De tre grundlÀggande principerna grundarna kan följa för att uppnÄ kvalitetsresultat

BedrÀgerier, smarta pÄsar och festmÄnader

Vi har alla brÄttom nuförtiden. Som grundare vill vi bokstavligen göra snabbare hela tiden. NÀr vi rusar kan vi fÄ mycket gjort, men ibland gör vi inte saker rÀtt. Vi avstÄr frÄn kvalitet i utbyte mot hastighet och kvantitet.

ÄndĂ„ Ă€r det verkligen viktigt att vara uppmĂ€rksam pĂ„ riktighet och kvalitet. NĂ€r vi rusar och gör misstag mĂ„ste vi gĂ„ tillbaka och fixa dem. NĂ€r vi gĂ„r snabbare och saknar saker mĂ„ste vi gĂ„ tillbaka för att fixa dem, och det tar vanligtvis mer tid.

Det lönar sig att spendera lite mer tid och fÄ saker rÀtt.

Under Ären har jag antagit nÄgra enkla principer för att se till att arbetet jag producerar Àr kvalitetsarbete. Jag lÀrde mig dessa principer som mjukvaruutvecklare och tillÀmpar dem nu pÄ allt jag gör. Dessa principer Àr: enkelhet, fullstÀndighet och iteration.

1: Enkelhet

Gör alltid saker sÄ enkla som möjligt.

FrĂ„ga – vad Ă€r det enklaste och enklaste sĂ€ttet att fĂ„ gjort nĂ„got? Hur kan jag beskriva nĂ„got eller fĂ„ nĂ„got att hĂ€nda pĂ„ det enklaste sĂ€ttet?

Till exempel Àr e-postmeddelandet eller blogginlÀgget jag skrev enkelt? Kan jag ta bort meningar eller ord för att göra det enklare? Eller nÀr du arbetar med grundare och funderar pÄ deras verksamhet, frÄga om grundarna formulerar sin vision pÄ det enkla sÀttet? Kan vi förenkla? Eller Àr vÄr process för att matcha grundare med investerare enkel? Vad kan vi göra för att förenkla och bli mer effektiva?

Genom att aktivt stÀlla denna frÄga fokuserar du pÄ och uppnÄr enkelhet.

2: FullstÀndighet

För det andra, frÄga om det du skapade Àr komplett. Ibland löser saker som Àr för enkla inte helt det bakomliggande problemet. Som Einstein pÄpekade borde sakerna vara sÄ enkla som möjligt, men inte enklare.

Titta pĂ„ ditt dokument, din presentation, uppgift, kod och frĂ„ga – uppfyller det helt vad du har tĂ€nkt dig att göra? Är det komplett?

3: Iteration

Iteration Àr den tredje nyckeln. Titta över ditt arbete och kolla igen för enkelhet och fullstÀndighet. Som en bra redaktör, Àndra det och göra det bÀttre. Som en stor skulptör, förfina och röra upp. Iterera tills du varken kan ta bort nÄgot (förenkla) eller lÀgga till nÄgot (göra det mer komplett).

NÀr detta hÀnder Àr du klar, Ätminstone för tillfÀllet. I morgon eller till och med ett Är framöver kan saker förÀndras och du kan behöva itera och förbÀttra igen.

Genom att tillÀmpa dessa enkla principer, genom att kritiskt titta pÄ ditt arbete, genom att polera det lite mer, genom att frÄga om det Àr vettigt, om det Àr enkelt och fullstÀndigt, genom att titta pÄ ditt arbete frÄn ett yttre perspektiv kommer du till ett mycket högre kvalitet.

Det tar lite mer anstrÀngning att lÀra sig och omsÀtta detta i praktiken. Men nÀr du vÀl behÀrskar det blir det bara en andra natur. Hastigheten och kvaliteten sker automatiskt. Kvalitet behöver inte ta mer tid, det behöver bara rÀtt tillvÀgagÄngssÀtt.