De flesta mÀnniskor tycker att Sports Live Streams Àr hemska

De flesta mÀnniskor tycker att Sports Live Streams Àr hemska

Sport har lÀnge varit rÀddningen för betal-tv. Till skillnad frÄn TV-program mÄste alla se sport live för att kunna njuta av det ordentligt. Och till skillnad frÄn raka nyhetsnÀtverk kommer sportfans att stÀlla in religiöst. Om streaming-videotjÀnster kan knÀcka live-streams frÄn sport och har rÄd att köpa rÀttigheterna, kommer det att bli ett dödstal för den redan avvecklade kabelindustrin.

ÄndĂ„ rĂ€knar fortfarande de största spelarna inom streamingtjĂ€nster ut live-sport. Framför allt Netflix har hĂ„llit sig borta frĂ„n hela sektorn. Ny forskning kan belysa varför.

Eftersom de hatar Àr det varför

Studien, som undersökte 2309 vuxna under oktobermÄnaden 2017, kommer frÄn realtidsströmningsplattformen Phenix och tar en otrevlig titt pÄ lÀget för sportens liveströmmar.

”Sporttittare har kommit att förvĂ€nta sig dĂ„lig service – nĂ€stan tre fjĂ€rdedelar (72 procent) rĂ€knar med ett latensproblem medan de tittar pĂ„ ett spel. 64 procent förvĂ€ntar sig buffring; 42 procent förvĂ€ntar sig förseningar; 32 procent förvĂ€ntar sig dĂ„lig bildkvalitet; 30 procent förvĂ€ntar sig förlust av tjĂ€nst. ”

Och tittarna Àr inte lÄngsamma med att kÀnna sin avsmak med sina plÄnböcker:

”63 procent av sportbevakarna Ă€r ovilliga att registrera sig eller prenumerera pĂ„ sport-live streaming-plattformar 2018 och mer Ă€n en av tre (34 procent) skulle tĂ€nka pĂ„ att avbryta tjĂ€nsterna som ger dem problem. Effekten av latens pĂ„ ett företag kan inte underskattas. ”

Vad det betyder

Fram till att streamingvideoteknologin förbÀttras tillrÀckligt för att tillfredsstÀlla de viftande 72 procent av tittarna, kommer live-sport att fortsÀtta vara en vÀlsignelse för betal-TV och en tagg i sidan av streamingtjÀnster överallt.

Men tidvattnet förĂ€ndras fortfarande. Twitter har redan livestreamat en sĂ€song av torsdagskvĂ€ll National Football League-spel, om Ă€n utan att göra ett stort stĂ€nk. Ännu viktigare, Disney rĂ„kar Ă€ga 80 procent av ESPN, Inc., och doppar ocksĂ„ sin tĂ„ i vĂ€rlden av streamingtjĂ€nster. Jag förvĂ€ntar mig att vi kommer att se dominansen av live streaming-plattformar för sport snarare Ă€n senare.

Men som denna studie visar mÄste eventuella buffringsproblem lösas slutgiltigt först.

LÀs mer om video- och TV-nyheter pÄ TechCo