De 4 mest sannolika orsakerna till att din försäljningstratt är trasig

De 4 mest sannolika orsakerna till att din försäljningstratt är trasig

Som marknadsförare tar du på dig den utmanande rollen att rulla upp nya kunder och generera leads för försäljning. Troligtvis har ditt företag en försäljningstratt inställd för att kanalisera trafik i köpprocessen och konvertera dem till kunder. Ibland stöter du dock på problem och upptäcker att din försäljningstratt inte bara fungerar effektivt utan att den är trasig.

Om du vill identifiera vissa problem och sprickor i din försäljningsstrategi som har orsakat att din tratt går sönder, överväg dessa fyra främsta skäl:

Du har dåliga kvalitetsledningar

En av de största indikatorerna på varför en försäljningstratt går sönder börjar med leads. Att ha en lead capture-kampanj som kanske inte har riktats in korrekt kan vara en av de största faktorerna som slutar spåra dina försäljningsinsatser. Se upp för kommentarer från din målgrupp som indikerar deras bristande intresse för dina marknadsföringskampanjer.

N√•gra typiska kommentarer f√∂r att h√•lla kvar din radar √§r s√•dana som “Jag √§r inte s√§ker p√• varf√∂r du ringer till mig”, “Ta mig bort fr√•n din lista” och “Hur fick du min kontaktinformation?” Det h√§r √§r knappast positiva saker att h√∂ra p√• ett samtal, f√• i ett e-postmeddelande eller p√• en social mediasida. Trots det faktum att de n√§stan alltid betyder att din lead capture-kampanj √§r avst√§ngd, ger de dig ocks√• inblick i vem du inte ska rikta dig till i din n√§sta omg√•ng av insatser.

Du tillhandahåller inte värdefullt innehåll

Dagens konsumenter är inte intresserade av att bli en förespråkare för ditt varumärke. Istället för att dela information om produkter och tjänster på sina sociala mediesidor är de intresserade av att publicera innehåll som deras anhängare och vänner kommer att konsumera, gilla och även dela. Om du bara drar ut innehåll om din produkt och vad som gör den så bra minskar du dina chanser att attrahera en publik som kommer att engagera och dela information om ditt varumärke.

I stället för att publicera och marknadsföra produktfokuserat innehåll, fokusera på innehåll rikt på tips och genvägar som kan hjälpa din målkund att ta itu med sina egna smärtpunkter och lindra de som följer dem också. Att rikta ditt innehåll till de olika marknadsföringspersoner som du har definierat för ditt företag hjälper dig att få kontakt med potentiella kunder som är mycket mer benägna att engagera sig i ditt varumärke. Detta ökar dina chanser att fylla i ett lead-capture-formulär från ditt innehåll. Kort sagt, var noga med att tillhandahålla riktat, användbart innehåll som hjälper dig att generera mer kvalificerade leads som inte bara är intresserade av vad du har att erbjuda utan också sprider ordet om ditt varumärke.

Du har ingen uppmaning eller målsideslänk

Lämna aldrig beslutet till din kund. Istället för att helt enkelt berätta för kunderna att du har en bra blogg eller att dina följare ska prova dina produkter, använd en lockande uppmaning till handling som leder dem att göra det. Se också till att dela riktade länkar. Tänk på att dagens konsumenter tar in hundratals delar av innehållet i en enda internetsession. Distraktioner dyker upp till vänster och höger på sina skärmar och för att säkerställa att meddelandet om ditt eget innehåll inte faller in i floden av stängda fönster, fånga din publiks uppmärksamhet och rikta dem till en målsida.

Istället för att uppmuntra dina användare att tillhandahålla din information eller gå över till din webbplats, använd din CTA för att länka till en riktad målsida där besökarna får en uppgift att utföra. Se alltid till att rikta specifikt innehåll till olika plattformar. Kom ihåg att inkludera specialerbjudanden för dina Twitter-följare som skiljer sig från de erbjudanden du ger till dina Facebook-vänner.

Du visar inte Social Share and Follow-knappar

Försäljningen är inte dags att vara fårig över dina ansträngningar. Dina konsumenter älskar inte att annonsera, det är ett faktum, men i slutet av dagen vet de att som företag är ditt jobb att få dem att försöka köpa sin produkt och ge rekommendationer till potentiella kunder.

Nyckeln är att lära ditt säljteam att få dem att göra detta utan att vara för push eller agitating. Börja med att se till att webbplatsen och bloggen du har tillåter dem att enkelt dela ditt innehåll och eller lägga upp det på sin vägg. Placera synliga och användbara dela och följ knapparna på varje del av ditt innehåll så att du kan se till att du ökar din räckvidd. Ju mer innehåll som delas av dina följare, desto bättre blir din försäljningstratt och desto fler potentiella nya potentiella kunder kommer du troligen att se.

Läs mer om affärstips här på Tech.Co