De mest populÀra programmen pÄ Netflix Àr inte Netflix-original

Netflix ger imponerande intÀkter nÀr abonnentbasen hoppar med 7 miljoner

FrÄn Stranger Things till Korthus, Netflix saknar originalinnehÄll. Om nÄgot Àr det tvÀrtom. Under det senaste Äret har det blivit nÄgot omöjligt att hÄlla jÀmna steg med lavinen av nya program som streamingjÀtten lanserar varje mÄnad. Bara i december debuterade Netflix till exempel 64 nya TV-program och filmer, en hÀpnadsvÀckande mÀngd innehÄll oavsett mÄtt.

Trots att Netflix fortsÀtter att driva in i originalinnehÄllet kommer de mest populÀra serierna pÄ Netflix att komma frÄn andra medieföretag. I ett diagram sammanstÀllt av Koda om, med data som kommer frÄn Jumpshot, lÀr vi oss att de fem mest populÀra serierna pÄ Netflix inkluderar Kontoret, VÀnner, Parker och rekreation, Greys anatomyoch Ny tjej. Takeaway hÀr Àr att Netflix, trots sin framgÄng med originalprogrammering, fortfarande Àr starkt beroende av licensavtal med tredje part nÀr det gÀller innehÄllet som tittarna tillbringar mest tid pÄ att titta pÄ.

Faktum Àr att populariteten för VÀnner pÄ Netflix Àr anledningen till att företaget valde att teckna en sista minuten-affÀr (vÀrt 100 miljoner dollar) för att behÄlla den populÀra sitcom i ytterligare ett Är. Om du kommer ihÄg, nÀr ordet det VÀnner skulle lÀmna Netflix i slutet av 2018 var motreaktionen frÄn fans omedelbar, om inte övervÀldigande.

NÀr det gÀller de mest visade programmen pÄ Netflix, om du tittar pÄ diagrammet nedan Àr det inte förrÀn du kommer till den 14: e platsen att ett Netflix-original visas.

BildkÀlla: Recode

Detta sĂ€tter uppenbarligen Netflix i en tuff position. Även om det inte har fört hemlighet för sin plan att avvĂ€nja sig frĂ„n licensierat tredjepartsinnehĂ„ll, Ă€r populariteten för shower som Kontoret och VĂ€nner illustrerar att mĂ„nga Netflix-abonnenter Ă€r lika intresserade av att titta pĂ„ Ă€ldre innehĂ„ll – som de kanske redan har sett – Ă€n att titta pĂ„ nytt innehĂ„ll.

Ser vi framĂ„t Ă€r det sjĂ€lvklart att mĂ„nga av de populĂ€ra showen ovan sĂ„ smĂ„ningom kommer att lĂ€mna Netflix, sĂ€rskilt nĂ€r konkurrensen mellan konkurrerande streamingtjĂ€nster intensifieras. Faktum Ă€r att vi redan har sett detta spela under de senaste Ă„ren som ett antal populĂ€ra program pĂ„ Netflix – frĂ„n Familjekille till 30 Rock – drogs och sades pĂ„ Hulu.

Det Àr vÀrt att nÀmna att Jumpshot-data ovan inte Àr helt inkluderande, med Koda om pekar ut:

Netflix har tidigare sagt att den övervÀldigande majoriteten av sina Äsikter kommer frÄn mÀnniskor som tittar pÄ anslutna TV-apparater, och Jumpshots data mÀter inte det beteendet.

ÄndĂ„ nĂ€r vi tittar pĂ„ hur mycket Netflix betalade Warner Bros. för att behĂ„lla VĂ€nner i bara ett Ă„r Ă€r det sjĂ€lvklart att uppgifterna fortfarande Ă€r ganska lĂ€rorika.