DeepNude, en app som anvÀnder AI för att klÀ av sig kvinnor, har tagits offline efter missbruk

DeepNude, en app som anvÀnder AI för att klÀ av sig kvinnor, har tagits offline efter missbruk

”Windows- och Linux-programvaran var tillgĂ€nglig för ett visst pris och fungerade bara pĂ„ bilder av kvinnor”

Under de senaste tvÄ dagarna blev en applikation som heter DeepNude viral och fick stor uppmÀrksamhet över hela vÀrlden. Appen, som Àr tillgÀnglig för Windows- och Linux-operativsystem, kan skapa falska nakenbilder av kvinnor och slÀpptes den 23 juni. Appen anvÀnde artificiell intelligens för att ta bort klÀder frÄn ett foto för att skapa nakenbilder som sÄg verklighetstrogen ut. Efter att ha utsatts för all uppmÀrksamhet nyligen har företaget dock meddelat att det stÀnger av verktyget.

MÄnga anvÀndare har sjÀlvklart laddat ner appen och missbrukat den. Enligt företaget förvÀntade det sig inte ett sÄdant intresse för appen. MÀnniskor har anvÀnt appen för att utpressa och trakassera kvinnor. Ja, sÄdana verktyg finns pÄ internet, men DeepNude-appen kan anvÀndas Àven av lekmannen. Allt som behövdes var ett foto och ett klick pÄ en knapp. Verktyget fungerar förmodligen bara pÄ bilder av kvinnor.

deepnude slutet

Appen var tillgÀnglig bÄde som en gratis version och en betald version som kostade $ 50. Den fria versionen skulle lÀmna en stor vattenstÀmpel pÄ den redigerade bilden, medan de betalade lade till en liten vattenstÀmpel pÄ hörnet. AnvÀndarna kan dock enkelt bli av med vattenstÀmpeln i den betalda versionen. Appen fungerade tillrÀckligt bra för att mÀrkas av nÄgra stora publikationer och plötsligt sköt upp i popularitet och nedladdningar. NÀr bilden har spridits finns det inget som kvinnorna kan göra, vilket Àr bara hemskt.

I en tweet uppgav företaget att det inte Àr sÄ bra och bara fungerar pÄ vissa bilder. Det sa ocksÄ att programvaran inte lÀngre kommer att sÀljas och att det inte kommer att finnas nÄgra framtida utgÄvor. TyvÀrr kommer kopior av appen att finnas tillgÀngliga för nedladdning, men företaget skulle vara emot dess anvÀndning. Det fortsatte med att sÀga att företaget inte vill tjÀna pengar pÄ det hÀr sÀttet och inte lÀngre kommer att ge licenser till de som köpte appen. IstÀllet skulle det Äterbetala pengarna.