De fem frÀmsta yttre rymden framstegen 2016

De fem frÀmsta yttre rymden framstegen 2016

Rymden kan vara den sista grÀnsen. Men som 2016 har visat Àr grÀnsen inte sÄ lÄngt borta. Mellan NASA och SpaceX har tekniken visat att resa till andra planeter inte lÀngre Àr det högsta mÄlet i vÀrlden. FrÄn avancerade flyg- och oceanografisatelliter till den internationella rymdstationen och koloniseringen av Mars har 2016 varit full av frÀmmande idéer som bara kan löna sig.

Om dina fötter fortfarande Àr ordentligt planterade pÄ planeten Jorden har du förmodligen inte hört nÄgon av nyheterna kring dessa himmelska resor. Lyckligtvis Àr Tech.Co sÄ förtjust i det okÀnda att vi har samlat Ärets tio frÀmsta rymdhistorier för att hÄlla dig uppdaterad om framstegen i vÀrlden av interstellÀr utforskning.

NASAs rymdfarkoster Juno

Efter fem Ärs vandring genom yttre rymden gick Juno-rymdfarkosten in i Jupiters bana. Med lite kÀnt om solsystemets största planet kommer Juno att undersöka under Jupiters döljande molntÀcke i hopp om att lÀra sig mer om planetens ursprung, struktur, atmosfÀr och magnetosfÀr. Och med en planet i den hÀr storleken höljd av detta mycket mysterium kommer den informationen att ta lÄng tid att sortera igenom.

340 dagar i yttre rymden

Efter att ha bott nÀstan ett Är i den internationella rymdstationen ÄtervÀnde NASA: s astronaut och Expedition 46-befÀlhavare Scott Kelly och hans ryska motsvarighet Mikhail Kornienko till jorden den 1 mars. Denna resa var en del av ett större uppdrag att studera effekterna av att leva i rymden under lÀngre tid pÄ mÀnniskor innan den eventuella resan till Mars startar.

Scouting Mars

Medan resan till Mars fortfarande befinner sig i idéfasen stÀnger rovers klyftan mellan vad vi vet och vad vi inte gör. Och 2016 slog tvÄ Mars-rovers viktiga milstolpar för att gÄ framÄt. InSight-landaren fick grönt ljus för en lansering 2018, och Mars 2020-roveren har godkÀnts för den slutliga design- och konstruktionsfasen.

Koloniserar Mars

Det Àr viktigt att komma ihÄg att NASA inte Àr den enda hunden i kampen för utforskning av rymden. Elon Musk och hans revolutionÀra företag SpaceX har gjort drag för att gÄ till Mars. Och om det inte var ett tillrÀckligt högt mÄl för dig, hÀvdar Musk att koloniseringen av Mars inte bara Àr pÄ docket utan ocksÄ har en deadline pÄ 2060-talet.

Citizen Science

Det har gjorts klart och tydligt att NASA inte Àr ensam i det yttre rymdutforskningsspelet. Lyckligtvis har de accepterat det och har lanserat 28 utmaningar med nÀstan 122 000 deltagare, fÄtt över 5 000 bidrag och tillhandahÄllit totalt 1,2 miljoner dollar i kontantutmÀrkelser till innovativa idéer frÄn vardagliga medborgare.

H / T NASA

Foto: Flickr / NASA Johnson