De nya funktionerna i iOS 12-uppdateringen du behöver veta om!

Avatar for Amnah Fawad

iOS 12-uppdatering gjorde mÀnniskor sÄ glada att mÄnga av dem inte kunde förstÄ alla funktioner som uppdateringen har att erbjuda.
HÀr Àr en massa nya funktioner som de flesta av er inte ens visste existerade:

Autofyllning av verifieringskoder

Vi vet hur paranoid du fÄr nÀr det gÀller sÀkerheten för din onlinedata och vad som helst. TvÄstegs autentiseringssteget kÀnns som en börda samtidigt, nej? Om du har iOS 12 blev ditt liv bara lite lÀttare.
Precis som WhatsApp fyller i verifieringskoden automatiskt nÀr du stÀller in ditt konto, kommer iOS 12-uppdateringen att göra detsamma. Men nÀr du förstÄr sÀkerhetens komplicerade frÄgor kommer det att frÄga dig om du vill att den ska fyllas i automatiskt eller inte.

USB-portar lockout

Ett av sÀtten hackare fÄr tillgÄng till din telefon nÀr den Àr lÄst Àr via USB-porten. Ett USB-tillbehör kan ge Ätkomst till din telefon utan att lÄsa upp den. iOS 12-uppdatering möjliggör spÀrrning av USB-portar nÀr du lÄser din enhet. PÄ det hÀr sÀttet kan du sÀkert sÀga att din enhet Àr sÀker nÀr den Àr lÄst.

Alternativt utseende för FaceID

FaceID kan bokstavligen ta en brÄkdel av en sekund att kÀnna igen dig och lÄsa upp din telefon. Men att spela med ditt utseende kan göra det svÄrt. I yrken som skÄdespelare vet vi att du inte har tid för dessa shenanigans och till vÄr förvÄning sÄ gör iOS 12 det ocksÄ.
I iOS 12 kan du nu stÀlla in ett alternativt utseende (som kan vara karaktÀren du spelar för nÀrvarande eller du i din ursprungliga hÄrfÀrg).
Följ dessa steg:

GÄ till instÀllningar

Knacka pÄ Face ID och lösenord> Autentisera

VÀlja StÀll in ett alternativt utseende

AirDrop-lösenord

Som namnet antyder lÄter du dig dela dina lösenord med vÀnner och familj med iCloud. Mottagaren kommer att meddelas och de kan vÀlja att antingen spara den som en ny post eller logga in med det mottagna lösenordet.
Detta kan vara anvÀndbart för en grupp mÀnniskor som anvÀnder ett konto som en del av samma organisation etc.

Söka efter lÄten med hjÀlp av texter

Har du nÄgonsin varit i en situation nÀr en lÄt fastnar i ditt huvud och det bara Àr en rad och du inte kommer ihÄg namnet pÄ lÄten? Eller hur!
Med den nya iOS 12-uppdateringen kan du göra en lyriksökning för att hitta en lÄt pÄ Apple Music.

Automatiska uppdateringar

iOS 12 Àr vuxen nu; den kan uppdatera sig sjÀlv. Detta betyder inte att du inte kan hantera uppdateringarna manuellt nu. Följ stegen nedan om du vill lÄta iOS 12 uppdateras automatiskt:

GÄ till InstÀllningar> AllmÀnt

Programuppdateringar> Automatiska uppdateringar.

Och du Àr bra.
Med dessa coola massa funktioner Àlskar vi iOS 12-uppdateringen och kan inte vÀnta med att utforska mer om det.
HÄll ögonen öppna för fler uppdateringar!