De flesta IT-proffs Àr verkligen oroliga för molnet

CybersÀkerhet har blivit globala nyheter just nu i spelet. Med cyberattacker som gör rubriker, hack som drabbar företag och individer som tvingas lÀmna över Bitcoin för sina omhuldade personliga foton och information, Àr det inte konstigt att konsumenter har börjat göra digital sÀkerhet lite mer av en prioritet. TyvÀrr Àr IT-proffsen inte sÀkra pÄ att det kommer att hjÀlpa.

I en nyligen genomförd studie frÄn BitDefender Àr 90,4 procent av IT-proffsen Ätminstone nÄgot bekymrade över sÀkerheten för det offentliga molnet. För att göra saken vÀrre tror hÀlften av dem att molnmigration har utvidgat storleken pÄ grÀnsen de mÄste försvara, vilket i huvudsak innebÀr att de har tagit en kniv till en pistolkamp.

Studien undersökte 1 051 yrkesverksamma inom inköp av IT-sÀkerhet frÄn stora företag med mer Àn 1 000 datorer och datacenter, baserade i USA, Storbritannien, Frankrike, Italien, Sverige, Danmark och Tyskland, sÄ du vet att sÀkerhetshotet Àr mer verkligt Àn du inser.

”Risken att inte följa GDPR innebĂ€r inte bara negativ publicitet och skada företagens anseende, utan ocksĂ„ pĂ„följder som kan uppgĂ„ till upp till fyra procent av ett företags globala Ă„rliga intĂ€kter,” sĂ€ger Bogdan Botezatu, Senior eThreat Analyst Bitdefender i en pressmeddelande. “Med 2017 som redan har satt nya rekord nĂ€r det gĂ€ller omfattningen av cyberattacker, bör styrelser vara medvetna om att det bara Ă€r en tidsfrĂ„ga tills deras organisation kommer att brytas, eftersom de flesta fortfarande saknar effektiva sĂ€kerhetsskydd.”

Ärligt talat kĂ€nns det som att startande grundare och företagsledare Ă€r reserverade för att bara bli hackade nĂ„gon gĂ„ng i företagets framtid. Studier har visat att de flesta företag, stora som smĂ„, inte Ă€r beredda att bekĂ€mpa hackare, sĂ€rskilt inte med hur skickliga de har blivit. NĂ€r allt kommer omkring, om HBO, Disney och Equifax inte Ă€r sĂ€kra, vem Ă€r det ?!

LÀs mer om vikten av cybersÀkerhet pÄ TechCo