De flesta bossar Àr fruktansvÀrda och de vet det

De flesta bossar Àr fruktansvÀrda och de vet det

DÄliga chefer kan förstöra ett fantastiskt jobb. Oavsett om de Àr fulla av makt eller helt oklara, nÀr du hatar din ledare börjar du oundvikligen hata ditt jobb. Och Àven om du kan anta att de flesta chefer betraktas som hemska i sina anstÀlldas ögon, kan du bli förvÄnad över att ta reda pÄ att dessa chefer Àr helt medvetna om hur mycket du hatar dem. Och de vet varför.

Det stÀmmer, enligt data frÄn flera studier vet 64 procent av cheferna att de behöver ta itu med sina egna nedgÄngar nÀr det gÀller att leda sitt team. Det betyder att mer Àn hÀlften av tiden vet dina chefer hur hemskt de Àr och de bryr sig bara inte. Eller sÄ bryr de sig sÄ mycket att de inte har för avsikt att fixa sig sjÀlva. Vad trevligt.

”De flesta anstĂ€llda uthĂ€rdar upptĂ„g och sandlĂ„depolitik nĂ€r chefer lĂ„ter sitt” inre barn ”springa vild och utlösa förödelse. Men den hĂ€r boken visar lĂ€sarna hur de kan ta tillbaka kontrollen i sin karriĂ€r och trivas Ă€ven nĂ€r de stĂ„r inför störande “TOT” -beteenden, sĂ€ger Lynn Taylor, VD för Lynn Taylor Consulting. “En vad-i-det-för-oss-tankesĂ€tt mĂ„ste trumfa en vad-det-i-det-för-mig-mentalitet bland chefer och hela organisationen,”

Ytterligare uppgifter visade att 60 procent av statsanstÀllda beskriver sina chefer som sjÀlvorienterade, 49 procent insisterade pÄ att de var för envisa och 43 procent hÀvdade att de var alltför krÀvande. Viktigast kanske, flera studier har visat att det att ha en dÄlig chef kan öka dina chanser att fÄ hjÀrtinfarkt med upp till 50 procent. Det Àr mycket.

Trots dessa hÀpnadsvÀckande siffror stannar 59 procent av de anstÀllda med dÄliga chefer oavsett. Kanske beror det pÄ att arbetsmarknaden Àr en lÀskig plats. Kanske beror det pÄ att chefen du kÀnner Àr bÀttre Àn chefen som du inte gör. Eller mer troligt, det beror pÄ att de har lÀst statistiken som sÀger att du Àr mer benÀgna Àn att ha en hemsk chef.

H / T World Economic Forum

Foto: Flickr / jpellegen