det en oss mot dem dynamik. I grund och botten kommer dina anstÀllda att titta pÄ konkurrenter och de vill arbeta tillsammans för att slÄ dem. De kommer att vilja se till att ditt företag kommer pÄ topp. Och pÄ grund av det faktum att detta Àr ett gemensamt mÄl kommer de förmodligen att lyckas.

Smarta teambuildingövningar

Det finns nÄgra olika teambuildingövningar du kan prova i ditt företag. Du kanske vill tÀnka pÄ ett delat belöningssystem, och vi kan ge dig ett grundlÀggande exempel pÄ detta. LÄt oss sÀga att du har ett callcenter. Som telekommunikatörer Àr de anstÀlldas roll att fÄ uppringare att donera pengar. NÄgonstans i rummet finns det ett inomhusmÄl och fotboll. Varje gÄng en anstÀlld fÄr en donation fÄr de ta ett skott mot mÄlet. Det Àr roligt, lekfullt och det Àr nÄgot som de anstÀllda kan dela. NÀr nÄgon stÄr upp för att ta ett skott vet alla att de har lyckats och fÄr en belöning. De drivs sedan vidare att göra detsamma.

Ett enklare tillvÀgagÄngssÀtt skulle vara att ha anstÀlldas gruppmöten. Dessa möten kan anvÀndas för att diskutera delade mÄl, hur företaget presterar och alla frÄgor som behöver ÄtgÀrdas. Det Àr ocksÄ en möjlighet för anstÀllda att presentera eventuella problem de har tagit sig an. Genom att arbeta tillsammans kan gruppen bilda lösningar, föreslÄ andra mÄl och till och med omforma affÀrsmodellen.

Om du Ă€r villig att Ă€gna tid och pengar kan du ordna teambuildingövningar för anstĂ€llda utanför arbetet. Det hĂ€r kan vara ungefĂ€r som en helgresa. AnstĂ€llda gĂ„r ivĂ€g tillsammans och slutför teamorienterade uppgifter ofta i roliga och spĂ€nnande miljöer. Återigen kan de fĂ€rdigheter de lĂ€r sig hĂ€r alltid anvĂ€ndas för att gynna arbetsmiljön. Men detta ger ocksĂ„ anstĂ€llda en chans att lĂ€ra kĂ€nna varandra och kĂ€nna sig mer kopplade. Det uppmuntrar en arbetskraft att agera som en enhet snarare Ă€n en grupp kuggar som försöker glida pĂ„ rĂ€tt plats.

Det Àr viktigt att förstÄ att teambuilding-aktiviteter inte behöver vara sÄ specifika eller kontrollerade. Du kan fÄ mÀnniskor att gela och arbeta tillsammans utan att tvinga det. Till exempel, att gÄ ut som en grupp till ett evenemang som en konsert kan vara precis vad du behöver för att anstÀllda ska kÀnna sig anslutna.

Det finns alltsÄ mÄnga anledningar till varför teambuilding Àr viktigt och ingen brist pÄ sÀtt att integrera det i ditt företag.