De tre affÀrsfördelarna med att skaffa en podcast

De tre affÀrsfördelarna med att skaffa en podcast

PoddsĂ€ndningar har sett ett dopp i lyssnarskapet nyligen tack vare bristen pĂ„ pendling för dem som Ă€r lĂ„st av coronavirus. Fortfarande Ă€r mediet fortfarande ett utmĂ€rkt sĂ€tt att ansluta autentiskt till en mĂ„lgrupp – och det gör dem till en vĂ€lsignelse för företag och en övertygande förbĂ€ttring pĂ„ den gamla skolans blogg.

Ta inte mitt ord för det – sĂ€ljteknikföretaget ringDNA förvĂ€rvade nyligen en inflytelserik försĂ€ljningspodcast, ‘Accelerate! med Andy Paul ‘, som har sett över 2 miljoner nedladdningar.

Jag pratade med William Tyree, CMO pÄ ringDNA, för att lÀra mig mer om de tre stora anledningarna till att podcasts Àr en sÄ bra marknadsföringsinvestering, samt att plocka upp nÄgra tips om hur ett företag kan ta reda pÄ vilken typ av podcast som kan vara en passar för dem.

Business podcasts möter publiken dÀr de Àr

Vad gör en podcast till ett bra medium för dagens publik? Tja, lĂ„t oss tĂ€nka tillbaka pĂ„ det sĂ€kraste “ord pĂ„ en webbsida” -metod – bloggen. Bloggar var populĂ€ra innan sociala plattformar tog över internet. MĂ€nniskor var mer benĂ€gna att direkt skriva in en blogg-webbadress i sin webblĂ€sare ocksĂ„.

Idag filtrerar sociala nĂ€tverksalgoritmer ut sĂ„ mycket innehĂ„ll att ingen kan hĂ„lla jĂ€mna steg med alla sina favoritblogginlĂ€gg. Nu finns det nĂ„gra sĂ€tt att konsekvent ta emot de uppdateringar du behöver – e-post, en RSS-feedaggregat, en innehĂ„llsaggregatstjĂ€nst som Medium eller genom att tillĂ„ta webbaviseringar. Men alla dessa medel Ă€r optimerade för skriftligt innehĂ„ll – podcastflödet Ă€r helt en annan möjlighet. Och det möjliggör innehĂ„ll som Ă€r mycket lĂ€ttare att konsumera nĂ€r du Ă€r pĂ„ sprĂ„ng.

“Audio-on-demand Ă€r det enda formatet som gör det möjligt för företag att nĂ„ kunder i sina bilar, pĂ„ gymmet och i vildmarken”, konstaterar Tyree.

Okej, sĂ„ i den hĂ€r tidsĂ„ldern att arbeta hemifrĂ„n kanske det inte verkar vara sĂ„ pressande att optimera ditt innehĂ„ll för bilresan eller gymmet (Ă€ven om det kan finnas ett fall för vildmarken …). Men det finns gott om anledning att övervĂ€ga att investera i en podcast som en alternativ mĂ„lgruppsengagemangsstrategi.

Eftersom podcasts kan vara sÄ lÄnga eller sÄ korta som du vill kan de vara ett bra sÀtt att leverera lÄngformat innehÄll som en publik faktiskt Àr intresserad av att höra. Tyree förklarar:

”Till skillnad frĂ„n ljudböcker krĂ€ver podcasts inte ett stort tidsĂ„tagande för publiken medan de fortfarande kan leverera djupgĂ„ende berĂ€ttelser. Hemligheten Ă€r att hĂ„lla underhĂ„llningsvĂ€rdet högt och innehĂ„llet relevant, och det Ă€r nĂ„got vi Ă€r helt engagerade i att göra. ”

Business podcasts kan förbÀttra din kundservice

Varje företag behöver bra kundservice, och det bÀsta sÀttet att hÄlla dina kunder nöjda Àr att ge dem den information de behöver innan de inser att de behöver den. En podcast kan hantera dessa stora frÄgor pÄ ett roligt sÀtt.

