De bästa marknadsföringsplattformarna för e-post för 2016

Bedrägerier, smarta påsar och festmånader

När det gäller nettoomsättning har ett företags förmåga eller oförmåga att effektivt marknadsföra sig mer en inverkan på intäkterna än produkt- eller tjänstekvalitet. På en idealisk marknad skulle produkt- och servicekvalitet räcka som det principmått som konsumenter utvärderar en produkt. I detta scenario skulle reklam, marknadsföring och media inte ha någon inverkan på konsumenternas beslut och deras val skulle göras enbart på produktens inneboende värde. I dagens värld översvämmas dock praktiskt taget alla sektorer av marknaden med konkurrerande produkter, varav många är påfallande lika. För att konsumenter ska kunna fatta köpbeslut förlitar de sig därför till stor del på den sekundära informationen som de får Рannonser, marknadsföring, media och recensioner. På gott och ont har dessa sekundära informationskällor varit viktiga och kommer att bli ännu viktigare 2016.

Marknadsföring och försäljning övergår till digitala plattformar och kommunikation. När det gäller annonser är fysiska annonser som skyltar och affischer inte längre lika effektiva. Konsumenterna har blivit trötta på kalla samtalare, så telefonsamtal är inte lika effektiva heller. För massmarknadsföring kommer det att ske digitalt under 2016. Så kritiskt som det har varit nyligen kommer e-postmarknadsföring att vara extremt viktigt i år. Ett företags framgång eller misslyckande med e-postmarknadsföring kommer att återspegla i deras prestanda och förmåga att förvärva nya affärer och generera vinst. Här är fyra e-postmarknadsföringsplattformar som du kan tänka på för ditt företag för det nya året.

En plattform som gör framsteg är GetResponse som nyligen sett en kraftig ökning av användarna. 2016 kommer GetResponse troligen att se den mest betydande tillväxten än någon annan plattform. I 182 länder har GetResponse över 350 000 kunder med över en miljard abonnenter varje månad. Företaget är stolt över att vara världens enklare e-postmarknadsföring och erbjuder ytterligare hjälp med livechatt dygnet runt. I stället för att kräva betalning i förskott, erbjuder plattformen användarna möjlighet att försöka programmera gratis de första trettio dagarna.

Kärnkomponenterna i GetResponse har en robust uppsättning funktioner inklusive webbseminarier, målsidor, e-postskapare och autosvar. Varje element komplimangerar det andra. Autosvararna förvandlar leder till kunder som använder intelligent uppföljning, webbseminarierna ökar konversationerna från kunder till kunder och ökar också engagemangsnivåerna med en helhetslösning för marknadsföring. Till skillnad från andra leverantörer tillåter GetResponse kunder att skapa målsidor utöver deras e-postmarknadsföringskampanjer. De ger de nödvändiga verktygen för kunderna att skapa, publicera och vara värd för högkonverterande, estetiskt tilltalande målsidor på kort tid.

Med mer √§n 10 miljoner kunder √§r MailChimp en av de mest popul√§ra e-postmarknadsf√∂ringsplattformarna som anv√§nds idag. Det liknar GetResponse, men olika p√• olika s√§tt. √Ėver hela v√§rlden skickas 600 miljoner MailChimp-e-postmeddelanden varje dag, med f√∂retag i praktiskt taget alla branscher som anv√§nder plattformen. MailChimp √§r utm√§rkt f√∂r marknadsf√∂rare som √§r nya f√∂r storskalig e-postmarknadsf√∂ring. Plattformen √§r v√§ldigt intuitiv, anv√§ndarv√§nlig, enkel och erbjuder anv√§ndarna flexibla m√∂nster som de kan dra och sl√§ppa i f√§rdiga kampanjstilar.

Plattformens robusta marknadsföringsautomation säkerställer att e-postmeddelanden levereras till rätt mottagare vid önskad tidpunkt. Med en enda API-begäran kan användare utlösa en hel serie e-postmeddelanden och även rikta in sig på kunder baserat på preferenser, beteende och tidigare försäljning. Användare kan skapa anpassade regler med en inbyggd segmentering och skicka presenter och automatiska meddelanden till fans och potentiella kunder. MailChimp ger kunderna möjlighet att få djupgående rapportering och insikter så att de bäst kan strategisera sin nästa e-postkampanj baserat på datadriven feedback.

En Weber fokuserar på hastighet, ger kunderna alla verktyg de behöver för att spränga e-post direkt och göra det på ett effektivt sätt. En Weber inser vikten av att hålla ditt varumärke högst upp i kundernas tankar samtidigt som det upprätthåller kontakten med kunderna. E-post, betonar A Weber, är avgörande för denna typ av kommunikation. En Weber erbjuder en mängd unika verktyg som gör det möjligt för kunder att ansluta till kunder före och efter försäljning, med insamling av data om deras interaktioner.

Plattformar som A Weber kopplas ihop sömlöst med verktyg som Internet Vikings, som ger kunderna tillgång till domän dropcatching, daglig analys av data och IP-adresser för värd, proxy och genomsökning. Att kunna lyckas hantera en hel arsenal av digitalt tekniskt kunniga kundinriktade verktyg kommer att vara nyckeln till framgång och tillväxt under 2016.

Avrundar min lista för de fyra bästa, gör Constant Contact exakt vad namnet säger att den gör. Genom att förse klienter med automatiserade e-postkampanjer som bjuder in användare att anpassa och rikta in användare specifikt, är plattformen effektiv för att möjliggöra för kunder att hålla konstant kontakt med kunderna. Constant Contact finns också på mobila enheter, vilket ger kunderna möjlighet att genomföra e-postmarknadsföring när de är på språng. Deras lättanvända dra-och-släpp-metod gör det enkelt och snabbt att skriva, redigera och skicka ut e-postmeddelanden. Plattformen gör det möjligt för användare att integrera med sociala medier.

Oavsett om du väljer en populär e-postmarknadsföringsplattform eller använder intern teknik för att få nya kunder i år, kommer e-postmarknadsföring att vara ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att växa ditt företag 2016.