De sex sÀtten du kan inspirera till kreativitet pÄ ditt kontor

De sex sÀtten du kan inspirera till kreativitet pÄ ditt kontor

För att fÄ nÄgot du aldrig har haft mÄste du do nÄgot du aldrig har gjort förut. Detsamma gÀller för arbetsplatsen och ditt team.

Sanningen Àr att för att gnista kreativitet i ett team mÄste du vara kreativ som ledare och tÀnka utanför lÄdan. Du kan inte förvÀnta dig att ditt team ska vara innovativt om du inte tillhandahÄller en miljö och instÀllningar som tillÄter det, sÄ det Àr viktigt att vidta vissa ÄtgÀrder för att garantera detta. HÀr Àr nÄgra idéer som jag har hittat fungerar bra.

Hyra för mÄngfald

Och med mÄngfald menar jag verkligen olika. Anlita mÀnniskor med olika passioner, frÄn olika bakgrunder, nationaliteter och kulturer som har utsatts för olika sÀtt att tÀnka och hantera situationer. Synergin och samarbetet mellan mÀnniskor med olika sÀtt att se vÀrlden och ta sig an projekt kan utlösa en extraordinÀr kreativitetsnivÄ som bara kan revolutionera ditt team och ditt företag.

Försök inte dÀmpa mÀnniskors olikheter och individualitet. istÀllet fira och omfamna dem, vilket i sin tur kommer att ge ett ojÀmförligt vÀrde för ditt team och output. HÀr pÄ Cyberclick har vi normalt ocksÄ internationella studenter med oss, vilket skapar en hÀlsosam, mÄngsidig miljö. De flesta av vÄrt team talar spanska, engelska och franska, och vi vÀxlar regelbundet mellan sprÄken och hjÀlper oss att hÄlla dem frÀscha och nÀrvarande.

Hyra för harmoni

Medan mÄngfald Àr viktigt Àr det ocksÄ viktigt att bygga ett team av mÀnniskor som Àr synkroniserade med bÄde varandras och företagets visioner, vÀrderingar och mÄl. Se till att anstÀlla mÀnniskor som verkligen lever efter samma vÀrderingar och dela samma vision för ditt team och din produkt.

De första tre veckorna efter anstĂ€llningen av en ny teammedlem Ă€r avgörande för oss. Om vi ​​efter den hĂ€r tiden inte Ă€r helt övertygade om att de hör hemma i vĂ„rt team och tvĂ€rtom vĂ€ljer vi att inte fortsĂ€tta relationen.

Nu betyder det inte pÄ nÄgot sÀtt att du ska anstÀlla mÀnniskor som alltid hÄller med varandra. Snarare bör du uppmuntra kritiskt tÀnkande och olika perspektiv pÄ samma vÀrden.

Hyra för passion

Kvalifikation och erfarenhet Àr viktigt utan tvekan, men det Àr lika viktigt att anstÀlla mÀnniskor som brinner för och Àlskar det de gör. AnstÀll mÀnniskor som verkligen bryr sig och stöder den sak du arbetar för, och som ocksÄ anser att deras lags framgÄng Àr deras personliga framgÄng. Det hÀr Àr de mÀnniskor som kommer att anstrÀnga sig för att hÄlla jÀmna steg med din bransch och sektor, hÄlla sig före kurvan nÀr det gÀller nya produkter, tekniker och tekniker och söka efter alla möjliga sÀtt att förbÀttra sitt arbete.

Intervjuprocessen Àr avgörande hÀr. NÀr vi intervjuar potentiella nya teammedlemmar, ser vi till att stÀlla frÄgor som vilken typ av jobb de skulle göra om lönen inte var ett problem och vilka typer av projekt de jobbar med pÄ egen hand. PÄ sÄ sÀtt fÄr du reda pÄ var deras sanna passion ligger.

SlÀpp dem fria

Ge ditt team autonomi. Hela poÀngen med att ha ett mÄngsidigt och dedikerat team Àr att alla kommer att ta med nÄgot unikt till bordet, men detta kan inte hÀnda om de Àr för reglerade och tvingade att hÄlla sig till ett visst sÀtt att tÀnka eller arbeta. MissförstÄ mig inte, det Àr viktigt att sÀtta mÄl och mÄl, men det som inte Àr bra Àr att berÀtta för ditt team exakt hur man kommer dit. Framtidens företag mÄste ha förtroende för sina anstÀllda och inte tvinga dem att klocka in exakt klockan 8 om de vill frÀmja en kultur av innovation och kreativitet.

PÄ Cyberclick ger vi vÄra teammedlemmar ett 100 procent flexibelt schema och obegrÀnsade semesterdagar under hela Äret, och nyckeln till det Àr förtroende. Om du litar pÄ dina teammedlemmar kommer du att finna att denna flexibilitet Àr rent fördelaktig, effektiv och produktiv.

Skratta och fira

Lycka och kul pÄ arbetsplatsen Àr nÄgra av de viktigaste faktorerna nÀr det gÀller att skapa kreativitet och produktivitet. Det finns inget bÀttre Àn att arbeta tillsammans med mÀnniskor som Àr mer Àn bara kollegor men ocksÄ faktiskt Àr dina vÀnner. Det betyder dock att det kommer att ta mer Àn att bara anordna ett Ärligt teambuilding-evenemang. Gör ett försök att ge lycka till ditt kontor dagligen, Àven om det bara betyder en 20-minuters kaffepaus eller lunch tillsammans som ett team. Du bör ocksÄ fira som ett lag nÀr du har uppnÄtt nÄgra mÄl du kan ha satt upp. PÄ mitt företag hÄller vi firande varje trimester och ordnar eftermiddagsaktiviteter och middagar regelbundet. Dessutom Àr en kaffepaus pÄ morgonen en viktig del av vÄr dag.

Det hÀr Àr bara nÄgra steg du kan ta för att sÀtta tonen för kreativt tÀnkande. Inte alla dessa idéer fungerar med alla team. Men om du tar dig sjÀlv att vara trendsÀttare och bli kreativ, kommer du att hitta kreativitet (och ett lyckligt team) kommer att följa.