”Nyckeln till god kundservice Ă€r att leverera vĂ€rde vid varje tur. En podcast spelar perfekt in i detta genom att göra det möjligt för företag att leverera viktig information till sina kunder som kan hjĂ€lpa dem att bĂ€ttre förstĂ„ sin bransch, sin vĂ€rld och de innovationer som formar deras tillvĂ€xt, sĂ€ger Tyree innan han lagt till nĂ„gra exempel:

“Genom en podcast kan företag dela personliga berĂ€ttelser eller insikter direkt frĂ„n ledare och andra pĂ„verkare som illustrerar unika sĂ€tt att lösa utmaningar i ett format som Ă€r lĂ€tt att smĂ€lta var som helst och nĂ€r som helst.”

Om du gör det rÀtt kommer publiken inte ens att inse att de fÄr vÀrdefull information.

Business podcasts kommer att hitta potentiella kunder

Återigen börjar den hĂ€r fördelen nĂ€r din podcast ses som ett mervĂ€rde inom ditt företags bransch, som Tyree förklarar.

“Det handlar om att tillföra vĂ€rde till din kĂ€rnpublik,” sĂ€ger Tyree och nĂ€mner företagets podcast som ett exempel. “I det hĂ€r fallet visste vi att försĂ€ljnings- och marknadsföringsledare redan var starkt engagerade i den podcast vi förvĂ€rvade.”

“Som med alla former av innehĂ„llsmarknadsföring mĂ„ste berĂ€ttelserna vi berĂ€ttar vara mycket relevanta, och i det hĂ€r fallet ge handlingsbara insikter som hjĂ€lper dem professionellt.”

Tricket Àr att fokusera pÄ det vÀrde du lÀgger till, sÄ att podcasten inte kommer som en tom PR-övning.

Vad ska ett företag leta efter i en podcast?

NÀr man vÀljer en podcast att förvÀrva eller nÀr man startar en egen, mÄste ett företag först ta reda pÄ vilken publik de försöker nÄ.

KĂ€nn din publik

Ett B2B-företag kommer sannolikt att vilja ha en djupdykningspodcast för att nÄ andra företag. Om de Àr B2C kan en roligare popkulturcentrerad podcast visa sig vara populÀr bland konsumenterna.

Varje publikgrupp har olika intressen: De inom försÀljning och marknadsföring kan vara mer fysiskt aktiva, enligt Tyree, vilket gjorde podcasts till en naturlig passform, eftersom de Àr populÀra i gymmet eller pÄ sprÄng.

“Som community Ă€r försĂ€ljnings- och marknadsföringsledare ocksĂ„ mycket intresserade av professionell utveckling, och sĂ€rskilt att förstĂ„ de senaste trenderna, insikterna och teknologierna som gör dem till bĂ€ttre sĂ€ljare”, tillĂ€gger han.

KĂ€nn din podcast

Om du skaffar en podcast, kolla först dess statistik och historik. En populÀr podcasts bakkatalog kan vara en enorm styrka.

”Utöver publiken bör företagen se efter att skaffa podcaster som har en stark innehĂ„llshistoria och en stark pĂ„verkare i sin vĂ€rd. Medan publiken Ă€r avgörande för engagemanget, gĂ„r en inflytelserik vĂ€rd och ett stort innehĂ„llsbibliotek lĂ„ngt för att hĂ„lla podcasten relevant, ”förklarar Tyree.

Hitta en ny vinkel

“Slutligen”, frĂ„gar Tyree, “har podcasten en unik historia att berĂ€tta?”

“Med sĂ„ mycket konkurrens i podcastutrymmet Ă€r det viktigt att titta pĂ„ podcasts som redan har ett starkt varumĂ€rke.”

Hitta en intressant podcast som tilltalar din mÄlgrupp direkt, och ditt företag kan bara hitta en kostnadseffektiv pipeline för bÀttre kundnöjdhet och nya leads.

Naturligtvis ger du dig nÄgot nytt att lyssna pÄ i gymmet (nÀr de öppnar igen).